Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Foppe de Haan geeft startschot Grootse opzet SamenLoop voor Hoop ten bate van kwf kankerbestrijding

Dovnload 6.15 Kb.

Foppe de Haan geeft startschot Grootse opzet SamenLoop voor Hoop ten bate van kwf kankerbestrijdingDatum06.05.2017
Grootte6.15 Kb.

Dovnload 6.15 Kb.

Foppe de Haan geeft startschot
Grootse opzet SamenLoop voor Hoop ten bate van KWF Kankerbestrijding
Vrijdagavond 8 maart werd in Brasserie Kolkzicht te Surhuisterveen in het bijzijn van burgemeester Gerben Gerbrandy de Kick-off gegeven van de SamenLoop voor Hoop. Daar werd tevens informatie verstrekt over dit groots opgezette 24-uurs estafette wandelevenement, dat plaats zal vinden op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2013. De opbrengst komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.
Het evenement wordt gehouden op sportpark De Ketting te Surhuisterveen, naast Heerenveen de enige plaats in Friesland waar een dergelijk loopfestijn wordt gehouden. Over geheel Nederland verspreid zijn dat er 24. Een groep van zo’n twintig vrijwilligers is al een tijdlang bezig met de voorbereidingen. “Het wordt een groots opgezet evenement. Wat de Alpe d’HuZes is voor de ‘buitenlandse’ fondsenwerving, moet de SamenLoop voor Hoop worden voor de werving in ons land”, laat organisatievoorzitter Koos Smid uit Harkema weten. “Het evenement wordt niet alleen groots, maar ook heel bijzonder. De opbrengst is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek van KWF Kankerbestrijding. Voor velen zal deze gebeurtenis een bijzondere betekenis hebben. Vrijwel elke familie wordt met deze ziekte geconfronteerd.”
De 24-uurs estafette, die vrijdag 21 juni a.s. ‘s avonds om 20.00 uur van start gaat, kent een aantal hoogtepunten. Zoals de openingsceremonie met survivors, mensen die kanker hebben of hebben gehad. Zij wandelen de eerste ronde, met muzikale ondersteuning van de Myles Brothers. “Een heel emotioneel en indrukwekkend moment”, zegt Koos Smid. Dat geldt ook voor de kaarsenceremonie om 23.00 uur. “Dat is het moment om stil te staan bij kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren.”
Het startschot wordt gegeven door Foppe de Haan. Er wordt gelopen in teamverband. Gedacht wordt aan teams van zo’n tien tot vijftien personen, die elkaar gedurende de 24 uurs-estafette afwisselen. ”Er moet steeds iemand van het team in de baan zijn”, legt Koos Smid uit. Iedereen mag meedoen, jong en oud, vrienden, familie, collega’s, verenigingen, bedrijven etc. “De eerste teams hebben zich inmiddels ingeschreven.” Het inschrijfgeld is 10 euro per teamlid. “Meer mag natuurlijk ook, dat kan door persoonlijke sponsoracties. Het doel is zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor KWF kankerbestrijding.” De ‘Samenloop voor Hoop’ polsbandjes zijn nu reeds verkrijgbaar voor € 2. Verkooppunten zijn in Surhuisterveen Intertoys Numan, Vissshop Rauwerda, Kapsalon Double Face en het VVV-kantoor aan de Jan Binneslaan. Tevens zijn de polsbandjes te koop bij Fixet Opende. Ook kan men een sponsorbedrag overmaken op rekening 17.29.64.970 t.n.v. KWF Kankerbestrijding 30077.
Er is gedurende het evenement volop amusement aanwezig, waaronder de volgende artiesten: Maarten Peters, Die Twa, Lytse Hille, Piter Wilkens, Anneke Douma, de band Nuchter en De Harekieten zorgen voor spetterende optredens. De organisatie is nog bezig met meer artiesten van naam. “Het wordt gewoon een geweldig en sfeervol spektakel”, weet Koos Smid nu al.

Ambassadeurs van ‘Samenloop voor Hoop’ Surhuisterveen zijn Joop Atsma (ex-Staatssecretaris), Gerben Gerbrandy, burgemeester van Achtkarspelen, zijn waarnemend voorganger, oud-gedeputeerde Piet Adema, Foppe de Haan en Wout Zijlstra.Een mooie gelegenheid voor samen met je familieleden, clubleden of vriendenclub in teamverband mee te doen. Maak ook vrienden en kennissen warm voor dit geweldige doel. Voor meer informatie en opgave: zie website www.surhuisterveen.samenloopvoorhoop.nl.


Dovnload 6.15 Kb.