Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Geachte belanghebbende

Dovnload 13.67 Kb.

Geachte belanghebbendeDatum12.03.2017
Grootte13.67 Kb.

Dovnload 13.67 Kb.

Geachte belanghebbende,
Alvorens de beste optie op het gebied van ziektekostenverzekering voor te leggen, willen wij graag eerst een kleine toelichting geven over 4 algemene zaken waarmee rekening gehouden moet worden. Misschien al bekend, maar beter te veel info dan te weinig.

1.      Soorten verzekeringen:


In Thailand zijn er 2 soorten verzekeringen verkrijgbaar, verzekeringen die vrijwel alles voor 100% dekken en de zogenaamde gelimiteerde verzekeringen. In het laatste geval staat er op alles een limiet. Een duurdere gelimiteerde verzekering kan afdoende zijn, maar bij dit soort verzekeringen bestaat altijd de kans dat er alsnog zelf bijbetaald moet worden omdat een limiet is overschreden. De 100 % verzekeringen zijn i.h.a. levenslang vernieuwbaar, terwijl bij de gelimiteerde meestal voor 60 jarige leeftijd moet worden ingestapt willen ze levenslange vernieuwbaarheid garanderen als dit al mogelijk is.
2.      Inpatient en outpatient:
Inpatient (hospitalisation only) wil zeggen dat er sprake is van een ziekenhuisopname. Alleen voor inpatient verzekeren houdt derhalve in dat de gewone doktersbezoeken en de daarbij voorgeschreven medicijnen door uzelf betaald moeten worden. De meeste mensen kiezen ervoor om alleen inpatient te verzekeren aangezien outpatient hier relatief goedkoop is en daardoor makkelijk zelf te betalen. Daarnaast kennen de ziekenhuisartsen dit systeem en zorgen ze er al snel voor dat het inpatient wordt zodra er iets gedaan moet worden wat duurder is.
3.      Pre-existing conditions:
Reeds bestaande aandoeningen kunnen worden uitgesloten bij het aangaan van een verzekering. De ene maatschappij is hier heel streng in, de andere is weer soepeler en accepteert deze alsnog. Maar als je relatief gezond bent, zal dat niet zo'n vaart lopen.
4.      Premies op hogere leeftijd:
Iets om rekening mee te houden. Sommige plannen zijn relatief goedkoop op jongere leeftijd, maar de premies stijgen drastisch bij het ouder worden. Het is dus zaak om direct in te stappen bij een verzekering die over heel de linie betaalbaar blijft.

Het Asia F1 plan van ACS of het Asia expat plan van April International zijn voor uw situatie op dit moment wellicht de beste in Thailand verkrijgbare verzekeringen indien u nog niet de 64 of 65 jarige leeftijd hebt bereikt, special gelet op de dekkingen/premie verhouding. Beiden zijn Franse maatschappijen die daarom ook moeten werken volgens de Franse wetgeving en die erg beschermend is voor de klant. Voor personen tot en met 70 jaar bestaat er de mogelijkheid nog in te schrijven voor het Ambassade plan van weer April International. Dit laatste plan is echter wel duurder maar geeft bovendien ook dezelfde dekking in de meeste Europese landen, ook voor jongere leeftijden.

We zullen voor de duidelijkheid hier slechts het F1 en het Asia expat plan behandelen.

Enkele grote voordelen van het Asia F1 of het Asia expat plan:


-Zeer hoge dekkingen (vrijwel alles 100 % tot 500,000 of 1.000.000 dollar per jaar),
-Geen eigen risico,
-Geen wachttijden, vanaf de eerste dag volledig verzekerd,
-Volledige keuzevrijheid qua ziekenhuizen,
-Prive kamer wordt vergoed tot USD 250 in het F1 plan en ongelimiteerd in het Asia expat plan, wat ruim voldoende is voor bijvoorbeeld Bangkok Hospital,
-Langer dan 24 uur opgenomen betaalt de maatschappij het ziekenhuis rechtstreeks,
-Soepel qua aanname,
-Op dit moment vernieuwbaar tot 75 jaar en naar verwachting in de nabije toekomst levenslang in het F1 plan en reeds levenslang voor het Asia expat plan,
-Inschrijven t/m 64 jaar en geen medisch onderzoek vereist bij normaal goede gezondheid bij het F1 plan en inschrijven t/m 65 jaar bij het Asia expat plan met een noodzakelijk eenvoudig medisch onderzoek vanaf 60 jaar,

-Zeer redelijke premies,


-De premies mogen niet op individuele basis worden aangepast,

-De premies stijgen niet torenhoog bij het ouder worden in vergelijking met vaak andere maatschappijen,

-Geen tussentijdse opzegging mogelijk door de maatschappij,
-Outpatient/ambulant bijverzekeren is mogelijk.
-Ook dekking in het buitenland voor spoedeisende hulp mits het verblijf niet langer is dan 7 aaneengesloten weken bij het F1 plan terwijl men bij het Asia expat plan maximaal 90 dagen aaneengesloten dezelfde dekking heeft in het land van uw paspoort als in het woonland (Thailand).

De informatie is bijgevoegd.

De Module 1/Basic optie dekt inpatient, dus alleen bij ziekenhuisopnamen. Overigens is outpatient kankerbehandeling bij beiden al volledig gedekt.
De Module 2/Advanced optie dekt ook outpatient/ambulant tot een maximum bedrag per jaar. Dan worden ook de gewone doktersbezoek en de daarbij voorgeschreven medicijnen vergoed, alsmede een stukje tandarts vergoeding en ook van lenzen en/of brillen. 
Vermeldenswaardig is ook nog dat beide maatschappijen ook uw eventuele Thaise partner en/of kinderen mee verzekeren indien gewenst.
Zie ook de bijlage "comparison" die een goed inzicht geeft in het kosten verloop bij hogere leeftijden. De premies beschreven zijn voor de zogenaamde inpatient/hospitalisatie dekking. Indien u links onderaan in het excel bestand op sheet 2 en 3 klikt vindt u vervolgens ook een overzicht over de dekkingen van desbetreffende maatschappijen 

Voor meer informatie nodigen wij u uit een e-mail te sturen naar huahinaa@hotmail.com of te bellen.


Met vriendelijke groet,
André, Matthieu en Rob
AA Insurance Brokers Co. Ltd.

Wong Chomsin Building,
83/14 Phetkasem Road, Office 504,
Hua Hin, Prachuab Khiri Khan, 77110, Thailand.
Tel./Fax:+66 (0)32 532783  Office hours    
Mobile Andre:+66 (0)89 4100163      
Mobile Matt:+66 (0)81 0067008      

email: huahinaa@hotmail.com

Skype: huahin.aainsure

www.verzekereninthailand.nl 


Dovnload 13.67 Kb.