Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Geef aandacht aan eenzaamheid

Dovnload 4.54 Kb.

Geef aandacht aan eenzaamheidDatum31.07.2017
Grootte4.54 Kb.

Dovnload 4.54 Kb.

Geef aandacht aan eenzaamheid

Erik* is eenzaam, maar daar heeft hij het niet graag over. Die pijnlijke momenten op de vereniging bijvoorbeeld, op de soos, of op de faculteit, in de gang. "Ik probeerde een gesprek te beginnen, maar voelde al meteen dat het gesprek niet liep", zegt Erik (23). "Dus ik klapte of dicht, of ik ging praten, praten, praten om de leegte te vullen. Om de teugels maar in handen te houden.


Ineens hoor je dat je zelf aldoor aan het woord bent en als je daarmee ophoudt, is het gesprek ten einde."

Taboe

Eenzaamheid is niet iets waar je mee te koop loopt. De ouders van Erik weten het niet, hij zou liever zijn tong afbijten dan dat hij het thuis zou vertellen. Eenzaamheid past immers niet bij het beeld van Erik, de knappe oudste zoon die in de stad studeert...


Eenzaamheid…. U(w) (een) zorg?

Onderzoek leert dat één op de drie Nederlanders zich eenzaam voelt. Opmerkelijk is dat naar verhouding meer jongeren aangeven zich eenzaam te voelen dan ouderen.

Hoe is dat in uw gemeente? Of in uw buurt? Of in de buurt van uw kerk? Hoewel de omgeving zeker een rol speelt, zullen de cijfers niet veel anders liggen.
Samen tegen eenzaamheid

Eenzaamheid lijkt soms een ingewikkeld probleem waar maar moeilijk iets aan te doen is. Maar klopt dat beeld wel? Wij geloven dat we met elkaar er iets tegen kunnen doen.

Zowel in de kerk als daarbuiten! Hoe?

Bezoek onze website, lees de informatie, bestel het werkboek, durf het bespreekbaar te maken!* Het complete verhaal van Erik lees je op www.stopeenzaamheidzelf.nl
Stop eenzaamheid zelf is een initiatief van de Driehoek en Cruciaal GGZ in samenwerking met EO Nazorg.

  • Eenzaamheid…. U(w) (een) zorg
  • Samen tegen eenzaamheid

  • Dovnload 4.54 Kb.