Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Grote reünie Groene School Winsum

Dovnload 6.21 Kb.

Grote reünie Groene School WinsumDatum26.10.2018
Grootte6.21 Kb.

Dovnload 6.21 Kb.

Grote reünie Groene School Winsum

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan, organiseert de Groene School Winsum op 13 december een feestelijke reünie voor alle oud leerlingen en (oud) medewerkers van de Groene School, de CLAS en de Chr. Lagere Landbouwschool Winsum.
De vorige reünie werd georganiseerd toen de school 60 jaar bestond. Dit jaar is het inmiddels alweer 75 jaar geleden dat in Winsum de Christelijke Lagere Landbouwschool werd opgericht. Maar de naam Landbouwschool is al lang verleden tijd. Eerst veranderde de naam in Christelijke Lagere Agrarische School, ofte wel de CLAS, gevestigd aan de Warfstraat in Winsum. Niet alleen de naam, maar ook het onderwijs veranderde door de jaren heen. Het lager landbouwonderwijs werd voorbereidend middelbaar onderwijs (vmbo) en bood een veel breder onderwijsaanbod. De naam van de school veranderde in ‘Groene School’ en leerlingen konden na het vmbo-groen uitstromen naar alle mogelijke richtingen in het mbo. Ook bood de school leerwegondersteuning (lwoo) aan. Dit brede onderwijsaanbod wierp zijn vruchten af en de school aan de Warfstraat groeide uit zijn jasje. Er werd plannen gemaakt voor nieuwbouw en 15 jaar geleden verhuisde de school naar een nieuw gebouw aan de Hamrik. De school bleef echter groeien en er werd een tweede locatie gebouwd, eerst tijdelijk tussen Sauwerd en Adorp en daarna aan de Onderdendamsterweg 43a in Winsum. Ook het onderwijsaanbod werd nog weer uitgebreid. Zo is de school nu bij iedereen bekend als AOC Terra Groene School Winsum, een school voor het Groene Lyceum, vmbo-groen en lwoo op de locatie de Hamrik en voor Praktijkonderwijs op de locatie aan de Onderdendamsterweg 43a. Oud-leerlingen en medewerkers van alle afdelingen en van alle naamsvoorgangers van de Groene School zijn van harte welkom op de reünie.
Programma

Tijdens de reünie zal er een korte terugblik zijn op de afgelopen 75 jaar. Dit wordt ludiek afgesloten met een stukje ‘Groen Cabaret’, ongetwijfeld een feest der herkenning voor de reünisten. Maar ook het bijpraten met oude bekenden en de foto expositie zullen veel herinneringen losmaken. Voor het bijpraten biedt het programma ruim de gelegenheid. Ook een lunch en een hapje en een drankje zullen niet ontbreken evenals de gelegenheid voor een groepsfoto met oude klasgenoten of een foto met je favoriete docent. Na afloop van het programma in de school kan men nog gezellig nazitten bij de plaatselijke horeca of daar een hapje eten. Enkele eetgelegenheden serveren die dag een speciaal ‘Reünisten Menu’, maar ook kan de reünie worden voortgezet aan de bar van de verschillende gezellige horecagelegenheden in Winsum.


Aanmelden

Een reünie is geslaagd als iedereen die je graag weer zou willen zien, aanwezig is. Het is voor de organisatie echter ondoenlijk iedereen persoonlijk een uitnodiging te sturen. Via de speciale site www.reuniegroeneschoolwinsum.nl, de groep ‘Reünie Groene School Winsum 2014’ op facebook en aandacht in de media tracht men zoveel mogelijk oud leerlingen en medewerkers te bereiken. De organisatie hoopt dat vervolgens via mond-tot-mond reclame oud leerlingen en medewerkers zich massaal zullen aanmelden voor 13 december om de reünie samen tot een fantastische dag te maken! De kosten voor deze dag bedragen € 12,50. Dit is inclusief de lunch en een hapje en drankje. Aanmelden kan op www.reuniegroeneschoolwinsum.nl.Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ben Breukelman, docent Groene School en voorzitter van de Reüniecommissie, b.breukelman@aocterra.nl of telefonisch via de school 0595-447070

  • Noot voor de redactie, niet voor publicatie

  • Dovnload 6.21 Kb.