Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Guy verlinde (B) High Intensity Blues Slide Guitar & Harmonica

Dovnload 18.16 Kb.

Guy verlinde (B) High Intensity Blues Slide Guitar & HarmonicaDatum12.03.2017
Grootte18.16 Kb.

Dovnload 18.16 Kb.

GUY VERLINDE (B)

High Intensity Blues Slide Guitar & Harmonica

Verkozen tot "Best Live Act" ‘14

4de Plaats European Blues Challenge ‘12

Winnaar Belgian Blues Award ‘11Quotes

 • Zeker en vast dé toekomst van de Belgische Blues“ Blues Matters magazine (UK)

 • “Hij weet al het goede van de blues geschiedenis te laten samenvloeien in zijn hedendaagse songs” Blues&Co Magazine (FR)

 • Geworteld in de geschiedenis blues, maar met takken die de toekomst van de blues garanderen” Concerto Magazine (AT)

 • Wat een warme muzikant! Alsof de geest van Rory Gallagher reïncarneerde in deze Belg” Bluesnews magazine (D)

 • Indrukwekkend hoeveel energie er keer op keer van het podium spat!” Back To the Roots Magazine (B)

 • Een grootse songwriter, zanger, slide gitarist, harmonica speler en een buitengewoon entertainer” Block Magazine (NL)

Guy Verlinde

Gentenaar Guy Verlinde ontbolsterde zich na jaren van hard werken tot de nieuwe bluestrots van België. Hij bracht 9 langspelers uit in evenveel jaar, terwijl hij non-stop in binnen- en buitenland toert met zijn Mighty Gators, One Man band of Hound Dog Taylor tribute band. Het klinkt als een stoffig cliché maar Guy Verlinde is met voorsprong “the hardest working performer” van de Belgische blues scène.

 

Guy Verlinde & the Mighty Gators

zijn momenteel de Belgische blues ambassadeurs en staan garant voor “genuine foot stompin’ blues music”. De band pakt steevast hun publiek in met strakke, eerlijke riffs & licks. Guy Verlinde is niet enkel een zeer begenadigd muzikant, maar ook een allround entertainer. En met de ruggensteun van zijn Mighty Gators maakt het niet uit voor wie of waar ze spelen. Elk optreden eindigt steevast in één groot feest. Laissez-Le Bon Ton Rouler!


Guy Verlinde One Man Band

Ookal plukte Guy Verlinde nooit katoen op de velden van Mississippi, hij had wel zijn deel van “bad luck & trouble”. Je hoort dit in zijn hedendaagse bluesnummers, die de luisteraar meenemen van de Vlaamse klei, over de Mississippi delta tot in het moeras van Louisiana. Guy Verlinde speelt tijdens zijn One Man Band show op een variëteit aan resonatorgitarenen harmonica’s, een weissenborn gitaar en een oude koffer als basdrum.


Guy Verlinde Plays Hound Dog Taylor

Guy Verlinde eert Chicago slide gitaar legende Hound Dog Taylor door zijn muziek te spelen in dezelfde setting en stijl als die van de meester zelf. Nummers als: Take Five, Hawaiian Boogie, It’s Allright, Give me Back My Wig, Let’s Get Funky, Sadie, …. passeren allemaal de revue. Als je nooit de kans had om “the Dog” live aan het werk te zien, dan is deze show het perfecte alternatief om de magie en energie van Hound Dog Taylor te ervaren.


Blues In Schools

is een educatief muzikaal programma waar Guy Verlinde kinderen & jongeren een overzicht geeft van de belangrijkste stromingen (Delta Blues, Chicago Blues, …), de meest invloedrijkste muzikanten (Muddy Waters, BB King, …), de belangrijkste instrumenten (gitaar, harmonica, …). En hij belicht de sociaal-culturele achtergrond met verhalen en anekdotes. Dit illustreert hij telkens met live gespeelde muzikale voorbeelden.


Oorlogsstemmen

In Oorlogsstemmen geeft Guy Verlinde een overzicht van de gevolgen van Wereldoorlog I, aan de hand van anekdotes, gedichten en oorlogsliederen als ‘In Flanders Fields’. Daarnaast maken de jongeren kennis met belangrijke historische tegenstemmen zoals Martin Luther King en Nelson Mandela. De protest songs van o.a. Bob Dylan en John Lennon tonen de kracht van muziek en kunst als verzetsmiddel tegen gewapende conflicten.www.guyverlinde.com
BIOGRAFIE
Gentenaar Guy Verlinde ontbolsterde zich na jaren van hard werken tot de nieuwe bluestrots van België. En ookal klinkt het als een stoffig cliché, Guy Verlinde is met voorsprong “the hardest working performer” van de Belgische blueswereld. Hij speelt jaarlijks meer dan 150 concerten; in acht jaar tijd bracht hij 9 albums uit; tekende bij de prestigieuze labels Parsifal (B) & Dixiefrog Records (FR); won in 2011 de Belgian Blues Awards, vertegenwoordigde België op de European Blues Challenge '12 in Berlijn (D) en werd in 2014 verkozen tot "Best Live Act". Ondertussen ontdekte ook de Europese blues scene Guy Verlinde en treedt hij geregeld op in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Zwitserland, Slowakije, Luxemburg, ...
Guy Verlinde toert niet enkel non-stop met zijn band "The Mighty Gators", maar treedt ook solo op als “One Man Band” waar hij zichzelf begeleid met resonator & Weissenborn gitaren, mondharmonica’s en een oude koffer als drumstel. Om Hound Dog Taylor te eren, richtte hij in 2011 zijn Hound Dog Taylor tribute band op. Guy werd reeds op jonge leeftijd besmet met het blues virus en leerde zeer veel van oudere bluesmannen. Nu is het payback time en met zijn educatieve voorstelling “Blues In Schools” laat hij kinderen en jongeren kennismaken met de rijke geschiedenis van de Bluesmuziek. Tenslotte organiseert hij twee keer per maand een blues jamsessie in zijn geboortestad Gent voor jonge blues muzikanten.

Zijn slide gitaar en harmonica stijl zijn zeer emotioneel geladen en authentiek. Zoals hij zegt: "In een wereld van plastic en virtualiteit, mensen willen echte dingen". Een optreden van Guy Verlinde is ook altijd zeer energiek en is een totaal ervaring voor de zintuigen. Hij geeft zich telkens weer de volledig 100% aan zijn publiek. Dit maakt hem een echte crowd pleaser en een top entertainer.

Als jonge bluesmuzikant speelde hij ondertussen al in het voorprogramma van hele wat grote blues artiesten zoals: BB King (US), John Fogerty (US), Keb 'Mo' (US), Kenny Wayne Sheppard (US), Jimmy Vaughan (US), Jim Shuler (US), Lucky Peterson (US), Otis Taylor (US), Ian Siegal (UK), Shemekia Copeland (US), ... In 2010 nam hij met Texaanse bluesmuzikant Guy Forsyth (US) het live album “Banana Peel Sessions” op. En in 2011 toerde hij door Europa met zijn Chicago slide gitaar held Studebaker John.

Guy Verlinde werd geboren op 22 maart 1976 in Aartrijke, een klein dorpje in de buurt van Brugge. Als kind was hij al geobsedeerd met muziek: hij maakte zijn eigen speelgoed gitaren, was een slaapkamer DJ, zong in het kerkkoor, was een lokale playback ster, speelde in de plaatselijke fanfare, …

Maar zijn muzikaal leven kreeg pas echt vorm toen hij op 16 jarige leeftijd zijn eerste gitaar en harmonica kocht. Hij ontdekte de blues nadat hij van de vader van een vriend een compilatie CD meekreeg van Alligator & Blind Pig. Zijn wereld ging open en vanaf die dag in 1991 was hij een “Blues Man”. Kort daarna richtte hij zijn eerste band op “Smokin' Chillums” waarmee hij 6 jaar lang intensief binnen de Belgische en Nederlandse blues scene toerde.

Ieder talent heeft een meester, een gids, een bullshit-detector nodig. Nadat Guy verhuisde naar Gent, ontmoette hij slide gitarist Marino Noppe van de “Maxwell Street Bluesband”. Hij bracht ontelbare uren bij hem door en luisterde naar Marino’s oude LP’s & blues verhalen. En ze jamden samen op zijn oude vintage gitaren, ... Als ritme gitarist van Maxwell Straat toerde Guy door de Verenigde Staten en Europa en speelde met o.a. Hash Brown, Johnny Moeller en Louisiana blues legende Roscoe Chenier. Samen met Marino Noppe richtte Guy de band “Mo 'Rice” op, waar Guy zich voor het eerst toelegde op de bluesharp. In deze periode ontpopte hij zich tot een energieke harpspeler en werd zijn sound beïnvloed door o.a. Sonny Boy Williamson II, Junior Wells, James Cotton en Lester Butler.Sinds hij begon met gitaar spelen, voelde Guy zich meteen aangetrokken tot de slide gitaar. Zijn eerste grote invloed was Chris Whitley. Later werd hij weggeblazen door de sound en energie van Hound Dog. Naast de grote traditionele slide gitaristen als Fred McDowell, Bukka White, Elmore James, ... werd Guy ook beïnvloed door hedendaagse slide gitaristen als: John Mooney, Anders Osborne, Sonny Landreth, Ben Harper en John Butler.

DISCOGRAFIE

 • Rooted In The Blues (2016) - Electric Studio CD

 • Better Days Ahead (2015) - Electric Studio CD

 • Oorlogsstemmen (2014) – Acoustic Studio CD (download only)

 • Inhale My World (2013) – Electric Studio CD

 • Blood For Kali (2012) - Acoustic Studio CD

 • Plays Hound Dog Taylor (2012) - Live CD

 • Banana Peel Sessions ft. Guy Forsyth (2010) - Live CD

 • Live From The heart (2009) - Live CD

 • Lookin’ Back (2008) – Compilation CD ‘98-‘08

 • Guy Verlinde
 • Guy Verlinde the Mighty Gators
 • Guy Verlinde One Man Band
 • Guy Verlinde Plays Hound Dog Taylor
 • Blues In Schools
 • Oorlogsstemmen

 • Dovnload 18.16 Kb.