Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Hardenberg, 20 november 2014 Beste leerlingen van groep 5

Dovnload 5.64 Kb.

Hardenberg, 20 november 2014 Beste leerlingen van groep 5Datum12.03.2017
Grootte5.64 Kb.

Dovnload 5.64 Kb.

Hardenberg, 20 november 2014

Beste leerlingen van groep 5.

Mijn naam is André Kuipers.Ik ben een astronaut. Ik ben twee keer met een raket naar de maan geweest. Ik onderzoek de ruimte en ik doe proefjes. Astronauten doen onderzoek naar het menselijk lichaam, technologie en planten. We onderzoeken ook het leven in de ruimte. Tijdens mijn vorige reizen heb ik de maan onderzocht. Het lijkt me heel leuk om ook planeten te onderzoeken. Maar er is een probleem..

De laatste keer dat ik op de maan was, ben ik hard gevallen. Nu heb ik geheugenverlies. Ik weet niks meer over de reis, over de maan en ook niet over planeten. Hoe moet ik nu onderzoek doen, terwijl ik niks meer weet. Daarom heb ik jullie hulp nodig! Kunnen jullie mij helpen om mijn kennis terug te krijgen?


Er zijn wat dingen die ik moet weten voordat ik weer een ruimtereis ga maken:

  • Wat is er allemaal in ons zonnenstelsel? Welke planeten zijn er? Hoe groot zijn ze en wat zijn de kenmerken van de planeten? Ook is het belangrijk om te weten hoe ver de planeten van elkaar af staan. Dan weet ik hoe lang ik er over doe om langs alle planeten te gaan.

  • Ik ben niet al mijn geheugen kwijt. Ik weet nog dat de lucht in de ruimte bijzonder is. De lucht is anders dan bij ons op aarde. Kan ik ademhalen in de ruimte?

  • Hebben jullie nog ideeën? Waar moet ik nog meer aan denken tijdens een reis door de ruimte?

Als jullie onderzoek doen, zou dat mij helpen. Ik kan weer de ruimte in met jullie informatie.Doe goed je best. Ik ben benieuwd naar de informatie die jullie zullen vinden!
En geloof me, onderzoeken in de ruimte zijn heel belangrijk. Zo heb ik namelijk in de ruimte proefjes gedaan over hoofdpijn. De artsen in Nederland kunnen door mijn proefjes onderzoeken hoe hoofdpijn ontstaat als er geen lawaai is.
Alvast bedankt dat jullie me gaan helpen!
Met vriendelijke groeten,

André Kuipers.


Dovnload 5.64 Kb.