Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Het Bluesproject

Dovnload 87.07 Kb.

Het BluesprojectDatum08.12.2018
Grootte87.07 Kb.

Dovnload 87.07 Kb.

Het Bluesproject

Dit project vertelt het verhaal van de reis die de oeroude jagersliederen uit het West-Afrikaanse Mali naar de Mississippi Delta in Amerika maakten en hoe hieruit de Blues is ontstaan.

Het is een reis van muziek en cultuur. Een reis die samenhangt met slavenhandel en het ontheemd raken van mensen die tegen hun wil in meegenomen werden.Deze slaven brachten door middel van hun muziek hun cultuur mee.

Er ontstond een nieuwe muziekcultuur, geïnspireerd op de oude tradities van het Afrikaanse continent. Donson goni speler

De muziek die hieruit voortkomt noemen we Blues. Uit deze muziek zou later de Soul, R&B, Funk en vele jaren later ook de Hiphop ontstaan.

Blues gitaarspeler

In dit project proberen we samen met de kinderen deze muziekreis te beleven.

We hebben een video samengesteld met muziekfragmenten, die deze reis van Afrika naar Amerika levend maakt.

We hebben een aantal van de instrumenten die in de video voorkomen nagebouwd en deze worden gebruikt tijdens de workshop.

De helft van de groep gaat met Afrikaanse instrumenten aan de gang en de helft met Bluesinstrumenten. De kinderen gaan zelf muziek maken en zodoende ervaren hoe de muzieksoorten samensmelten, dit alles onder leiding van twee muzikanten die hierin gespecialiseerd zijn.

Als afsluiting worden de twee groepen samengevoegd, waarna zij samen een optreden gaan verzorgen.Het Bluesproject is een samenwerkingsverband van:

Mi Dushi Percussieschool en de Apeldoornse Pop School

  • Donson goni speler
  • Bluesproject

  • Dovnload 87.07 Kb.