Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Het Jaarverslag van onze Buurtvereniging Op en Rond de Vey 2015. Voorwoord

Dovnload 40.12 Kb.

Het Jaarverslag van onze Buurtvereniging Op en Rond de Vey 2015. VoorwoordDatum13.11.2017
Grootte40.12 Kb.

Dovnload 40.12 Kb.Het Jaarverslag van onze Buurtvereniging Op en Rond de Vey 2015.
Voorwoord.
Beste buurtbewoners,
Het doel van onze buurtvereniging is om activiteiten te organiseren, waarin buurtbewoners elkaar op een leuke manier kunnen ontmoeten en kennis met elkaar kunnen maken.

Wij willen saamhorigheid en verbondenheid creëren en voor sommigen de eenzaamheid doorbreken.


Het bestuur wil dit bereiken door naar de wensen van de bewoners te luisteren en ze bevragen naar hun behoefte op de jaarlijkse BBQ.

Wij organiseren daarom activiteiten waarbij sprake is van grote belangstelling tot deelname.


Wij - als bestuur van jullie buurtvereniging - willen graag met jullie terugkijken naar deze activiteiten in het afgelopen kalenderjaar 2015.
Dit doen we middels dit jaarverslag, opgesteld door onze secretaris Joanna.

Wij kijken tevreden terug naar de activiteiten, die het bestuur georganiseerd heeft.

De deelnemers reageerden na afloop van een activiteit steeds positief.
Als bestuur zijn we momenteel bezig met het plannen en organiseren van een nieuwe activiteit en wel een garageverkoop in het najaar.
We denken ook na over buurtpreventie in de vorm van een buurtap.

En ……… we sparen voor en sparren over een spetterende jubileumactiviteit.


Dus volgt ons op de website, meer info volgt op de BBQ en let vooral op de brievenbus voor de flyer.
Op naar onze jaarlijkse BBQ.
Frans Hellenbrand
Het Bestuur.

Het bestuur van de buurtvereniging bestond dit jaar wederom uit 6 bestuursleden, te weten:

-Frans Hellenbrand (voorzitter)

- Joanna McKernan (secretaris)

- Ton Schäfer (penningmeester)

-Miriam van Gennip( lid)

- Marjo Janssen (lid)

- Paul Coenen (lid).


Het bestuur is dit jaar zes keer bij elkaar geweest om onder andere de activiteiten van dit jaar te organiseren. Ook vergadert het bestuur over andere zaken, waaronder organisatorische, financiële en sociale gelegenheden. Zaken waarover het bestuur dit jaar heeft beslist, is herintroduceren van het aanbieden van een fles wijn voor nieuw bewoners in onze buurt. Ook vergaderen we over de wijze hoe wij als buurtvereniging geld kunnen verwerven voor het jubileumfeest in 2018!
Graag willen wij als bestuur alle vrijwilligers, sponsoren en onze webmaster Jo Simons bedanken voor hun bijdrage om de buurtvereniging een gezonde toekomst te geven. Ook willen wij onze leden bedanken voor het vertrouwen en jullie deelname. Het doel van de buurtvereniging is het organiseren van activiteiten die de sociale banden in de buurt versterken. Door de bereidwilligheid van de leden om deel te nemen aan de activiteiten, kunnen wij het doel van de vereniging nastreven.
Activiteiten 2015

Dit jaar hebben wij een aantal activiteiten georganiseerd, een aantal van deze activiteiten zijn jaarlijks terugkerende activiteiten, andere activiteiten hebben we weer herintroduceert en weer andere hebben wij voor het eerst georganiseerd.


Als eerste hebben wij op 10 januari 2015 de nieuwjaarsreceptie georganiseerd. De nieuwjaarsreceptie is toegankelijk voor alle buurtbewoners, ongeacht of zij lid zijn van de buurtvereniging. Het eten van de nieuwjaarsreceptie werd verzorgd door Chris Withag. De nieuwjaarsreceptie was een gezellige en smakelijke middag.
Als tweede activiteit hebben wij een rondleiding georganiseerd bij Samco in Beek op 27 februari 2015. Tijdens deze activiteit konden de ledenj een blik achter de schermen werpen bij de opleiding van vliegtuigtechniek en ook de in de hal tentoongestelde vliegtuigen bewonderen.
Vervolgens hebben wij op 6 april 2015 een paasontbijt georganiseerd. Tijdens het paasontbijt mochten de leden vergezeld van hun kinderen en kleinkinderen paaseieren zoeken. Na de zoektocht was er een ontbijt waarbij koffie, thee, paasbrood en paaseieren werd geserveerd. Deze activiteit was iets anders dan de leden voorgaande jaren van ons gewend zijn, desondanks was het een groot succes dat in de toekomst een vervolg krijgt.
Op 5 juli 2015 vond de jaarlijkse barbecue plaats. Voorafgaand aan de barbecue was er de algemene leden vergadering. Na de vergadering konden de leden in teamverband deelnemen aan diversen spellen. Na de barbecue werd er nog tot in de late uurtjes door een aantal leden gedanst. Al met al een hele gezellige dag, voor jong en oud!
Terug van weggeweest werd op 27 september 2015 een wandeling georganiseerd. Het was alweer enkele jaren geleden dat er door de buurtvereniging een wandeling werd uitgezet. Onder het wandelen was er de gelegenheid om koffie en vlaai te eten bij Abshoven en was er ook nog tijd om bij Booijens een drankje te nuttigen. Gelet op de grote opkomst is het organiseren van een wandeling iets waarvan het bestuur zal streven dit jaarlijks te laten terugkeren.
Rond Halloween was er voor de leden de mogelijkheid om zich weer op te geven voor een spooktocht, echter door tegenvallende aanmeldingen heeft het bestuur besloten deze activiteit niet door te laten gaan.
Aan het einde van het jaar heeft de buurtvereniging met behulp van een aantal leden op 9 december 2015 de straten in kerstsferen gebracht door de lantarenpalen te versieren. Ook werden er op 20 december 2015 de kerstattenties rondgebracht. Het bestuur werd dit jaar vergezeld door een aantal kerstmannetjes.
Als bestuur kunnen wij terugblikken op een succesvol en vooral gezellig verenigingsjaar. Voor 2016 hopen wij hetzelfde te kunnen bereiken. Uw medewerking en deelneming aan onze geplande activiteiten zal het bestuur blijven motiveren om het e.e.a. voor u te mogen organiseren. Hebt u ideeën laat het ons persoonlijk of via de website weten( www.buurtverenigingopenronddevey.nl) of via de mail: info@buurtvereniginopenronddevey.nl

  • Het Jaarverslag van onze Buurtvereniging Op en Rond de Vey 2015. Voorwoord.
  • Het Bestuur.
  • Activiteiten 2015

  • Dovnload 40.12 Kb.