Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Hier door is het mede mogelijk gemaakt om

Dovnload 5.73 Kb.

Hier door is het mede mogelijk gemaakt omDatum19.01.2019
Grootte5.73 Kb.

Dovnload 5.73 Kb.

Betreft: praktisch verslag wat de financiële steun van stichting Menodi, ten bate van het project “ A Safe Haven” heeft mogelijk gemaakt.
Vanaf september 2013 tot en met juni 2014 heeft de stichting Menodi genoemd project financieel ondersteund, met een bijdrage van € 250,- per maand.
Hier door is het mede mogelijk gemaakt om:

  1. de opvang te realiseren van de 13 jarige ruin Thibo. Dit paard was dermate verwaarloosd en afgeragd, dat hij niet alleen permanente spierschade en verzuring heeft opgelopen, maar ook nog ondervoed bleek te zijn. Bovendien moest hij zijn leven in eenzaamheid slijten en uiteindelijk werd besloten dat hij vanwege de vele dierenartskosten maar naar de slacht moest. Inmiddels (juli 2014) geniet hij weer met volle teugen van zijn leven en is de leider van een kudde van 7 paarden. Zijn vaste vriendin is de merrie Pina. We hebben zijn ondervoeding kunnen oplossen door uitstekend voer, medicatie en het toevoegen van mineralen en vitaminen aan zijn voer. Zijn staart en manen groeien weer normaal, hij verhaart weer, en kan zo nu en dan ook nog een sprintje trekken door het weiland. Zijn verzuring werd ook nog eens verergerd door het feit dat hij al meer dan een jaar niet was bekapt. Hierdoor had hij hoefzweren en kneuzingen. De vakkundige hoefsmid van de stichting Dierenpiramide heeft dit probleem opgelost, en Thibo kon weer pijnvrij lopen. De stabiele verzorging en de paardvriendelijke omgeving die de stichting hem kan bieden heeft ervoor gezorgd dat voor hem het leven weer leuk is.

  2. Een slecht verzorgde en niet gesocialiseerde shetlander hengst van pas 8 jaar op te vangen, te verzorgen en te hersocialiseren. (zie: nieuwsbrief van de stichting Menodi van juli 2014) . Inmiddels is het diertje, op proef, herplaatst als gezelschapspaardje.

  3. Fiera, het kleine pony merietje moest weg, omdat dochterlief te groot was geworden om haar te kunnen berijden. Voor dit paardje is inmiddels een uitstekend verzorgingsadres gevonden. Zij wordt daar 2 maal per week ingezet voor paardrijlessen en leert inmiddels ook om voor de kar te lopen, samen met een andere pony. Er zijn goede afspraken gemaakt over haar inzet en verzorging: deze afspraken zijn contractueel vastgelegd.

  4. Voor Vincent een 15 jarige C pony ( ruin) moest ook snel een goede oplossing gezocht worden, want hij leed enorm aan stress. Weven in de stal, luchthappen ,(waardoor zijn bovengebit al mistte), en slecht eten. Dit intelligente paardje verveelde zich stierlijk, en het was ons al snel duidelijk, dat er maar één oplossing mogelijk was; zorgen dat hij 24 uur per dag in de wei kon lopen in gezelschap van andere paarden en / of pony's. Inmiddels is dit gelukt, en het gaat heel goed met Vinent.

  5. Eind 2013 bleek pony pony Nienke, die al enige jaren opgevangen wordt door de stichting Dierenpiramide, een nare hoefaandoening te hebben , de zgn. witte randbacterie. Als dit niet wordt behandeld, zal de pony de hoef verliezen en ten dode zijn opgeschreven. Hoefsmid Arnold bekapte haar hoefje zeer specifiek en voorzag haar van orthopedisch beslag, waardoor de hoef vrij snel weer kon genezen. Inmiddels gaat het weer prima met Nienke!

  6. Begin juli zijn we erin geslaagd om een betere stalling te realiseren voor de opvangpaarden. De stalling heeft veel meer mogelijkheid tot weidegang, en de stallen van de paarden zeer ruim. Bovendien kunnen de paarden als ze op stal staan elkaar zien, en naar buiten kijken. Ook de betrokkenheid van de pensionhouder is aanzienlijk groter, en het welzijn van de dieren wordt zeer goed in de gaten gehouden.


De stichting Menodi heeft dus een bijdrage geleverd aan: speciale verzorgingskosten, zoals bv de extra mineralen en vitaminen voor Thibo, de onkosten van e hoefsmid: bekappen en orthopedisch beslag, dierenartsonkosten voor zowel Thibo als Bruno, die eind 2013 opeens last had van rotstraal, de paardentandarts, en de dagelijkse verzorging van de opgevangen paarden.


Dovnload 5.73 Kb.