Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Hoe kun je brandwonden voorkomen met post its ?

Dovnload 3.67 Kb.

Hoe kun je brandwonden voorkomen met post its ?Datum01.08.2017
Grootte3.67 Kb.

Dovnload 3.67 Kb.

Hoe kun je brandwonden voorkomen met post its...?

Loop door de school en plak de gele post its op dingen/situaties waar je je aan kunt branden. (bijvoorbeeld: De waterkoker, de verwarming, de spiritusfles, lucifers, aanstekers, kop thee, kop koffie, kaars, barbecue, rode stip op kraan) Bespreek hoe je verbrandingsongevallen kunt voorkomen.

Voorbeelden:

Waterkoker: Snoer achter de waterkoker

Verwarming: Zorg dat kinderen niet te dicht langs de hete buizen lopen

Spiritusfles: Spiritus is om schoon te maken… maar pas op dat er geen (waak)vlammen zijn.

Aanstekers: Een aansteker, daar speel je niet mee. Dat is alleen voor volwassenen die roken of om een kaars aan te steken. Het gasfornuis steek je aan met een gasaansteker.

Kop thee/koffie: Je haalt natuurlijk geen thee voor je meester of juf. Je loopt zeker niet met een blad met hete thee door de school.

Kaars: Een kaars staat gezellig. Maar zet een kaars niet te dicht bij de verwarming. De regel is dat als er veel mensen in een ruimte zijn… je de kaarsen uitdoet. De kans op een ongeluk wordt anders te groot. Een kaars is open vuur.

Barbecue: Een barbecue is heet. De meeste brandwondenslachtoffers die zich aan een barbecue hebben gebrand, zijn jongeren onder de 14 jaar. Deze jongeren stonden te dicht bij een barbecue. Vaak heeft iemand spiritus of benzine op de barbecue gespoten, waarna de fles/barbecue is ontploft. Speel en experimenteer dus nooit met een barbecue.Kraan: Hebben jullie thuis een thermostaatkraan?


Dovnload 3.67 Kb.