Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Ik twijfel zal ik het doen, je wilt niemand kwetsen

Dovnload 17.4 Kb.

Ik twijfel zal ik het doen, je wilt niemand kwetsenDatum14.09.2017
Grootte17.4 Kb.

Dovnload 17.4 Kb.


Een getuigenis is iets bijzonders, iets kwetsbaars, maar ook iets moois, je deelt je gedachten, verlangens, zorgen en emoties met je broeders en zusters. Je zoekt je woorden voorzichter uit wand woorden kunnen sterkers zijn als staal en meer pijn doen als de sterkste zweep.

Ik twijfel zal ik het doen, je wilt niemand kwetsen.

Ik vraag God mijn, onze Vader in een gebed om raad wat is U plan met mij.

Waarom deze gemeente kerk? Is dit een vraag of twijfel?

Wij Ans en ik komen zondags hier naar de kerk. Waarom hier?

Die vraag houdt mij steeds meer bezig.

Ben ik op de goede weg?

Is dit Gods plan met mij, een beproeving, uitdaging of een zekerheid.

Ik vaar op het ogenblik op een woelige zee.

Als ik een opmerking heb over de gemeente onze kerk, hoe onze gemeente geleid wordt, de keuze van de muziek, discipel-schaptranig of bouw van onze nieuwe kerk.

Wil dit niet zeggen dat ik geen bewondering, respect en waar-dering voor het werk van mijn broeders, zusters of pastor heb. Zeker niet ze hebben een tomeloze inzet voor Gods plan.

Als ik dan in een preek aanmerking hoor over opmerkingen, die zijn gedaan voel ik mij aangesproken, terecht of onterecht. Het doet pijn.

Ik vaar op het ogenblik op een woelige zee.

In deze carrousel van emoties kunnen de preken van zondag helpen. Sommige hebben veel inpekt, niet altijd gelijk maar juist die later tot je doordringen. Zo ook een preek van Pastor Asien over Petrus die op een woelige zee uit de boot stap een naar jezus loopt, Matteüs 14:21-31.

Durf ik ook uit de boot te stappen en naar Jezus toe te lopen? Petrus stapte uit de boot en liep naar Jezus toe. Maar het was een woelige zee en door de hoge golven zag Petrus Jezus niet meer, en begon te zinken. Petrus weet het, ik weet het, ik had niet naar de golven moeten kijken, maar ik had naar Jezus moeten blijven kijken.

Maar het is niet altijd de preek soms ook de spreker. Als ik aan de preek van Karoen denk, dan heb ik een echte evangelist aan het werk gezien, een van de vijfvoudige bediening in Efeziërs 4:11-12. De passie, enthousiasme en blijheid die hij uitstraalde, geweldig.

God onze Vader gaaf mij ook een gave en doel. Het schrijven en uitdragen van en over het woord, Gods geest geeft mij de inspiratie, 1 Korintiërs 12:4-6 dank zij de Heilige Geest hebben wij allerlei bijzondere krachten, daar twijfel ik niet aan dat heeft Hij mij belooft.

Onze Vader, de God van Abraham, Isaak en Jakob heeft gezegd zo wil ik voor altijd heten, Exodus 3:15, en doet wat Hij beloofd.

Kent U God, onze Vader als de God van Abraham, Isaak en Jakob? God de Vader, God de Gever, God de Overwinnaar?

Ik hoorde in een preek een verhaal over belofte, wat mij zeer aangreep.

Een zoon, Arman die vroeg aan zijn vader die hem naar school bracht. Kom je mij ook weer ophalen. De vader beloofde dat, normaal had hij daar geen tijd voor, maar vandaag wel, dus hij beloofde, ik kom je halen. Hij zag Arman zijn zoon de school in gaan en ging naar zijn werk.

Niets bijzonders, beloofd is beloofd?

Het is 8 december 1988 in Spitak en stad van 20.000 inwoners in Armenië. Hier staat de school van Arman. Om 11:41 plaatse-lijke tijd werd de stad totaal verwoest door een aardbeving met de kracht van 7 op de schaal van Richter. Er vielen duizenden doden, ⅓ van het aantal inwoners en velen raakte dakloos

Er was een grote algehele paniek, trein en bussen reden niet meer, iedereen rende huilend en schreeuwend door elkaar om familie, vrienden en kinderen te zoeken.

De vader van Arman rende naar de school en zag een grote ruïne, er was niets meer van over. Er waren al kinderen naar buiten gevlucht maar Arman was er niet bij. Er stonden ouders huilend in paniek en in totale schok voor wat eens de school was.

De vader van Arman rende struikelend naar de top van de puinhoop van de ingestorte school. Hij begon met zijn blote handen de stenen en puin weg te rollen en te gooien. Hij pakte steen voor steen op. De mensen schreeuwden tegen hem. Het is gevaarlijk er kunnen nog na schokken komen.

Hij zei niets en ging door met het weg halen van de brokstuk-ken en stenen, met zijn blote handen. Het was twaalf uur later, zonder wat te zeggen, te eten en drinken ging hij door. Het werd donker en weer licht. De nachten zijn koud in Armenië vooral in december kan het wel 15 graden vriezen. Zijn handen gingen stuk door de kou, maar hij bleef door gaan zonder te stoppen, te eten en drinken. Het werd weer nacht zijn handen begonnen te bloeden, de stenen begonnen rood te kleuren van het bloed maar hij ging door. De volgende dag haalde hij een met bloed gekleurde steen weg met zijn kapotte bevroren handen en werd er een holle ruimte zichtbaar.

Hij hield zijn stuk gevroren handen voor zijn mond en riep de naam van zijn zoon Arman, Arman.

En toen hoorde hij zijn zoon terug roepen vader hier ben ik, en de vader riep is alles goed met je mijn zoon. Ja vader, we zijn met meer kinderen en het is hier donker en koud en we hebben honger en dorst. En de kinderen zijn bang en huilen, ze zeggen dat ze dood gaan.

Maar ik heb tegen ze gezegd dat mijn vader mij beloofd heeft om mij op te halen. Even later sloten vader en zoon elkaar in de armen.

Als ik deze preken, verhalen en predikers hoor en zie word ik blij en enthousiast dan wil ik ook, maar hoe? Dan wil ik van alles, door mijn enthousiasme loop dan als een olifant door de porseleinkast en word er terecht even op de rem getrapt. Al zie ik dat dan niet zo. Dan ga ik even lekker zitten mokken in een hoekje, wand iedereen is tegen mij. Gelukkig zie je dat niet aan mij.

Maar mijn vader in de hemel heeft mij beloofd, welke storm, verlies of tegenslag ik in mijn leven zal meemaken, je zal altijd je doel bereiken, vruchtbaar zal je zijn vruchtbaar.

Wat je ook kwijt raakt, hoe donker het ook is geweest, hoe vaak je ook gehuild hebt. Vruchtbaar zal je zijn.

Een man van God zal ik zijn.

Kent U God als de God van Abraham, Isaak en Jakob? God de Vader, God de Gever, God de Overwinnaar?

Hij is er op uit om mensen uit te kiezen en te zegenen om nog veel meer mensen goed te doen. Je hoeft maar met Hem op weg te gaan, in geloof, in vertrouwen.

Ja, daarom is dit mijn kerk, gemeente. Hij zal doen wat Hij heeft beloofd!

Heere god, Vader laten we bidden;

En dan danken voor de mooie mensen met een doel, mensen met een belofte Heer. Maar ook voor mensen met verdriet en verliezen met tranen Vader omdat we nu eenmaal ook verliezen hebben in het leven.

Ben je verlaten door een partner of overlijden van een dierbare waar je van hield.

Iets kwijt geraakt waar je altijd in geloofde, gekwetst door een kerk, gekwetst door broeders of zusters verraden en verlaten zit je hier.

Mijn vader heeft beloofd dat geen steen te groot is, geen duisternis te donker.

Net zoals de vader van Arman met bebloede handen de stenen weg haalde zo heeft Jezus Uw zoon zijn bloed vergoten, zo werd het kruis wat op zijn rug werd gelegd bebloed.

De zoon van smart werd de zoon van de rechterhand,

Hij heeft beloofd dat Hij je onder stenen vandaan haalt,

Hij heeft beloofd dat je verliezen los mag laten en aan hem mag geven.

Hij houd zich altijd aan zijn belofte.

Vader U bent een liefde volle Vader, wij danken en prijzen U.

Uw bent groot en machtig U geeft mensen kracht in uitzichtloze situaties.Dank U Vader, ik heb gebeden en gedankt in de naam van Jezus Christus.

Amen.


  • Ja, daarom is dit mijn kerk, gemeente. Hij zal doen wat Hij heeft beloofd!

  • Dovnload 17.4 Kb.