Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


In beeld uit beeld

Dovnload 10.7 Kb.

In beeld uit beeldDatum04.04.2017
Grootte10.7 Kb.

Dovnload 10.7 Kb.


IN BEELD – UIT BEELD

Ook dit jaar is het weer gelukt om iemand te vinden die Vianen al een tijdje uit is, maar die de club zeker nog een warm hart toedraagt. Dit keer hoefden we niet op pad, want hij kwam toch van een afspraak af en dus hebben we aan de keukentafel aan Koebaksestraat 13 een avond herinneringen opgehaald. Deze 44- jarige oud-voetballer van Vianen Vooruit trapt nog steeds een balletje, tegenwoordig bij het 4e van Excellent in Oploo. In Oploo wonen meer oud-Vianezen, maar deze keer gaat het om Edwin Wennekers oftewel ‘Kers’. Edwin is op zijn 4e vanuit Cuijk-Noord in Vianen komen wonen met zijn ouders en zussen Carolien en Sandra.Edwin is gehuwd met Wendy Jans en samen hebben ze een zoon van 10, hij heet Jim. En ‘wat doede gej teggeworrig?’ Edwin is accountant en mede-eigenaar van Konings-Meeuwissen accountants en belastingadviseurs. Hij werkt op de vestiging in Mook.


Toen Edwin 7 jaar was, is hij als eerste van zijn leeftijdsgenoten begonnen met voetballen. Hij heeft wat tijd gehad om na te denken over wat hij tijdens zijn carriere bij Vianen Vooruit allemaal heeft meegemaakt. Hij begint te vertellen over de E1. In die tijd was Bob Ballings keeper en in de Amerikaanse Buick van pa Ballings konden

wel 7 spelers en die auto had toen al elektrische raampjes. Hij weet zich te herinneren dat José ten Haaf zijn trainster-leidster was. Vaak gingen ze op de fiets naar uitwedstrijden en Edwin speelde meestal een team hoger dan zijn eigen leeftijdsgenoten. Toen was er al sprake van doorselecteren…

Edwin heeft ook Tien Ebben als trainer/leider gehad. In dat team was maar één linksback en dat was Jan van Daal, Jan was geblesseerd of gestopt en toen moesten Johan Cobussen, Edwin en nog een speler om toerbeurt linksback spelen. Toen Edwin echter 3 weken onafgebroken linksback stond, hij zal het wel heel goed hebben gedaan, is hij even gestopt met voetballen. Hij vond het zo oneerlijk dat de rouleer-afspraak niet werd nagekomen. Tien is het wel met hem uit komen praten en de rest is geschiedenis.

Oh ja en van Tien mochten ze op vrijdagavond niet naar verjaardagsfeesten toe. Je moest zorgen dat je fit was op zaterdag, Edwin geeft aan dat de feestjes er niet minder om waren en ook niet korter.

Met de B1 is hij ongeslagen kampioen geworden en met de A1 zouden ze eigenlijk topklasse voetballen. Dat ging niet door omdat de A1 daarvoor niet hoog genoeg gevoetbald had, de kloof was te groot. Ze hebben wel tegen de A1 van JVC (topklasse) gevoetbald en met 9-1 gewonnen. Dat was zoete wraak, want bij JVC speelden veel klasgenoten. En Edwin wist de eerste goal te scoren. Tegen Vitesse ’08 ontstond er in Gennep een vechtpartijtje. Edwin werd nagetrapt, die haalde vervolgens uit naar de tegenstander en toen tikten er een paar Vitesse-spelers op los. Peter Janssen mepte een vrouw met een paraplu tegen haar hoofd.

Van Tien Ebben mochten ze op vrijdagavond niet naar feestjes toe, tegen de tijd dat Edwin in de A1 speelde waren het feestjes van geheel andere orde. De ‘mannen’ hadden gelapt om op het feest van Egbert Kempen een stripteasedanseres langs te laten komen. Ze zou rond 01.30 uur langs komen, maar Edwin had die week proefwerkweek. Om een lang verhaal kort te maken, tegen de tijd dat de danseres langs kwam, was Edwin al naar huis en had hij voor niets gelapt. Het schijnt dat de trainers van destijds van niets wisten.


Bij de senioren heeft Edwin maar een paar jaren in het 1e elftal gevoetbald. Hij stond toen rechtshalf omdat Robert Jans langdurig was geblesseerd. Het middenveld was geen succes: ‘Ik was geen loopwonder’. Hij heeft een keer tegen Cito voorstopper gestaan, daar speelde de oude spits van Heerenveen….die wist 4 keer te scoren. Tsjah…blijkbaar toch pijnlijk als je dat na 24 jaar nog weet.

Toen Edwin 20 jaar was is hij vertrokken naar Australie om in de rozen te werken. Echter na 4 weken was hij, 8 kilo lichter, al terug van de heimwee. Hij is toen in het 3e elftal gaan voetballen. Omdat hij in de avonduren druk was met studeren, kon hij niet 2 keer in de week trainen. Echter toen Edwin 28 jaar was is hij met o.a. Blokkie, Harm Eltink en Rob Hofmans gevraagd voor het 2e elftal, ze hadden te weinig spelers. De trainingsverplichting kwam te vervallen.


Natuurlijk zijn er ook nog anekdotes over de verschillende trainers.

Onder Sjaak Biessels (van de wisselpass) ging zijn vriendengroep met o.a. Jos Claassen, Ruud Aben en Barry Cooijmans op zaterdagavond stappen in Maashees. De dag erna was de eerste trainingsdag met Sjaak, de vrienden waren om 10.00 uur thuis en om 11.00 uur begon de training in de Gasselse bossen. Sjaak liep met rennen altijd vooruit en Jos Claassen wilde indruk maken. Die ging langs Sjaak lopen en moest geregeld door de bramenstruiken, volgens Edwin voelde hij niks ‘hij was nog zo zat als een schup’. Edwin heeft altijd veel lol gehad met en om Jos. Hij heeft op school eens straf gehad van directeur Hoek, de directeur was Jos echter vergeten en was op weg naar huis toen hij weer aan Jos dacht. Toen de directeur weer op school terug kwam was Jos gevlogen. De directeur heeft zijn ouders nog excuses aangeboden, maar Jos was gewoon op tijd thuis geweest.


Jan Liebers trainde flink op de conditie, tijdens één training deed hij 3 keer de Coopertest….39 rondjes! Met nat weer oefende Jan zelf ook altijd de slidings mee, hij raakte er zelf echter geblesseerd bij. Bij Jan Liebers waren allerlei spullen te bestellen, Jan regelde die via zijn compagnon ‘Haagse Harrie’.
Zoals eerder aangegeven voetbalt Edwin nog bij het 4e van Excellent, 2 jaar geleden zijn ze ongeslagen kampioen geworden. Met Dennis Weemen en Coen Jans in de voorhoede. In de achterhoede speelt Pieter van Elst. Verder gaat Edwin soms naar het 1e elftal van Oploo kijken, hij is daar shirtsponsor van. Niet alle wedstrijden, want op zondagmiddag wil hij ook tijd aan zijn gezin besteden.
Edwin, hartstikke bedankt voor je vele verhalen, ook die niet geschikt zijn voor publlicatie….:-) Voor een aantal Vianezen weer voldoende stof om wat herinneringen over jou op te halen.Pieter Lange en Diana van der LindenSupportersclub Vianen Vooruit


Dovnload 10.7 Kb.