Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


In het Muziek instrumenten museum zie je veel oude instrumenten. Je kan er veel zien. Ook zijn er veel extra’s zoals het meekrijgen van een koptelefoon meekrijgt aan het begin en er is een restaurant op het dak

Dovnload 21.13 Kb.

In het Muziek instrumenten museum zie je veel oude instrumenten. Je kan er veel zien. Ook zijn er veel extra’s zoals het meekrijgen van een koptelefoon meekrijgt aan het begin en er is een restaurant op het dakDatum21.09.2017
Grootte21.13 Kb.

Dovnload 21.13 Kb.

2014http://nl.dreamstime.com/heerlijke-belgische-wafels-thumb6279788.jpghttp://www.taekwondodamian.net/images/manekenpis.jpg

Tim , Sil , Mart , Ole

NSG

5-11-2014Reisgids Brussel

http://www.ishetaltijdvoorbier.nl/beta/images/bierdaimy/ja.jpgMusea

inhoud

Muziek instrumenten museum

In het Muziek instrumenten museum zie je veel oude instrumenten. Je kan er veel zien. Ook zijn er veel extra’s zoals het meekrijgen van een koptelefoon koptelefoon meekrijgt aan het begin en er is een restaurant op het dak.

http://imagene.youropi.com/copy-of-mim-3(p:activity,5332)(c:0).jpg


Musea

Museum van cacao en chocolaIn het museum van cacao en chocolade krijg je veel te zien over de oorsprong van het cacao in Europa. Ook zie je veel verschillende soorten chocolade. Met behulp van allemaal plaatjes en filmpjes zie je hoe dat ze chocolade maken en hoe koffie en thee in europa zijn gekomen. Ook kan je chocolade proeven in het museum. En voor de echte liefhebber is er een winkeltje waar je allerlei chocolade kan kopen en een demonstratie van een echte chocolademaker.

http://imagene.youropi.com/museum-voor-cacao-en-chocolade-brussel-acti(p:activity,5340)(c:0).jpg


Algemene -informatie

Inwoners: 165 000Taal: Frans/Nederlands

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, maar ook het bestuurlijk centrum van de Europese Unie. Brussel heeft 165 000 inwoners. De stad wordt dan ook wel als hoofdstad van Europa gezien. Maar daar houdt het niet op. Brussel is een echte cultuurstad met oneindig veel bezienswaardigheden en tal van musea. De Grote Markt, het Broodhuis, het Atomium, het Park van Laken, het Jubelpark en natuurlijk Manneke Pis zijn slechts een klein deel van de historie van Brussel en zijn zeker een bezoekje waard.

http://www.grabbits.nl/foto/atomium.jpg


Algemene -Informatie


Ook het Stripmuseum trekt jaarlijks vele bezoekers. Brussel staat tevens bekend om haar Belgische bieren, chocolade en wafels. Ook shopliefhebbers kunnen hier goed terecht. Ook kan je hier goed uitgaan in de straatjes rondom het Grote Plein.

In Brussel worden Frans en Nederlands als officiële taal gebruikt. De meeste inwoners, forenzen, en 'vaste' buitenlanders gebruiken vooral het Frans als aanspreektaal. Deze gewoonte wordt door veel bezoekers wel als een probleem gezien.

http://blogimages.seniorennet.be/receptenkomeneten/789028-32c65578c3ee1bbd09f510ece9ef84c8.jpg http://www.noorwegen.be/filecache/pagefiles/456136/beer_glass_02__1_.jpg/width_650.height_300.mode_fillareawithcrop.pos_default.color_white.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0e/chocolate02.png/220px-chocolate02.png


Musea


het Koninklijk Museum voor schone kunsten.

Het Koninklijk Museum voor de Schone Kunsten, is waarschijnlijk het meest bezochte museum van Brussel. Je komt hier een enorme collectie topstukken uit de 15e t/m de 17e eeuw tegen.

http://janlampo.files.wordpress.com/2011/11/musempje.jpg


Kruidtuin Brussel: De kruidtuin is een park in de Belgische hoofdstad Brussel dat werd aangelegd in 1826 als botanische tuin. Het ligt dicht in de buurt van station-Brussel-Noord.

c:\users\biesheuvel\appdata\local\microsoft\windows\temporary internet files\content.ie5\7accjz3y\img_6949.jpg

stadswandelingHet Koninklijk Circus: Het Koninklijk Circus is een evenementenzaal in het centrum van Brussel. Het gebouw werd geopend en gebruikt vanaf 1878. Er passen ongeveer 3500 mensen in. Na de eerste wereldoorlog werd het circus nog even gebruikt voor Duitse krijgsgevangenen. Het gebouw word nog steeds gebruikt waarvoor het bedoeld was.stadswandelingstadswandeling

Het koninklijk paleis: Het Koninklijk Paleis van Brussel is een (werk)paleis waar de Belgische koning zijn functie uitoefent. Hij houdt er audiënties en behandelt er staatszaken. De koning woont niet in dit paleis maar in het Kasteel van Laken

stadswandeling

De Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk : De Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk is een kerkgebouw in de Belgische hoofdstad Brussel aan de Zavel. Bij gebrek aan middelen kreeg de kerk nooit een toren. Opvallend zijn de 14 m hoge glasramen. De bouw van de Onze-Lieve-Vrouwekapel in 1304 door de schutters was een nieuw begin voor de wijk.

stadswandeling

Manneke pis: Manneken Pis is een standbeeldje in het centrum van Brussel en stelt een plassend jongetje voor. Het is uitgegroeid tot een van de beroemdste Belgische en Brusselse monumenten en een symbool van de stad Brussel. Bij speciale gelegenheden plast hij bier of wijn in plaats van water.

stadswandeling

Stadhuis: Het stadhuis van Brussel staat op de Grote Markt van Brussel. Het gebouw wordt boven op zijn 96 meter hoge toren bekroond met een standbeeld van de aartsengel Michaël die een draak verslaat

stadswandeling

Beenhouwersstraat: De Beenhouwersstraat is een vrij smalle maar lange straat in Brussel. Er zitten veel restaurantjes en kroegen maar ook winkels. Er heerst een gezellige sfeer in het straatje. Het is dus fijn om even bij te komen na een lange stadswandeling.

Stadswandeling

Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen: De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen vormen een complex van drie met glas overdekte winkelgalerijen in het centrum van Brussel, namelijk de Koningsgalerij, de Koninginnegalerij en de Prinsengalerij.

stadswandeling

Grote Markt: De Grote Markt is een plein in het centrum van Brussel. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden voor toeristen die Brussel bezoeken. Op de Grote Markt zijn er tegenwoordig cafés met terrassen, restaurants en hotels. Op de markt zelf worden alleen nog bloemen verkocht. Ook is het mogelijk een portret te laten maken. Regelmatig vinden er ook concerten of andere manifestaties plaats. Sinds 2006 wordt er op de Grote Markt een lichtshow georganiseerd op de maat van muziek.[1] Daarbij wordt het stadhuis van Brussel verlicht en in de winter van 2013 worden ook twee andere gevels van het marktplein verlicht.

stadswandeling

Sint-Michiels en Goedelekathedraal. De Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele is een kerkgebouw in het oude centrum van Brussel. De bouw van de kathedraal werd in het begin van de 13de eeuw aangevat onder de leiding van Hendrik I, hertog van Brabant.

  • Het Koninklijk Museum voor de Schone Kunsten, is waarschijnlijk het meest bezochte museum van Brussel. Je komt hier een enorme collectie topstukken uit de 15e t/m de 17 e

  • Dovnload 21.13 Kb.