Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Informatie bezorgt door eddy nuyts

Dovnload 8.73 Kb.

Informatie bezorgt door eddy nuytsDatum05.12.2018
Grootte8.73 Kb.

Dovnload 8.73 Kb.

INFORMATIE BEZORGT DOOR EDDY NUYTS


Zoals gevraagd zend ik jullie hierbij informatie betreffende onze plannen om naar New York te reizen om er bij de Wereldspelen voor Politie en Brandweer deel te nemen aan de motorcross wedstrijd.

3 politiecollega's Eddy Nuyts (Mol), Eddie Vanderzanden (Mol) en Ben Benhaddou (Turnhout) willen deel nemen aan de motorcross wedstrijd tijdens de World Police and Fire Games (WPFG 2011) in New York USA. Een soort van Olympische spelen voor politie-, brandweer- en hulpdiensten van over de hele wereld. Enkel operationeel en administratief personeel van deze diensten mogen er deel nemen. Het is een zeer groot evenement dat om de 2 jaar wordt georganiseerd. Er worden competities ingericht in vele sporten. En in NY ook voor Motorcross tot mijn verbazing eigenlijk. Ik heb er nooit aan kunnen deel nemen, maar zou het nu toch (misschien wel de laatste kans) voor een keer willen meemaken samen met Eddie en Ben. Ben doet trouwens mee in meerdere sporten (ook atletiek). Samen met de ganse Belgische delegatie, een 80-tal mensen, reizen wij (weliswaar op eigen kosten) naar New York en verblijven in een hotel in NY centrum. Vertrek op 25/08/11. Terugkeer op 06/09/11. Website van de organisatie www.2011wpfg.org. Er is ook een website van de Belgische delegatie www.worldgamesteam.be.

De motorcross wordt ingericht op LONG ISLAND, in een klein plaatsje genaamd YAPHANK, op het circuit LONG ISLAND MOTORCROSS. Een 50 à 60 mijl van NY centrum verwijderd. Datum van de wedstrijd is 31/08/11. De wedstrijd wordt gereden over 2 korte reeksen van 15 of 18 minuten. Trainingen op 29 en/of 30/08/11. Er wordt gereden in diverse categorieën volgens inhoud van de motor en volgens leeftijd van de rijders. Er is tevens een teamklassement. Ook hier zullen de 3 Belgskes voor inschrijven.

Na een lange zoektocht hebben we deze week contact kunnen leggen met een Amerikaan uit het New Yorkse. Hij heeft zonen die crossen in de USA op hoog niveau en wil ons wel helpen en motors verhuren. We zijn met de moto's die we ginder ter beschikking kunnen hebben natuurlijk niet vertrouwd. Dat zal wat aanpassen worden. Ook die typische Amerikaanse omlopen daar zijn we niet mee vertrouwd. Wat we ginder kunnen verwachten is eigenlijk toch nog een avontuur. Wij hebben aan dergelijke "Spelen" nooit deel genomen. In de motorcross verwacht ik vooral een groot aantal Amerikanen, aangevuld met een aantal "buitenlanders".

Wat achtergrond informatie van de rijders.

Eddy Nuyts.


Politiecommissaris, diensthoofd sectie verkeer, bij de lokale politie Balen-Dessel-Mol. Leeftijd 56 jaar.
Motorcross carrière: begin juni 1969 tot einde 2006 aan competitie deel genomen. Dan 2 jaar gestopt en sedert 2009 terug aan het rijden met gerestaureerde oude crossmotors bij de wedstrijden voor oldtimer motoren. Tot 1987 gecrost met solomotor bij BLM (amateursfederatie) en bij BMB. Vrij vlug opgeklommen tot internationaal (hoogste klasse) in beide federaties. Eind jaren 70 gereden tussen de toenmalige wereldtop: Roger De Coster, Harry Everts, Gaston Rahier, Heikki Mikkola, Graham Noyce, Brad Lackey en talrijke andere. Maar niet snel genoeg om prof te kunnen worden. Na een knieoperatie teruggekeerd naar amateursrangen.  In de IMBA (internationale motorsportbond voor amateurs) 3 Europese titels behaald (1981, 1982, 1986).
Vanaf 1988 tot 2006 met zijspan gecrost. Ook weer in BLM en BMB, op het einde nog in MCLB. 2 jaar deelgenomen aan het wereldkampioenschap met in 1992 een 12de plaats in de eindrangschikking. Ook weer in IMBA diverse Europese titels behaald (7 in totaal), ook Belgische titels en 2 maal standrace Scheveningen gewonnen 1991 en 1992).
Zoals gezegd nu terug aan het rijden (af en toe, niet iedere week) bij de oldtimers in België. Een mix van klassen volgens bouwjaar motor en leeftijd rijder. In 2010 Belgisch kampioen geworden bij de Twin Shocks rijders boven de 47 jaar.
Ben de enige rijder die IMBA titels behaalde in zowel solo als zijspanklasse. Tevens recordhouder tot nu toe van aantal IMBA titels, namelijk 10.
Tussen leeftijdsgenoten kan ik me nog goed verdedigen, alhoewel ik veel problemen heb met vergevorderde knieartrose in de linkerknie, na 4 operaties. De carrosserie wordt wat ouder natuurlijk. Maar de geest is nog jong.

Eddie Vanderzanden.


Hoofdinspecteur, sectie drugs, eveneens bij de lokale politie Balen-Dessel-Mol.
Eind jaren 70 en begin jaren 80 een tiental jaren gecrost bij BLM. Bracht het tot internationaal. Heeft recent een volledig jaar dienst gedaan in Afghanistan bij de Europese missie. Thans terug in de politiezone Mol. Heeft nog een 250 cc Kawasaki waar hij af en toe mee traint en een vrijetijdswedstrijd meepikt.

Ben Benhaddou.


Inspecteur, interventiedienst, bij de lokale politie Regio Turnhout.
Heeft tot 2009 een tiental jaren gecrost bij VLM en VMB (amateursfederatie). Bracht het tot de juniores. Is nu gestopt om voorrang te geven aan zijn atletiekcarrière waar hij goede resultaten in behaalt op de politiekampioenschappen. Atletiek is trouwens zijn hoofddoel bij de spelen. Motorcross neemt hij er nog eens bij omdat hij het leuk vind en om team te vormen met de beide Eddies.

Tot daar deze informatie. Hopelijk komt ze van pas.Mvg

Eddy Nuyts


Dovnload 8.73 Kb.