Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Inhoudsopgave nieuwsbrief 09. 01. 12 Pag

Dovnload 324.34 Kb.

Inhoudsopgave nieuwsbrief 09. 01. 12 PagPagina1/9
Datum01.08.2017
Grootte324.34 Kb.

Dovnload 324.34 Kb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9

Inhoudsopgave NIEUWSBRIEF 09.01.12 Pag.


Maandagmorgen briefing (Week 2) 2

Olie- en energiebulletin week 1 4

Ook economieën Rusland en China dreigen te bezwijken 5

'70.000 Iraniërs klaar voor zelfmoordaanslagen tegen Israël' 6

Aanslag Belgische synagoge; Spanningen nemen toe 8

Vingerscan voor toegang tot lunch account 8

Analyses wijzen erop dat de dollar binnen enkele maanden kan instorten 9

Bijbel voorspelt totale vernietiging Gazastrook 11

Iran betrokken bij raketaanval op noorden Israël (video) 12

Hoe Technologie spoedig Uw gedachten leest (video) 13

Bevrijd Paul Pantone! : ‘Vrije energie’-uitvinder vast in ziekenhuis 13

Worden we straks verliefd met een pil? 14

Plakbandje fopt miljoenen kostend biometrisch systeem 14

Wereld dokt voor reddingsplan Obama 15

FBI vreest online 9/11 15

Atheïstische bus campagne van start (video) 16

Enkelband voor Belgische bejaarden 16

Nieuw terreurwapen: de insektenbom 16

Gebruikt Israël 'disproportioneel' geweld? 17

De leugens over de Somalische ‘piraten’ 19

Huizenprijs in de VS op minimum, geen deflatie maar inflatie 20

Huizenprijs in de VS op minimum, geen deflatie maar inflatie 20

GAZA : een kleine geschiedenis 21

Schrikbarend snelle stijging werkeloosheid VS 22

De Hypotheekcrisis 008 Wouter Bos en de verdraaide feiten! 23

Windmolen beschadigd door UFO met tentakels? 25

Wat kan er nog meer verboden worden? 26

De Israëlische Invasie en het gasveld van Gaza 27

Europa allengs zonder stroom 29

Extreme kou en sneeuwchaos in Europa 30

’Nederland in nieuwe economische orde mee voorop’ 31

Rellen in Californië nadat agent afro-Amerikaan neerschiet (video) 31

Ingezonden 32

USB-stick met patiëntendossiers 6000 gevangenen kwijt 32

'Lefebvre ondertekende alle concilieteksten' 33

‘The Beast’: Obama krijgt straffere limo dan Bush (video) 33

Spanning tussen India en Pakistan loopt op 34

Speculaties over nieuw Maunder Minimum op de zon! 35

Zee bevriest bij Engeland 35

Alex Jones & Steve Quayle: 'Amerika heeft nog ongeveer 90 dagen' 36

Overtuigend bewijs we staan op drempel nieuwe IJSTIJD 37

Dalende huizenprijzen Californië 38

Aardbevingen op een rij 38

Aardbevingen op een rij 38

Obama over crisis: Wallstreet heeft gefaald 38

Volgende zonnestorm kan rampzalig zijn 39

Volgende zonnestorm kan rampzalig zijn 39

VS: Mexico, Pakistan kunnen snel ineenstorten 39

Moet iedereen DNA afstaan? 40

Bevinden wij ons aan het einde van een merkwaardig tijdperk? 41

Iran dreigt geldkraan Hamas dicht te draaien bij bestand met Israël 42

Toestemming nodig om VS binnen te komen 42

Marcouch wil graag superstadsdeel 44

Ron Paul: \“Israël creëerde Hamas\ 44

CO2 is uit, La Nina heerst 45

Spaarrente Engeland naar nul procent 45

Flink meer valse eurobiljetten onderschept 46

Franse kinderen mogen niet meer bellen met gsm 46

Israëlische studenten verklaren Hamas cyberoorlog 46

Maandagmorgen briefing (Week 2)


Door Donkerdoorn
Israël rukt verder op in de Gaza-strook. De wereld protesteert. Politici draaien of staan pal achter de campagne van Israël. Wij kijken mee, naar een oorlog, via een webcam. Het gezoem van vliegtuigjes of drones, de inslagen, het verre gedonder van geschut, schotenwisselingen, ambulances. Tot het kraaien van hanen bij zonsopgang. Heel surrealistisch en voyeuristisch. Al twee weken weer geweld in Israël. Al twee weken lijkt de wereld verdeeld in twee kampen.

Israël zou “haar doelen in Gaza bijna bereikt hebben”. De derde fase gaat in. Reservisten betreden Gaza. Welke doelen behaald moeten worden, laat het land in het midden, al wisselde het officiële verhaal over de inval een aantal malen. De aanval op Gaza zou een reactie zijn op de raketaanvallen van Hamas. Israël wil eens en voor altijd veiligheid kunnen bieden aan de Israëlische bewoners in de omliggende gebieden bij Gaza. Ondertussen weten we dat de invasie al enige tijd op het program stond en dat Israël zelf het staakt het vuren heeft verbroken. Voorstellen van Hamas om het staakt-het-vuren te verlengen werden door Israël verworpen.

Doelstelling nummer 1 is natuurlijk het uitschakelen van Hamas als politieke kracht. Het democratische avontuur van de Palestijnen, zo hard afgestraft door Israël, VS en EU, leverde niet de PLO leider Abbas op als winnaar maar de radicalen. Het bewapenen van de “Palestijnse autoriteit”, onder het Amerikaanse plan “Action Plan for the Palestinian Presidency” werkte averechts en leidde uiteindelijk tot de Israëlische omsingeling van Gaza waar Hamas de PLO het gebied uitsmeet.

De ironie: het presidentschap van Abbas is nu eigenlijk afgelopen. Als directe spreekbuis van de Palestijnen richting het westen, doet het westen nu zaken met een illegale president.

Ondertussen blijven de westerse media het mantra van de Palestijnse raketaanvallen op het publiek inhameren. En vooral het radicale karakter van Hamas, een partij waarmee (ondanks verschillende verzoeken uit de hoek van Hamas) niet mee valt te praten. Voor honderdduizenden in London, Parijs, Washington, Madrid en in meerdere Europese hoofdsteden en verschillende Arabische staten kennelijk een loos argument. Het hele weekend lang werd flink geprotesteerd tegen de Israëlische aanvallen.

In de westerse politiek is weinig oppositie te vinden tegen de oorlog. Het Amerikaanse congres stemde unaniem voor “onvoorwaardelijke steun” aan Israël, vredesplannen worden doodgezwegen of afgeschoten. En in Nederland knikken de christenlijken en de biefstuk socialisten.

Het neoconservatieve smaldeel in de Verenigde Staten en Israël ruikt meer bloed, en wijst Iran aan als “boze kracht” achter het drama van Gaza. Hamas zou immers steun krijgen vanuit Teheran. Dat op dit moment de steun vooral woordelijk is (in plaats van de zogenaamde raketten) doet er niet toe, de usual suspects gillen weer om het “aanpakken” van Iran.

De Amerikaanse steun aan Israël blijkt ook uit “uitgelekte” wapenleveranties. Israël ontkent overigens het gebruik van verboden wapens, nu ook Human Right Watch heeft vastgesteld dat het IDF (Israëli Defence Force) waarschijnlijk witte fosfor heeft ingezet.

De raketaanvallen vanuit Libanon zijn opgeëist door een Saudische groep.Iran

Ow, en dan is er nog een Iraans “hulptransport” onderweg naar de kust van Gaza wat onvermijdelijk tot confrontatie zal leiden met de Israëlische marine. In dat kader: Israël zou (zou!) de Amerikanen toestemming hebben gevraagd om het gebruik van Irakees luchtruim voor een aanval op Iraanse nucleaire installaties. De Amerikanen hebben “nee” gezegd. Geruchten in die richting gaan overigens al langer.Obamadrama

Mr Obama wil vanaf de eerste dag dat hij in het Witte Huis zit van het Midden Oosten een prioriteit maken. Daartoe wordt een werkgroep aangesteld. Volgens Obama vergt de aanpak van Iran daarbij een nieuwe tactiek. De Bush-strategie volstaat niet. Wat die aanpak is (praten??) blijft vaag.

Obama, die tijdens de verkiezingsrace beloofde de invloed van lobbyisten op Washington in te perken, zal als plaatsvervangend minister van Defensie William Lynn aanstellen. Lynn is momenteel in dienst van ……een lobbygroep voor de wapenindustrie.

Gevraagd of hij eventueel leden van de regering Bush wil vervolgen voor de misdaden gepleegd door deze regering, antwoordt Obama dat hij vooral vooruitkijken wil, al is niemand boven de wet gesteld. Bush&co zijn een campagne begonnen om illegale activiteiten als “noodzakelijk” te verkopen.Obama waarschuwt ook voor “Mumbia-achtige” aanvallen, in de VS en elders ter wereld. Al Sinterqaida blijft een prioriteit.

Bush Maffia

Vergeet Masdoff, acht jaar Bush was de ultieme plundering. Hier nog een mooi overzicht van de daden van de slechtste Amerikaanse president ooit.Economie

Opnieuw geruchten over de afnemende liefde van China voor de dollar. Het land zou koersverlies willen afdekken met de eigen munt, de yuan. Slecht nieuws voor de Verenigde Staten, die kopers nodig hebben voor Obama’s economische “stimulus pakket” van 775 miljard (weer een 77. bedrag). China is de top-opkoper van Amerikaanse schuld.

Doom&Gloom: Californië failliet, productie daalt in Europa, record aantal baanverlies in de VS, economie VK te slecht voor de Euro, Commerzbank wordt van de Duitse staat, meer fraudezaken,

Jemen

Drie Jemenieten zijn veroordeeld voor “het zenden van een email aan de Israëlische premier”. De drie zouden deel uitmaken van een terroristische groep, de Islamic Jihad, die hun diensten aan Israël wilden aanbieden. Diezelfde Islamic Jihad eiste verantwoordelijkheid op voor de aanslagen op de Amerikaanse ambassade in Jemen, in september 2008. Vlak na de aanslagen verkondigde de Jemenitische president Ali Abdullah Saleh aan een terroristische cel “met links met Israël” te hebben ontmanteld.Mumbai

Het geruzie tussen India en Pakistan over de aanslagen in Mumbai gaat verder als Pakistan beweert dat het “bewijs” dat India aan Pakistan heeft overhandigd met betrekking tot Pakistaanse betrokkenheid bij het complot, niet compleet is. India houdt vol “volledig bewijs” overlegd te hebben en wil dat Pakistan begint met een eigen onderzoek.

Het (huis)arrest van de leider van de Islamitische groep Lashkar-e-Taiba, Hafiz Saeed, is door Pakistan met twee maanden verlengt. Lashkar-e-Taiba wordt gezien als de groep achter de Mumbai-moorden. Pakistan is niet van plan om eventuele verdachten uit te leveren.

De Afghaanse president Karzai mocht in aantreden India om over terreur en de LeT te praten. India is een belangrijke bondgenoot van de regering Karzai en heeft een flinke pot met ontwikkelingsgeld voor het straatarme Afghanistan klaarstaan. Karzai zal informatie van de Indiërs overleggen aan de Afghaanse geheime dienst.Afghanistan

Meer troepen, meer ondersteunend materiaal is er nodig voor de oorlog in Afghanistan. Okidoki zei Excellentie Verhagen.

De Russen zien de NATO vooral dezelfde fouten als zij, pakembeet 20 jaar geleden.

Gazprom

De EU waarnemers zijn bij de gasverdeelstations aangekomen, maar er stroomt nog geen gas vanuit Rusland door de Oekraïense pijpleidingen. Hoewel dit weekend onder leiding van de Europeanen een akkoord werd bereikt tussen het bankroete Oekraïne en de energiereus GAZPROM, vertrouwen de Russen de zaak niet. Het akkoord werd laat bij de Russen afgeleverd en ook blijken zaken in het uiteindelijke document gecorrigeerd te zijn.

Na de jaarwisseling sloten de Russen de Oekraïne van het gas af vanwege openstaande rekeningen en onenigheid over te betalen gasprijzen. De Oekraïne vreest bij hogere gasprijzen een deel van haar concurrentievoorsprong te verliezen. Door het conflict tussen de twee landen zitten enkele Oost-Europese staten in de kou. De Oekraïne moest in 2008 vanwege de kredietcrisis bij het Internationaal Monetair Fonds aankloppen voor noodkrediet. De Russische regeringsleider Vladimir Putin ziet daar kansen: de Europeanen kunnen de Oekraïne natuurlijk een lening geven om hun rekeningen te betalen. Ook sneert de Rus over de mogelijke “privatisering” van het Oekraïnische leidingnet.

Georgië wil dat GAZPROM van haar pijpleidingen afblijft.Planet Gaza

Onder het mom van “klimaatverandering” wil Groot-Brittannië plasma-tv’s gaan verbieden. De tv’s zouden teveel energie vreten. Na het verbieden van de ouderwetse gloeilamp, het tweede consumentengoed dat op de verboden lijst zal komen.Meer Rusland vs Oekraïne

http://www.youtube.com/watch?v=HsJJsdYgO1Y&eurl=http://zapruder.nl/portal/artikel/maandagmorgen_briefing_week_2/

  1   2   3   4   5   6   7   8   9

  • Meer Rusland vs Oekraïne

  • Dovnload 324.34 Kb.