Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Inhoudsopgave nieuwsbrief 211 – 30. 10. 2014

Dovnload 5.25 Mb.

Inhoudsopgave nieuwsbrief 211 – 30. 10. 2014Pagina1/28
Datum09.11.2018
Grootte5.25 Mb.

Dovnload 5.25 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   28


Inhoudsopgave NIEUWSBRIEF 211 – 30.10.2014Hoogleraar Ewald Engelen: 'Een elite beschermt de banken' 2

'Islamexpositie doet aan geschiedvervalsing' 4

Mail van een Duitser aan islamitische buitenlanders 5

Machtigste bank ter wereld geeft derde waarschuwing voor grote crash 6

Verdachte dood TV-journalist die Turkse steun aan IS onthulde 8

Windenergie-sprookje van Henk Kamp is nachtmerrie voor belastingbetaler 9

Relatie NL Openbaar Ministerie en het justitiële handelen tegen Jorge Zorreguieta 10

Studie leger VS: Ebola verspreidt zich vooral in koudere gebieden door de lucht 11

Satellietbeelden uit 2010 crash van vlucht MH17 12

ISIS en andere gekoesterde terroristen 13

Zo worden burgers hier door banken bestolen 14

Deense investeringsbank: In november nieuwe beurs- en schuldencrisis 15

Noam Chomsky: de VS is een terroristische staat! 16

Handige gadget bedoeld om te kunnen spioneren 16

Help! De Russen komen niet… Lavrov wil vrede 17

Victoria Nuland is terug in Oekraïne 18

Gehandicapt echtpaar leeft in bushokje in Almere 18

Poetin waarschuwt Obama voor nucleaire consequenties 19

Bilderberggroep (Illuminatie) en totale wereldcontrole 20

Tesla-ceo waarschuwt voor kunstmatige intelligentie 21

Killer robots 22

ISIS: wat de gijzelaars moeten doorstaan voor ze worden onthoofd 22

De vijf meest indrukwekkende drones 23

3 glazen melk per dag drinken kan tot een vroege dood leiden 23

Ebola: ‘Veel meer Amerikanen ziek dan toegegeven’; Expert: virus is biowapen 24

Truus gebruikte CBD mediwietolie bij diagnose met vele uitzaaiingen in lymfklieren 24

Krijgt Edgar Cayce gelijk over wegzinken Japan? (video) 25

De paus legt zich neer bij Darwin en de Big Bang 25

Wie hebben er allemaal voordeel bij ebola? 26

Negen natuurlijke remedies bij diabetes 27

Deutsche Bank tikkende tijdbom 30

ISIS wordt nu ook ingezet tegen China 31

Deze ‘zeemolen’ wekt elektriciteit op land op met golven op zee 32

De katholieke kerk wil Halloween veranderen in Holyween, een feest van gebed en heiligen 32

Wat zijn de Russen van plan? 33

Prikbord nr. 419 van Columnist Leo J.J. Dorrestijn 34

Dertien miljoen Duitsers op rand armoede 34

Tijd voor een structurele aanpak van de schuldenproblematiek 35

Elke oorlog is een bankiersoorlog, overtuig u zelf! 36

Revolutionair: het Volkstribunaal..! 38

Klimaatexperts: Alle pogingen CO2/Global Warming te bewijzen zijn mislukt 42Hoogleraar Ewald Engelen: 'Een elite beschermt de banken'

21-10-14 16:18 uur - Bron: Het Parool - Edward Engelen © Maarten Steenvoort
INTERVIEW

Een 'schaduwelite' heeft er met lobbyen en dreigementen, chantage en leugens voor gezorgd dat beperkingen van de bankensector na de crisis werden gestopt of afgezwakt.

Dat zegt financieel geograaf Ewald Engelen in zijn nieuwe boek 'De schaduwelite'. Volgens hem heeft deze groep ervoor gezorgd dat maatregelen om de banken en andere financiële instellingen aan banden te leggen uitbleven of sneuvelden.

Engelens schaduwelite bestaat onder anderen uit de voormalige en huidige burgemeester van Amsterdam, Job Cohen en Eberhard van der Laan, de voormalige Amsterdamse wethouders Lodewijk Asscher en Maarten van Poelgeest en landelijke politici, bankiers en toezichthouders op de financiële sector.

Uw boek begint met een ledenlijst van wat u de schaduwelite noemt, van Lodewijk Asscher tot internationaal belastingadviseur Bartjan Zoetmulder. Hoe kwam u tot deze lijst?

'De lijst bevat de namen van personen die betrokken waren bij het onschadelijk maken van drie aanvallen in de laatste jaren op de bancaire geldmachine. Deze mensen hebben voorkomen dat er beperkingen kwamen op praktijken die banken en andere instellingen zeer veel vrijheid hebben gegeven.'

De mensen op deze lijst waren onder meer betrokken bij Holland Financial Centre, een samenwerkingsverband van de financiële sector, de politiek en toezichthouders. We vonden het toen normaal dat die allemaal in één club zaten, alsof het belang van de banken het belang van Nederland is.'

U beschrijft een complot, maar dat veronderstelt een geheime agenda. Het streven om de banken te beschermen lag toch open en bloot?

'Het gaat niet om een Bilderberg-achtige groep die achter de schermen werkt, maar om goed gepositioneerde actoren, in het bedrijfsleven maar ook daarbuiten. Met dreigementen, chantage en leugens werd de politiek gegijzeld. De agenda is overduidelijk.

Eén van de leden van de schaduwelite zei het hardop: 'We moeten terug naar de situatie van 2008.' Politiek, pers en publiek wordt een rad voor ogen gedraaid, gesteund door embedded intellectuelen. Dat is een gecoördineerde actie, niet alleen in Nederland, maar ook in Brussel en Bazel. Daar zitten groepen achter, zoals brancheorganisaties van de banken. Maar de reactie op de aanvallen is complotachtig, al is dat een gevaarlijke term. Het is ook een kwestie van slimme retoriek en framing.'

En daarom deze aanklacht?

'De auteur is boos. Je verwacht toch dat de bestuurders inzien dat Nederlandse huishoudens niet opnieuw mogen worden blootgesteld aan dit soort negatieve schokken. Dat gebeurt niet, men probeert ten koste van heel veel de geldmachine zo veel mogelijk intact te houden. Deze mensen klaag ik aan, omdat er niets geleerd is. Dat is schandalig.'Wat verwacht u dat leden van de schaduwelite gaan doen?

'Ik hoop dat ze boos worden. Ik vrees dat ze niet zullen reageren. Ik heb al een reputatie. Misschien dat de aangesproken mensen mij daarom niet serieus nemen. Maar mijn publiek is de burger. Daarom noem ik de dingen bij hun naam.'U schrijft dat deze vorm van kapitalisme, waarin financiële aspecten een grote rol spelen, moet worden gestopt. Hoe?

'In Nederland is de bancaire sector vier keer zo groot als de reële economie. Die financiële sector moet teruggedrongen worden, door het vergroten van de buffers van de banken om tegenvallers op te vangen. Daarmee neemt de winstgevendheid van de banken af en dus hun aantrekkelijkheid.'Maar is het echte probleem niet dat er geen alternatief wereldbeeld is voor het neoliberalisme?

'Er is geen mobiliserend alternatief verhaal. De SP heeft een vooral nostalgisch verhaal, dat is onvoldoende attractief gebleken. De PvdA heeft haar ideologische veren afgeschud, of beter gezegd vervangen door neo-liberale veren. Dat ontbreken van het alternatief breekt ons op.'Waarom is dat alternatief er niet?

'Dat komt voor een belangrijk deel uit intellectuele armoede. Wetenschappelijke bureaus van partijen, denktanks en universiteiten functioneren niet goed. Analyses van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid missen een meeslepend karakter, zijn technocratisch.'Misschien moeten burgers iets doen?

'Het eerste wat ze moeten doen, is boos worden. Doe het nu. Word boos! Als je het nu niet doet, is het straks te laat. Er zijn meer manieren om dat te uiten dan via de formele politiek. Mensen zouden massaclaims tegen banken kunnen indienen, nieuwe partijen oprichten, met de voeten stemmen door de grote banken te verlaten. Als dat op grote schaal gebeurt, zal het zeker effect heb-ben.'

De oproep is: kom uit die leunstoel. Dit is het moment om iets te doen. Laat je niet afleiden door Zwarte Piet of allerlei andere kwesties. Dit is op dit moment dé kwestie.'

'De schaduwelite voor en na de crisis' van Ewald Engelen wordt woensdag gepresenteerd in De Nieuwe Liefde.Dit is een ingekorte versie van het interview dat zaterdag 18 oktober in Het Parool verscheen.

(Door: Addie Schulte)Ewald Engelen

hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en ex-columnist van Het Parool, bestudeerde de financiële sector in Amsterdam en Nederland al voor de crisis in 2008 uitbrak. Die kwam ook voor hem als een verrassing, en bij hem 'vielen de schellen van de ogen'. Maar tot zijn verbijstering werden de banken, die met hun roekeloze gedrag de crisis hebben uitgelokt, niet aangepakt.http://www.ninefornews.nl/hoogleraar-schaduwelite-beschermt-de-banken-word-boos/

 

Hoogleraar: “Schaduwelite beschermt de banken. Word boos!”in Financieel 22 oktober 2014 15:00

Mensen zijn bezig met Zwarte Piet, maar de kwestie die er echt toe doet: we worden structureel voor de gek gehouden door de financiële sector, politiek en toezichthouders.

Met lobbyen, dreigementen, chantage en leugens heeft een schaduwelite ervoor gezorgd dat beperkingen van de bankensector na de crisis werden gestopt of afgezwakt. Dat zegt financieel geograaf Ewald Engelen van de Universiteit van Amsterdam in zijn nieuwe boek De schaduwelite.

Volgens Engelen heeft deze groep ervoor gezorgd dat maatregelen om de banken en andere financiële instellingen aan banden te leggen, uitbleven of sneuvelden. “Het gaat niet om een Bilderberg-achtige groep die achter de schermen werkt, maar om goed gepositioneerde actoren, in het bedrijfsleven maar ook daarbuiten,” zegt hij. “Met dreigementen, chantage en leugens werd de politiek gegijzeld. De agenda is overduidelijk.”

Burger hoeft niets te verwachten

Politiek, pers en publiek wordt een rad voor ogen gedraaid, aldus Engelen. “Dat is een gecoördineerde actie, niet alleen in Nederland, maar ook in Brussel en Bazel. Daar zitten groepen achter, zoals brancheorganisaties van de banken. De reactie op de aanvallen is complotachtig, al is dat een gevaarlijke term.”

Al vroeg in zijn boek bespreekt Engelen één van de voertuigen van de schaduwelite: het Holland Financial Centre (HFC). Deze lobbygroep, opgericht in 2007, probeerde het vestigingsklimaat voor financiële instellingen en andere bedrijven ‘zo prettig mogelijk te maken’.

Eén van de leden, Arnold Schilder, voormalig directeur Toezicht bij De Nederlandsche Bank zei: “DNB spant zich in om Nederland als vestigingsplaats voor financiële instellingen aantrekkelijk te houden.” Engelen: “Met andere woorden: de bankier heeft van DNB niets te vrezen en de burger hoeft van DNB niets te verwachten.”Schaduwelite gaat op dezelfde voet door

Volgens Engelen werd er door de schaduwelite altijd mooi weer gespeeld en werd de burger misleid met leugens en halve waarheden. Hierdoor werd de burger zand in de ogen gestrooid. Engelen zegt dat de schaduwelite echt pijn kan worden gedaan door middel van reputatieschade.

Zijn boek neemt daar alvast een voorschot op: voorin het boek staat de lijst met leden van de schaduwelite. Hij noemt de voormalige en huidige burgemeester van Amsterdam Job Cohen en Eberhard van der Laan, de voormalige Amsterdamse wethouders Lodewijk Asscher en Maarten van Poelgeest en diverse politici, bankiers en toezichthouders op de financiële sector.

“Ik ben net als jij slachtoffer van de geldmachine van de boeven van de financiële sector, die hun winsten oppompten met onze hebzucht,” aldus Engelen. “Ze verdienden goud aan hypotheken. Dat was de geldmachine. Toen liep de machine vast – de crisis – en daardoor ben ik nu armer dan voor 2008, wij allemaal.”

Pik het niet!”

Wat Engelen pas echt boos maakt, is dat de schaduwelite gewoon weer begonnen is met een nieuwe geldmachine. “Ze zijn niks vergeten, en ze hebben niks geleerd,” zegt hij. “Word nou eens boos! Pik het niet!”

“Incompetentie is voor de schaduwelite nooit een belemmering voor promotie geweest,” aldus Engelen. Nout Wellink, ex-baas van DNB, zo zegt hij, was toezichthouder op het moment dat het een grote ravage werd. En nu is hij toezichthouder bij één van de grootste Chinese banken. “Waarom zijn ze niet met pek en veren het land uitgedragen? Word boos!”

Het boek De schaduwelite is hier verkrijgbaar.http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONOMIE/article/detail/3773171/2014/10/21/Hoogleraar-Ewald-Engelen-Een-elite-beschermt-de-banken.dhtml

'Islamexpositie doet aan geschiedvervalsing'Trouw, Marije van Beek en Wilfred van der Poll − 29/09/14

Was Ibn Firnas echt de eerste vliegende mens? Westerse wetenschappers betwijfelen het. © 1001 inventions.

 

Deskundigen verwijten de organisatie van de tentoonstelling '1001 inventions' dat die weigert grote fouten te verbeteren. De expositie, gewijd aan ontdekkingen van geleerden uit moslimlanden tussen de 7de en 17de eeuw, toert de wereld rond en streek deze zomer neer in het voormalige postkantoor van Rotterdam. Achter de tentoonstelling zit een Britse organisatie, een van de sponsors is een Saoedisch bedrijf. Volgens de organisatie kwamen er wereldwijd al zes miljoen bezoekers op af.

Zowel de hoeveelheid als de ernst van de fouten zit deskundigen dwars. Zo zou de bouwer van de eerste vliegmachine Ibn Firnas zijn geweest, een 9de eeuwse Andalusiër. "Voor die bewering is geen betrouwbare bron", zegt Sonja Brentjes, historica aan het Max Planck Instituut in Berlijn en gespecialiseerd in de geschiedenis van de wetenschappen in islamitische samenlevingen.

Ook van natuurkundige Taner Edis, verbonden aan de Truman State University in de VS, komt kritiek. "Vliegen met vleugels, zoals Ibn Firnas zou hebben gedaan, door menselijke spierkracht aangedreven - dat kan gewoon niet."

De wetenschappelijke bijdrage van geleerden uit die tijd wordt overdreven, meent Edis. Dat zegt ook historicus Rainer Brömer van de Universiteit van Istanbul. "'Wij waren eerst', wil de tentoonstelling je doen geloven. De eersten die een bemande raket lanceerden, de eersten die vrouwelijke wetenschappers hadden - maar dat klopt allemaal niet."

Boek

Brentjes, Edis, Brömer en tien andere wetenschappers schrijven een boek om het volgens hen misleidende karakter van de tentoonstelling aan de kaak te stellen. Deze vertoont volgens hen 'een minachting voor juistheid die uitloopt op pure fictie'. Ze spreken van 'geschiedvervalsing'.

Brentjes: "Dat moslimgeleerden hebben bijgedragen aan wetenschap is een feit, en het is belangrijk om daar meer aandacht op te vestigen. Maar ze verdienen ons respect voor het werk dat zij deden, niet voor sprookjes over wat ze niet deden."

De samenstellers van '1001 inventions', aangevoerd door de Britse ingenieur Salim Al-Hassani, emeritus-hoogleraar aan de Universiteit van Manchester, weten al minstens vier jaar van de kritiek, aldus de critici. Toch verbeterden ze volgens hen belangrijke fouten niet. Emilie Savage-Smith, hoogleraar geschiedenis van de islamitische wetenschappen aan de universiteit van Oxford, trok zich daarom terug als Al-Hassani's adviseur. Er werd geen acht geslagen op haar correcties, zegt ze. Ze betreurt dit, want zonder 'verdraaiingen, overdrijvingen en anachronistische vergelijkingen' zou de tentoonstelling nog steeds interessant zijn geweest, vindt ze. Het gaat om een 'belangrijke en innovatieve periode'. "Maar helaas hebben de organisatoren, die geen professioneel getrainde historici zijn, zich laten meeslepen door hun enthousiasme."Leugens

Allemaal leugens, zegt Junaid Bhatti, marketingdirecteur van '1001 inventions' over de kritiek. Zo beweert de tentoonstelling volgens hem nergens dat de eerste vrouwelijke wetenschappers uit de moslimbeschaving kwamen.

Maar dat impliceren ze wél, reageert Rainer Brömer. "Ze noemen meerdere vrouwen die pioniers van de wetenschap zouden zijn geweest. Maar uit historische bronnen is niet op te maken dat vrouwen in die tijd zelf ook echt wetenschap bedreven."

Ook de kritiek over Ibn Firnas vindt Bhatti onterecht. De claim dat deze zijn spierkracht gebruikte wordt volgens Bhatti nergens gemaakt. "In de tentoonstelling en in de tekening in het boek laten we Ibn Firnas heel duidelijk zien met een zweefvliegtuig zonder aandrijving."

Rainer Brömer: "De nagemaakte vliegmachine in de tentoonstelling ziet er inderdaad uit als een zweefvliegtuig. Maar in het tentoonstellingsboek wordt wel degelijk gezegd dat Ibn Firnas zijn armen op en neer bewoog, als een vogel. Trouwens, de enige historische bron die iets concreets zegt over Ibn Firnas, uit de 17de eeuw, beschrijft een soort vogelkostuum, geen zweefvliegtuig."

Volgens Junaid Batthi wordt '1001 inventions' ondersteund door 'gezaghebbende' academische publicaties en de 'meerderheid' van de wetenschappers op dit gebied. Ook wordt de inhoud geregeld aangepast aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten, zegt hij. Inhoudelijk kan hij nog niet tot in detail op alle kritiek ingaan. Hij zegt binnen een week een verklaring te sturen.Trouw-abonnees lezen vandaag in het katern de Verdieping een uitgebreide bespreking van de tentoonstelling.

· Niet-abonnees kunnen hier klikken om het artikel via Blendle te lezenww.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3758181/2014/09/29/Islamexpositie-doet-aan-geschiedvervalsing.dhtml?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20141021

Mail van een Duitser aan islamitische buitenlanders

Geplaatst op 14 oktober 2014 door E.J. Bron
Beste islamitische buitenlanders,

Jullie wonen hier in een land dat Duitsland heet, geweest is en weer zal zijn. De vreemdeling was en is hier altijd welkom, als gast op doorreis of om hier te blijven en zij aan zij met ons Duitsland op te bouwen. Alleen rovers, plunderaars en veroveraars hebben we ons land weer uitgegooid, en dat zullen we in de toekomst ook doen. Zoek je rol uit, jullie hebben de keuze. Maar kies verstandig, denk aan de toekomst, niet aan hetgeen jullie op dit moment schijnbaar voordelen biedt. De stammen van ons volk woonden hier al nog voordat de islam überhaupt bestond. Verblijd ons dus alsjeblieft niet met een religie die bedoeld is voor de uitgestrektheid van het woestijnzand en niet voor onze bloeiende velden en ruisende bossen. Wij hebben hier onze steden en kathedralen gebouwd, lang voordat de eerste Turk de Griekse steden van het huidige Turkije heeft betreden.


De geweldige Arabische cultuur, die duizend jaar geleden bestond, was het erfgoed van het christelijke Byzantium, het erfgoed van de klassieke oudheid, dat jullie niet konden bewaren. Ja, ook wij hebben Rome vernietigd, zijn er als barbaren binnengedrongen, zonder te begrijpen wat daar in onze schoot viel. Maar wij hebben onze les geleerd, ons weer opgewerkt naar het toenmalige niveau en het zelfs nog overtroffen. Jullie echter zijn gedegradeerd. Niet door onze kruisridders, maar door jullie eigen onvermogen, jullie eigen twisten, jullie eigen weigering om te werken voor het behoud van het erfgoed. Cairo, Damascus, Bagdad, Samarkand – dat waren voor ons dromen, waarvan we de namen met eerbied hebben uitgesproken, metropolen van de wereld. Jullie hebben ze laten vervallen tot een verzameling stoffige hutten. Waar jullie rijk geworden zijn, is dat niet door jullie handwerk of jullie creatieve geesten gekomen, maar door de olie in jullie grond, dat door onze ingenieurs naar boven wordt gehaald.

Jullie zijn naar dit land toegekomen, omdat het jullie thuis slecht ging. Dan zou dankbaarheid en nederigheid jullie passen in plaats van te proberen dit land in dezelfde hel te veranderen die jullie zogenaamd ontvlucht zijn. Jullie willen hier alle rechten als burgers uitoefenen, maar in geval van nood jullie oude staatsburgerschap houden? Als jullie weg willen, als er harde tijden komen, vertrek dan liever meteen, want wij kunnen geen medeburgers gebruiken die ons in de steek laten op het moment dat wij zijn aangewezen op hun loyaliteit en op verbondenheid. Houden jullie niet van honden? Honden zijn bij ons gevoelige levende wezens, die door niemand mag verminken, omdat hij een slechte bui heeft, omdat het mode is of een religieus voorschrift. Wij behandelen onze honden dus beter dan jullie je kinderen. Wees dus niet verbaasd dat wij de zin niet inzien van deze bloedige pijniging.

Als jullie de koran als grondwet en de sharia als wetboek zo fantastisch vinden, waarom gaan jullie dan niet naar een land, waarin beide al worden gepraktiseerd? De islamitische wereld is groot. Veel landen zijn blij met vlijtige, goedgelovige mensen. Daar vinden jullie alles wat jullie in Duitsland missen. En daar zijn jullie vooral ingebed in de oemma, in de gemeenschap van de islamitische gelovigen, in de zuiverheid van de islam. Daar hoeven jullie de gebruiken van ons gelovigen niet te verdragen.

Het hoort bij gastvrijheid dat de gastheer deelt met de gast. Maar het is tegen iedere vorm van gastvrijheid wanneer de gast zijn gastheer zijn zeden wil opdringen en zijn have en goed wil stelen. Gasten en vissen beginnen na drie dagen te stinken, zegt men bij ons, en dat is niet voor niets. Gasten die zich alleen maar laten onderhouden en hiervoor geen tegenprestatie leveren, zijn geen gasten, maar profiteurs. Parasieten, die de gastheer het bloed uit de aderen zuigen, worden overal ter wereld bestreden. Het is prima dat jullie naar ons toekomen om een beter leven te hebben. Maar niemand krijgt hier een beter leven cadeau, iedereen moet het in het zweet zijns aanschijns verdienen. Dit is niet het door de zon verwende Afrika, waar alleen de natuur al voor rijke oogsten zorgt, dit is Duitsland, waar de oogst en het leven aan de natuur ontworsteld moeten worden. De natuur schrijft ons voor wanneer we moeten zaaien en wanneer we mogen oogsten, en als we dat niet binnen die tijd halen, dan dreigen nood en honger. Als een huis tegen de winter moet beschermen, dan moet het klaar zijn voor de winter invalt. Daarom hebben we bij ons klokken en vaste werktijden. Het is vanzelfsprekend dat de arbeiders ook in de ochtend op tijd op hun werk verschijnen, iedere ochtend.

Als onze toeristen alles graag willen hebben zoals bij hen thuis, dan is dat prima, want zij betalen ervoor. Wat echter betalen jullie dat de dingen zo worden zoals in jullie thuislanden? Waarmee willen jullie dit tegemoetkomen verdienen? De kerken staan hier al honderden jaren en hun klokken luiden sinds ze werden gebouwd. Als jullie de voorkeur geven aan minaretten en de roep van de muezzin, ga dan alsjeblieft daarheen waar al honderden jaren minaretten staan en muezzins oproepen tot gebed.

Tot wie zouden jullie je thuis wenden? Tot de dorpsoudste of tot de dorpsgek? Bij ons zijn op dit moment de dorpsgekken aan de macht, maar dat is slechts tijdelijk. Dan is iedereen die geluisterd heeft naar onze dorpsgekken van politici zelf de dorpsgek. Wij zijn vreedzame mensen, vlijtig en creatief, maar we hebben al laten zien dat we verbitterde krijgers kunnen zijn. Dus je kunt ons maar beter niet op de zenuwen werken als je de Duitsers liever niet als strijders wilt leren kennen. Bekijk de films die ons voortdurend demonstreren hoe slecht onze grootouders toch wel geweest zijn. En vraag je dan af hoe slecht wij kunnen worden als jullie ons geduld te lang op de proef stellen.

In 1529 en 1683 stonden de islamitische legers voor Wenen, met een grote overmacht. Beide keren leek de stad verloren, de volgende dag dreigde ze al te vallen, maar toen waren het de legers van de islam die op de vlucht sloegen. Denken jullie echt dat het deze keer anders zal zijn? Lafaards en verraders waren er ook in Wenen, maar niet zij, maar de oprechte, standvastige en eerlijke mensen hebben gewonnen. Ook al voelen jullie je nog zo sterk, jullie hebben Europa destijds onderschat en jullie onderschatten haar ook nu.

Jullie verrijken ons cultureel, zeggen de dorpsgekken en de opperdemocraten. Laat me dan eens één enkele culturele prestatie zien die de Turken die hier in Duitsland wonen de laatste 50 jaar tot stand hebben gebracht. Schilderkunst, literatuur, muziek – of ingenieurs, architecten, geneeskundigen – niets komt boven het maaiveld uit, niets wekt onze verbazing of zelfs bewondering. Het meest imposante bouwwerk in Istanbul is de Hagia Sophia, gebouwd door christenen, die jullie met vier minaretten hebben versierd. Wat dit land voor jullie doet, zien jullie aan de woningen, aan de kleding, aan het geld op jullie rekeningen en in jullie zakken. Maar wat doen jullie voor dit land? Jullie hebben het niet opgebouwd, dat beweren namelijk de dorpsgekken bij ons. Jullie hebben gewerkt, ja, en ik geef toe dat het vuile werk aan jullie werd overgelaten, destijds, 50 jaar geleden. Maar nu? Nu werken velen van jullie niet meer, maar laten zich betalen door diegenen die nog werk hebben. Jullie mensen, die werk hebben, zijn met te weinig om jullie mensen te voeden die geen werk hebben. Zonder ons lukte het niet.

Ja, toch, één ding hebben jullie gedaan in dit land: Diegenen die nu komen, uit Oost-Europa, de “rotatie-Europeanen”, die vroeger gewoon zigeuners werden genoemd, proberen jullie wat betreft het aanspraak maken op en het niet werken te overtreffen. Ze proberen nog veel meer uit ons te persen, ze verdringen jullie zelfs van de voedertrog.

Bij ons wonen oude zigeunerclans, al generaties lang. Zij zijn al lang Duitsers geworden, horen bij ons en hebben hun plaats in ons midden verdiend. Maar wat er nu komt, om te bedelen en te stelen, om datgene te plukken dat wij voor onze behoeftigen met hard werken hebben verdiend, is niet welkom. Geen enkel land kan dienen als sociale dienst van de hele wereld, ook wij niet. Dat zullen jullie moeten begrijpen, en als jullie het niet willen begrijpen, dan wordt dat een bittere, een harde les. Duitsland wordt ongezellig, het is niet de comfortabele hangmat. We zullen jullie rechten respecteren, vooral het recht om Duitsland te verlaten. Jullie hebben het recht om te leven zoals jullie het bevalt, maar daar waar jullie thuishoren. Jullie hebben alle kansen in Duitsland gehad. Jullie hadden van ons kunnen leren. Jullie hebben onze scholen bezocht, jullie kregen de beschikking over plekken om opgeleid te worden. We hebben er zelfs rekening mee gehouden dat jullie moeilijkheden hebben met onze taal en jullie betere cijfers gegeven.

Als jullie het land verlaten en voor het niets staan, is dat niet onze schuld. Lees maar waarom de mensen uit het paradijs verdreven werden. Het staat ook in de koran: Ze hebben het enige gebod overtreden dat God hen had opgelegd. En jullie? Jullie hebben eveneens een gebod overtreden: De mensen in het paradijs wilden zo zijn als God en jullie wilden als onze heren naar ons toe komen. Jullie wilden niet met ons samenleven op onze manier, maar ons jullie manier opdringen.

Beste buitenlanders, het centrale gebod van de ethiek, waarop alle rechtvaardige wetten van de wereld berusten, luidt: “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.” Jullie hebben met ons datgene willen doen dat jullie in je thuislanden absoluut niet zouden hebben toegestaan. Daarom, ga terug naar huis. Vaarwel, niet tot ziens, want de les die jullie meenemen heeft generaties nodig. En neem deze enkele zin mee, die bij ons zelfs kinderen begrijpen.

Na jullie tweede les voor Wenen hebben jullie bijna 300 jaar nodig gehad om het voor de derde keer te proberen. We geven jullie graag nog eens 300 jaar.

Bron: http://koptisch.wordpress.com - Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)https://ejbron.wordpress.com/2014/10/14/mail-van-een-duitser-aan-islamitische-buitenlanders/

Machtigste bank ter wereld geeft derde waarschuwing voor grote crash

ShadowStats econoom John Williams: VS gaat instorten, End Game gaat beginnen


De Bank for International Settlements (BIS) in Basel, die functioneert als de ‘Centrale Bank van centrale banken’ en daarom als de machtigste ter wereld wordt beschouwd, waarschuwt voor de derde keer in korte tijd voor een grote crash op de financiële markten. Ook de bekende onafhankelijke Amerikaanse econoom John Williams (Shadow Stats) zegt dat de VS op de rand van een ongekend hevige crisis staat.

Analisten weten niet goed wat te maken van de hernieuwde waarschuwing van de BIS: of het is 100% zeker dat er een grote crash komt, of de bank zit helemaal verkeerd. Het schept hoe dan ook geen vertrouwen, wat de laatste weken toch al tanende is.

  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   28

 • Hoogleraar Ewald Engelen: Een elite beschermt de banken 21-10-14 16:18 uur - Bron: Het Parool - Edward Engelen © Maarten Steenvoort INTERVIEW
 • Uw boek begint met een ledenlijst van wat u de schaduwelite noemt, van Lodewijk Asscher tot internationaal belastingadviseur Bartjan Zoetmulder. Hoe kwam u tot deze lijst
 • U beschrijft een complot, maar dat veronderstelt een geheime agenda. Het streven om de banken te beschermen lag toch open en bloot
 • En daarom deze aanklacht
 • Wat verwacht u dat leden van de schaduwelite gaan doen
 • U schrijft dat deze vorm van kapitalisme, waarin financiële aspecten een grote rol spelen, moet worden gestopt. Hoe
 • Maar is het echte probleem niet dat er geen alternatief wereldbeeld is voor het neoliberalisme
 • Waarom is dat alternatief er niet
 • Misschien moeten burgers iets doen
 • Dit is een ingekorte versie van het interview dat zaterdag 18 oktober in Het Parool verscheen.
 • Hoogleraar: “Schaduwelite beschermt de banken. Word boos!”
 • Burger hoeft niets te verwachten
 • Schaduwelite gaat op dezelfde voet door
 • Islamexpositie doet aan geschiedvervalsing
 • Beste islamitische buitenlanders
 • Machtigste bank ter wereld geeft derde waarschuwing voor grote crash

 • Dovnload 5.25 Mb.