Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Instructie leesaccount Aysist 7

Dovnload 9.93 Kb.

Instructie leesaccount Aysist 7Datum11.05.2017
Grootte9.93 Kb.

Dovnload 9.93 Kb.

Instructie leesaccount Aysist 7

Het leesaccount wordt beschikbaar gesteld aan de teams om het rooster inzichtelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden op het moment dat het team zelf vervanging gaat zoeken bij bijvoorbeeld ziekte in het weekend.


1) Ga via het bureaublad naar

Log in met gebruikersnaam en wachtwoord dat beschikbaar is gesteld via de Teamcoach.

2) Roosterplan wordt geopend


Roosterplan wordt standaard geopend in het tabblad berichten. Om het rooster te zien; klik op het tabblad Rooster.
Kies vervolgens in het venster Planeenheid: de eenheid waarvan je het rooster wilt zien.

  • Voor iedere locatie is het mogelijk een overkoepelende planeenheid te kiezen, bv Esdoorn totaal. Dan worden alle afzonderlijke roosters van de Esdoorn onder elkaar geopend. De medewerkers die dan over meerdere planeenheden ingezet zijn, hebben dan meerdere regels direct onder elkaar in het rooster. Bij de kolom: Inzet is dan zichtbaar welke regel voor welke planeenheid is.

  • Het is ook mogelijk alleen het rooster te zien van een afzonderlijke planeenheid bv Esdoorn team 1. Let op: diensten die ingepland staan op een andere planeenheid zijn dan niet inzichtelijk.
3) Het rooster wordt geopend

In het rooster zie je alle medewerkers per planeenheid met daarachter de diensten waarop zij ingepland zijn. Door met de cursor op een dienst te gaan staan (je hoeft niet te klikken), verschijnt een pop-up met de bijbehorende informatie van die dienst.

Hierin wordt zichtbaar welke tijden bij deze dienst horen. Ook wordt het zichtbaar of iemand vakantie heeft of ziek is. Dan staat er in de pop-up achter de periodetijden een lettercombinatie (dat is de diensturensoort). Bijvoorbeeld VK is vakantie en ZK is ziek. Deze zijn ook herkenbaar in het rooster door middel van de kleuren. VK is geel en ZK is rood.


Indien je de cursor op de naam van een medewerker zet (je hoeft niet te klikken), verschijnt er een pop-up met gegevens over de medewerker en o.a. een telefoonnummer. Dit is handig bij het zoeken naar vervanging. Deze gegevens worden in Aysist gevuld vanuit Emplaza. Iedere medewerker kan zijn eigen gegevens aanvullen en wijzigen in Emplaza, waarna deze (een paar keer per week) automatisch worden ingelezen in Aysist.
Door in de kolom Medewerkersnaam een filter toe te passen is het nog mogelijk de weergave aan te passen. Bijvoorbeeld op achternaam. Dit kan je instellen met behulp van icoon van het potloodje achter Medewerkersnaam. In de kolom Inzet kan je door middel van de 2 driehoekjes de volgorde van de verschillende inzetplaatsen wijzigen.
NB:

  • De door een medewerker aangegeven beschikbaarheid is op dit moment nog niet in het leesaccount te zien. Dit staat al wel als wens genoteerd bij Ayton.Daglijst opvragen

Het is mogelijk vanuit het leesaccount een daglijst te printen. De daglijst laat per gekozen eenheid zien voor welke medewerkers, welke dienst is geregistreerd. Dit inclusief de diensturensoorten. Het is dus direct inzichtelijk wie bijvoorbeeld BHV-dienst heeft, maar ook medewerkers die niet aanwezig zijn (bv. ziek of vakantie) zijn inzichtelijk. Dit is de zien in de kolom: DUS (diensturensoort). De meest voorkomende diensturensoorten zijn:

VK: Vakantie

ZK: Ziek


ZW: Zwangerschapsverlof

Les: Les


ATT: Algemene teamtaken

DVK: Dienst verpleegkundige


Dit werkt als volgt:

Klik op het tabblad Rooster het icoontje aan met de 3 streepjes.


Er verschijnt dan een scherm waarin meerdere onderdelen kunnen worden gekozen; Kies Rapporten (is de onderste). Dan volgt het onderstaande scherm. Afhankelijk van je instellingen van de computer kan het nodig zijn even naar boven te scrollen. Je ziet dan 3 rapporten. Klik op het icoon in de regel van Dagrooster.Het onderstaande scherm verschijnt.


Hierin kan aangegeven van welke dag (-en) je een rapport wilt maken. Kies je meerdere dagen dan worden de verschillende dagen achter elkaar getoond.
Bij inzetkostenplaats kies je de planeenheid of eenheden. Door op het + je te drukken kan je meerderen eenheden achter elkaar laten afdrukken.
Indien je aanklikt inclusief notities, worden de ingevoerde notities per dienst ook zichtbaar.
Klik dan op opslaan en het onderstaande scherm wordt geopend.

Klik op Openen met Adobe Acrobat Reader. Als je het handig vindt kan je ook de onderste regel aanklikken: dit vanaf nu automatisch doen. Dan zal de volgende keer dit automatisch gaan.Het rapport wordt geopend en kan eventueel geprint worden.

13 januari 2016

  • Daglijst opvragen

  • Dovnload 9.93 Kb.