Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Interview met: Janine en Judith van Mijn tas & ik

Dovnload 9.06 Kb.

Interview met: Janine en Judith van Mijn tas & ikDatum28.07.2017
Grootte9.06 Kb.

Dovnload 9.06 Kb.

Interview met: Janine en Judith van Mijn tas & ik

Bron: Zook.nl (04-11-2013)


Bedenkers van Mijn tas & ik Janine Lehman (grafisch ontwerpster) en Judith van Beek (pedagogisch medewerkster) vormen een ideale combinatie. Janine heeft jarenlange werkervaring als ontwerpster op het gebied van leermiddelen voor kinderen en jeugd. Judith is door haar opleiding en werkervaring getraind in het luisteren naar- en omgaan met kinderen. Wij spraken Janine en Judith over hun idee en dromen.http://www.zook.nl/sites/default/files/styles/blog-medium/public/images/blog/fotooprichtstersmijntasenik.jpg?itok=bc_megxz

Hoe zijn jullie op het idee van Mijn tas & ik gekomen?

Judith: Gedurende mijn jarenlange werkervaring met kinderen ontstond het idee om iets met kinderen en hun emoties te doen. Een laagdrempelig hulpmiddel om kinderen troost te bieden in moeilijke, verdrietige of indrukwekkende situaties. Om het idee concreet te maken, hebben Janine en ik onze kwaliteiten gebundeld en hebben we het concept van Mijn tas & ik: spelenderwijs emoties verkennen verder uitgewerkt.

We willen ons hierbij onderscheiden door een bijzonder product voor kinderen te maken over serieuze onderwerpen maar wel op een luchtige manier met een hoge aaibaarheidsfactor. Samen hebben we dan ook uren zitten brainstormen en schetsen. We hebben tientallen dummy’s gemaakt van onze tassen, knuffels en boeken.

Uiteindelijk maakt Mijn tas & ik unieke kindertassen met een persoonlijk doe- en bewaarboek. De thema-tassen kunnen kinderen helpen om door middel van tekenen, lezen, praten, schrijven en spelen antwoorden te vinden op vragen die zich voordoen bij indrukwekkende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een scheiding of een ziekenhuisopname. De tas is bedoeld als steuntje in de rug. Een mooi cadeau om te geven, maar zeker een bijzonder en zinvol cadeau om te krijgen.mijn tas en ik - emoties rond scheiding bespreken met kinderen  mijn tas & ik emoties bespreken met kinderen bij ziekenhuisopname  spel om emoties te bespreken met kind

Waar zijn jullie trots op?

Trots op de vele stappen die wij in het hele traject hebben weten te zetten. Trots dat onze producten zo gewaardeerd worden, dat we zulke leuke reacties krijgen van kinderen én ouders. Ook zijn we trots op de medewerkers van de sociale werkplaats Vixia en MTB. Geweldig dat zij met zoveel enthousiasme en inzet onze producten altijd weer perfect weten te vervaardigen.Wat is jullie favoriete product? 

De scheidings-tas. De oplevering van iedere nieuwe thematas is altijd weer bijzonder. De introductie van deze laatste aanwinst is spannend geweest. Het is lastig in te schatten hoe pijnlijk ouders het vinden om hun kinderen met een scheidings-tas bezig te zien. De positieve reacties op deze tas hebben ons dan ook geraakt. We zijn trots op de ondersteuning die deze tas daadwerkelijk biedt in moeilijke tijden voor kind en ouder.Waar dromen jullie van?

Onze droom is dat we nog jarenlang met veel plezier en passie Mijn tas & ik kunnen laten groeien. Met bijzondere en hippe tassen, knuffels en ander speelgoed. Voor onze huidige doelgroep –kinderen van 6 tot 12 jaar- zijn we druk bezig met het onderwerp overlijden. Maar ook voor andere doelgroepen zoals pubers en ouderen staan er onderwerpen op ons lijstje. Afhankelijk van het gekozen thema, werken we samen met een autoriteit op dat gebied. Steeds is onze insteek het kind de tijd en de ruimte geven om gebeurtenissen te verwerken op een laagdrempelige manier. Niet vanuit een methode, niet belerend maar gewoon leuk om mee aan de slag te gaan!

Je ziet, wij hebben dromen & ideeën genoeg!

Kijk wat onlangs in de media over ons is geschreven: https://www.mijntasenik.nl/in-de-media/
  • Hoe zijn jullie op het idee van Mijn tas ik gekomen
  • Waar zijn jullie trots op
  • Wat is jullie favoriete product
  • Waar dromen jullie van

  • Dovnload 9.06 Kb.