Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Ipa busreis naar Normandië. Voorbereidingen

Dovnload 0.99 Mb.

Ipa busreis naar Normandië. VoorbereidingenPagina1/7
Datum02.04.2019
Grootte0.99 Mb.

Dovnload 0.99 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7

IPA busreis naar Normandië.
Voorbereidingen:                                                                                                           In 2016 is door IPA Groningen het idee gelanceerd om met de IPA een reis te ondernemen naar Normandië. Er werd aan Rieks Spijk vicevoorzitter van IPA Groningen gevraagd om de organisatie op zich te nemen. Alle facetten van D-Day, de invasie van de geallieerden op 6 juni 1944 konden dan met eigen ogen en gevoelens bekeken worden. De belangstelling van de leden van de IPA Groningen voor deze reis was redelijk, maar niet voldoende voor een volle bus.

Maar de  reis was immers landelijk opengesteld en uit het hele land kwamen zodoende genoeg IPA-leden om met een volle bus richting Normandië te vertrekken.


Het vertrek. In de vroege morgen van maandag 4 september 2017 vertrokken we met de busmaatschappij “EFFEWEG” naar Normandië. Na diverse opstapplaatsen in Nederland zat de bus vol met IPA-leden. Claudia was met haar 17 jaar de jongste en de oudsten waren eind 70. Onze chauffeur RUUD, van Effeweg, was goed bekend in Normandië en daar hebben we later tijdens de reis ook dankbaar gebruik van gemaakt. De stemming was prima en iedereen kletste met de volle overtuiging. Na het passeren van de “Pont de Normandie”, een enorme tuibrug over de Seine, bij Le Havre kwam het hotel CROCUS aan de Rue de la FOLIE te Caen in zicht. Het was inmiddels 18.30 uur. Even de bagage naar je kamer brengen en om 19.30 uur aan het diner.


  1   2   3   4   5   6   7

  • Het vertrek.

  • Dovnload 0.99 Mb.