Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Ja, bij aankomst bij de grens (max 28 dagen)

Dovnload 86.54 Kb.

Ja, bij aankomst bij de grens (max 28 dagen)Datum08.12.2018
Grootte86.54 Kb.

Dovnload 86.54 Kb.Gambia
Visum

Ja, bij aankomst bij de grens (max 28 dagen)

Taal

Engels

Munteenheid + rekenfaktor

Dalasi

€1,00 = 31.74GMDRijden

Rechts

Carnet de Passage verplicht

Ja

Verzekering

Kopen aan de grens of misschien “carte brune” gebruiken.

Dieselprijs

€0.65 = 1L

Tijdzone

GMT 0

Telefoon landcode

+220

Nederlands Consulaat

African centre for democracy and human rights building

Kombo Coastal road

Kerr Sereighn

T: +220 4461958Ambassades in Gambia

Mali Consulate, VM Company Ltd, Cotton street, Banjul (226942)


Beste reistijd

Oktober tot Mei

Regentijd

Juni tot Oktober

Bezienswaardigheden

 • Atlantische kust, mooie zandstranden

 • Frans en gabrielle in kubuneh village

 • Vogelsafari: Gambia is een extreem vogelrijk land, met zeker 450 verschillende soorten. Het is dan ook niet vreemd dat er speciale vogelsafari’s gehouden worden. Voorbeelden van de grotere vogels die tijdens deze safari te zien zijn: de maraboe, gieren, lepelaars, kraanvogels, arenden, uilen en de grondneushoornvogels. Helaas zijn de grotere zoogdieren in Gambia vrijwel uitgestorven, maar je kan nog steeds op zoek gaan naar giraffen, leeuwen, buffels en grote antilopen.

 • Baboon Island National park: Dit gebied is bekend vanwege de vele vogels, slangen, hagedissen en apen. Afhankelijk van de waterstand is het niet gek als je er nijlpaarden of krokodillen tegenkomt. In dit nationale park en tevens natuurreservaat leven de laatst overgebleven Chimpansees van Gambia. Het park vlakbij Georgetown is wereldwijd bekend, maar helaas niet toegankelijk. Naast dit nationale park zijn het Kiang West National Park en het Bijilo park ook interessant voor een bezoek.

 • Banjul: De hoofdstad van Gambia en een van de kleinste hoofdsteden in Afrika. De stad ligt op een eiland in de Atlantische Oceaan, maar is door een brug met het vasteland verbonden. Het is er overwegend rustig en er hangt een dorps sfeertje. De meeste inwoners zijn werkzaam in de pindanoten-industrie, want pinda's zijn het nationale exportproduct van Gambia. Het leukste of levendigste aan deze stad is de Albert markt, waar je uren rond kan slenteren.

 • Nationaal Museum van Gambia: Allerlei fotocollecties, kaarten en teksten zijn er te bezichtigen over de archeologie van Gambia, de Afrikaanse volkeren en de koloniale periode. En nu 35-meter hoge boom is hier in de buurt geplant als symbool voor de staatsgreep in 1994.

 • Kustgebied: De kust van Gambia is een aantrekkelijk vakantiegebied voor veel Europeanen. Vooral veel Westerse vrijgezelle vrouwen laten zich hier graag in de watten leggen voor een hele redelijke prijs. Tijdens onze winter is het in Gambia zomer met een heerlijk tropisch klimaat. In het water zitten onder andere zeeschildpadden, roggen, zeeslangen, krabben, haaien, inktvissen, zwaardvissen en tonijnen, zelfs de vrijwel uitgestorven zeekoe kan je hier met een beetje geluk spotten.

 • Vissen: Voor sportvisser is Gambia heel geschikt. De wateren zijn rijk van vele vissoorten, vooral de rivier Gambia en de kreken door de mangrovegebieden zitten er vol mee. Soms vind je er ook zeldzame soorten zoals de gitaarvis en de longvis. Omdat er ook een hoop venijnige vissen tussen zitten met stekels en/of vinnen is het verstandig begeleiding van een deskundige mee te nemen op je vistocht.

 • Wildlife: Het wildlife van Gambia is alleen te zien in de nationale parken. Klein wild is nog wel écht in het wild te zien, buiten de parken. Door het uitsterven van buffels, leeuwen, giraffen en grote antilopen is de wildpopulatie helaas flink afgenomen in Gambia.

 • Grote Moskee: De naam zegt het: dit is de grootste moskee in Gambia en is in Banjul gevestigd. Door het hele land vind je verder vele moskeeën, die vaak opvallen door hun kleurrijke uiterlijk. Sta niet raar te kijken als een moslim je probeert te bekeren.

 • Georgetown: Deze stad - ook wel ‘Janjangbureh’ genoemd - is gelegen op het Mac Carthy Island, nabij het Baboon Island National park. De grootste gevangenis van het land is in deze tweede stad van Gambia te vinden. Vroeger was deze stad een belangrijk schakel in de slavenhandel. Dat is terug te zien in de historische gebouwen die er staan, die overigens slecht zijn onderhouden.

 • Fajara: Deze stad staat bekend om de golfbaan met achttien holes, maar er is een veel interessantere bezienswaardigheid: een erebegraafplaats waar soldaten van allerlei nationaliteiten uit de Tweede Wereldoorlog begraven zijn.

 • Stonehenge: Veel kleiner en jonger dan de Stonehenges in Groot-Brittannië, maar in Wassu en Kerr Batchm vind je ook stenen cirkels. De plaatsen waar vroegere stammen hun aanvoerders en krijgers begroeven worden door deze stenen aangeduid, maar de exacte geschiedenins van deze stenen is nog in nevels gehuld.Waypionts Campings

Naam Camping

Plaats

Commentaar

N13 25.162 W16 42.947

Camping Sukuta

Sukuta

Nette goed georganiseerde camping

N13 32.666 W14 47.639

Camping bird safari

Georgetown

Vervallen camping, goed restaurant

N13 18.903 W14 12.624

Camping Traditions

Basse

Relaxed plek, relatie met dutch courage krijg je misschien 75% korting

N13 32.054 W16 13.341

Kintair medical centre

Kuntair

Medische post, gratis, veel bezoek

N13 32.442 W14 45.660

Alaka-Bung Lodge

Georgetown

Nette camping, aardige mensen

N13 32.700 W14 45.498

Jang Jang Bureh

Georgetown, noordoever, 1km Oost

Bunglow, direct aan de rivier, let op de vele apen!

N13 33.678 W15 42.987

Bushcamp

Farafenni

Rustig, geen visite!

N13 27.859 W16 41.496

Garage

Serekunda

Hebben veel 2e hands kan besteld worden, wel duur.

N13 18.664 W16 36.552

Madina lodge

Makasutu

Drijvende lodges erg mooi, niet kamperen?

N13 20.048 W16 23.265

Kunta kinta lodge

Albreda/ jufreh

Niet geweldig, wel veel ruimte opdringerige bezoekers tijdens etenAmbassades

Land

Plaats

Bijzonderheden

N13 26.500 W16 43.120

Mauretanië

Serrrekunda


Dingen hond /

dierenarts

Plaats

Bijzonderheden
Speciale dingen

Plaats

Wat er speciaal is

 • Waypionts Campings Naam Camping Plaats Commentaar
 • Ambassades Land Plaats Bijzonderheden
 • Dingen hond / dierenarts Plaats Bijzonderheden
 • Speciale dingen Plaats Wat er speciaal is

 • Dovnload 86.54 Kb.