Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Kampvuur aansteken vanaf nu een koud kunstje Wenger komt met luxe outdoor-aanstekers

Dovnload 12.34 Kb.

Kampvuur aansteken vanaf nu een koud kunstje Wenger komt met luxe outdoor-aanstekersDatum01.08.2017
Grootte12.34 Kb.

Dovnload 12.34 Kb.
December 2011
PERSBERICHTKampvuur aansteken vanaf nu een koud kunstje
Wenger komt met luxe outdoor-aanstekers

Wenger is vooral bekend vanwege de Zwitserse zakmessen van hoge kwaliteit, maar tegenwoordig is de naam Wenger verbonden aan veel meer productgroepen. Onder licentie worden namelijk een groot aantal andere producten vervaardigd, waaronder horloges en reisartikelen. Nieuw is de productgroep van hoogwaardige aanstekers. Deze aanstekers zijn speciaal ontwikkeld voor buitensporters en voldoen dan ook aan de hoge eisen die op grote hoogte en ver van de gebaande paden worden gesteld.


Opvallend functioneel
De serie aanstekers bestaat uit vier verschillende modellen, alleen met een eigen look en feel. De modellen Hydor, Asterion en Clava hebben een piëzo-elektrische ontsteking en een Jet Flame, waardoor ze een bijzonder hete en een goed richtbare vlam voortbrengen. Een brandstofindicator laat zien of er nog voldoende gas in de aansteker aanwezig is voor de komende tocht.

Asterion Clava Hydor Fidis
Asterion: het designmodel
De Asterion is een prachtig ontworpen aansteker, gemaakt van metaal met rubberen coating. Een eenvoudige druk op de ergonomische drukknop opent de bovenkant van de aansteker en ontsteekt direct de vlam. Dankzij het ‘safety lock’-systeem is ontsteking als de aansteker ondersteboven wordt gehouden onmogelijk. Net als de Clava en Hydor levert de Asterion een zeer hete, richtbare vlam dankzij de gebruikte Jet Flame techniek.
Clava: de stoere aansteker
De Clava is wellicht de ruigste aansteker in de serie. Hij is zo ontworpen dat de vlam ook bij sterke wind zonder problemen aan blijft. De aansteker is verder voorzien van een extra grote gastank en een stevige grip dankzij de rubberen coating. Een stevige dop met waterdichte sluiting en de bevestigingsring met draagkoord en karabiner maken het de ideale aansteker voor lange trektochten met rugzak.

Hydor: ergonomisch lekker in de hand
De vormgeveing van de Hydor heeft veel weg van de revolutionaire EvoGrip-zakmessen: hij ligt dan ook bijzonder prettig in de hand. Bovendien is deze aansteker voorzien van een unieke eenhandsbediening. Zeer praktisch. De vlam van deze aansteker kan zeer nauwkeurig worden gecontroleerd dankzij de ingebouwde draaiknop.
Fidis: het topmodel
Zowel de vormgeving als de werking van de Fidis wijken sterk af van de andere Wenger-aanstekers. Werkt met traditionele vuursteentjes om de vlam te ontsteken en brandt op vloeibare brandstof. Ook bijzonder is het reservebrandstofcompartiment waarmee de aansteker is uitgerust en het extra compartiment voor de standaard bijgeleverde reserve-onderdelen, zoals vuursteentje en lont. Een aansteker die dankzij deze driedelige behuizing onder alle omstandigheden blijft functioneren.
Verkrijgbaarheid
De nieuwe Wenger-aanstekers zijn verkrijgbaar bij de dealers van de bekende Wenger-zakmessen. In de kleuren Rood, zwart of chroom. Adviesverkoopprijs van de aanstekers bedraagt euro 49,95 voor de modellen Asterion, Clava en Hydor en euro 54,95 voor het topmodel Fidis.Over Wenger
Wenger, maker van de echte Zwitserse zakmessen, maakt sinds 1893 multifunctionele zakmessen en tools. Wenger is marktleider in de outdoor en heeft zich van begin af aan bezig gehouden met design en innovatie. De Evolution-, de EvoGrip- en de EvoWood-serie zijn daar sprekende voorbeelden van. Onlangs werd er een unieke titaniumserie (zie persbericht) aan de Wenger-collectie toegevoegd. De fabriek van Wenger is gevestigd in Délemont, Zwitserland.Voor meer informatie:
Robijns B.V. (distributeur van o.a. Wenger)
Wynand van Poortvliet wynand@robijns.nl
Hornweg 196 c
1432 GS Aalsmeer
0297-383 200 T
Voor beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.robijns.nl/pers/persberichten.php
  • O pvallend functioneel
  • Asterion Clava Hydor Fidis Asterion: het designmodel
  • Clava: de stoere aansteker
  • Hydor: ergonomisch lekker in de hand
  • Fidis: het topmodel
  • Verkrijgbaarheid
  • Voor meer informatie

  • Dovnload 12.34 Kb.