Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Kandidaat voorzitter vcn pol Hinke stelt zich voor

Dovnload 7.8 Kb.

Kandidaat voorzitter vcn pol Hinke stelt zich voorDatum06.05.2017
Grootte7.8 Kb.

Dovnload 7.8 Kb.

Kandidaat voorzitter VCN Pol Hinke stelt zich voor
Beste COVS’ers,
Graag stel ik mij als kandidaat voor het voorzitterschap van COVS Nederland aan u voor.

Geboren in 1980 ben ik met mijn 34 jaar een relatief jonge COVS’er. Toch ben ik al enkele jaren actief als bestuurder binnen de COVS. In 2006 zette ik mijn eerste stappen als bestuurder door voorzitter van Scheidsrechtersvereniging Waterland (Purmerend en omstreken) te worden. Ik heb dat vier jaar met veel plezier gedaan en raakte bekend met het reilen en zeilen van de COVS.

Na twee rustige jaren op COVS-gebied, waarin ik mijn aandacht richtte op mijn maatschappelijke carrière, werd ik in 2012 benaderd om Ron de Bruijn op te volgen als voorzitter van het district West 1. De vraag kwam op een juist moment en mijn betrokkenheid bij de scheidsrechterswereld en de COVS in het bijzonder was er nog steeds, ik besloot mij dus kandidaat te stellen. Tot op dit moment vervul ik de functie van voorzitter van het district West 1.

Daarnaast ben ik sinds een jaar lid van de werkgroep olv Jan de Jong, die bezig is met een toekomstverkenning voor de COVS.
Uiteraard zou ik nooit bij de COVS terecht zijn gekomen als ik niet ook scheidsrechter was. Al vanaf mijn 13e jaar floot ik wedstrijden van de F’jes bij mijn eigen vereniging sv Ilpendam, maar pas vanaf mijn 19e ben ik voor de KNVB gaan fluiten. Ik kwam er toen al best snel achter dat ik meer talent had voor het fluiten dan voor het voetballen (keepen in mijn geval) en na twee jaar op zaterdag te fluiten en op zondag te voetballen, besloot ik volledig voor het fluiten te gaan. Dat ging lekker en binnen niet al te lange tijd floot ik (in 2006) mijn eerste wedstrijd in de hoofdklasse van de amateurs (Heerjansdam – ASWH). Daarna ben ik twee seizoenen actief geweest op het hoogste amateurniveau, helaas was ik in die twee seizoen vaker geblesseerd dan dat ik fit was. Toch heb ik een paar mooie wedstrijden in de hoofdklasse gefloten en denk ik met veel plezier terug aan die periode. Ambities om het betaalde voetbal te halen had ik net als veel jonge scheidsrechters ook, maar die moest ik in de ijskast zetten toen ik simpelweg te blessuregevoelig bleek. Ik heb daarna nog enkele jaren een groep lager gefloten (redelijk fit, niet blessurevrij) maar besloot in 2011 mijn fluit aan de wilgen te hangen. Af en toe kriebelt het nog wel en ik ken mezelf goed genoeg om in te schatten dat ik in de toekomst vast wel weer een keer als scheidsrechter een voetbalveld op stap.
In het dagelijks leven ben ik een onderwijsman. Vanaf 2002 sta ik voor de klas als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs. De laatste schooljaren combineerde ik dat met het coördinatorschap van de afdeling waar ik werk (afdeling MHV van OSG Echnaton in Almere), waardoor ik wat minder ging lesgeven en meer de managementkant op ging. Sinds de start van dit schooljaar ben ik de teamleider van diezelfde afdeling (nu geef ik nog maar 4 uur les per week). Echnaton is een school met een sportprofiel (LOOT-status) en dat zorgt ervoor dat verschillende profvoetballers (o.a. Clarence Seedorf) op deze school hun opleiding genoten. Ook een BV-scheidsrechter (Tom Koekoek) zat als scholier op Echnaton.

Door mijn werk heb ik, nadat ik mijn hele jeugd in Ilpendam (tussen Amsterdam en Purmerend) heb gewoond, een flinke tijd in Almere gewoond. Sinds twee jaar woon ik met mijn partner in Amsterdam.
Ik kijk er erg naar uit om mij als voorzitter van het VCN in te zetten voor de COVS en de scheidsrechters in Nederland. De belangrijkste punten van aandacht binnen de COVS zijn de komende jaren wat mij betreft de ledenwerving en behoud van leden. Alleen met voldoende leden kan de COVS iets betekenen voor de scheidsrechters in dit land. De COVS zal moeten laten zien dat het voor een scheidsrechter (ook voor de jonge generatie scheidsrechters) aantrekkelijk is om lid te worden van één van de vele scheidsrechtersverenigingen in het land. Het is daarvoor nodig om te kijken naar onze organisatie: voldoet de huidige manier van werken nog wel aan de eisen van deze tijd? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Ook buiten onze vereniging zullen we ons moeten laten zien. De COVS is de organisatie die namens de scheidsrechters in Nederland mee kan doen in de discussie over geweld op de voetbalvelden. Nu de KNVB weer een behoorlijke reorganisatie gaat doormaken, zullen wij onze positie tov de KNVB ook goed in de gaten moeten houden.

Er liggen een aantal uitdagingen waar ik mij samen met u graag aan wil wagen. Ik wil mij inzetten om van de COVS een vereniging te maken waarmee rekening wordt gehouden in de voetbalwereld en waar jong en oud zich thuis voelt. Hopelijk gaat ons dat met vereende krachten lukken!
Met vriendelijke groet,

Pol Hinke


Dovnload 7.8 Kb.