Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Kbo agenda december 2017 Museumbezoek en wandelen 5 December Wandelen

Dovnload 70 Kb.

Kbo agenda december 2017 Museumbezoek en wandelen 5 December WandelenDatum23.10.2018
Grootte70 Kb.

Dovnload 70 Kb.

KBO Agenda december 2017 Museumbezoek en wandelen
5 December Wandelen

We vertrekken om 13:30 uur vanaf metrostation Beurs.

We zien het Schielandhuis met tuin, het standbeeld van Pim Fortuin, we komen bij de Steigerse kerk (bij de Steigersgracht), lopen door de markthal en bekijken daar de tijdtrap, de historie van Rotterdam op een historische plaats. (met de dam over de Rotte is hier in 1270 Rotterdam ontstaan) We doen de Grote Markt aan en zien het standbeeld van Erasmus en de plaats waar Erasmus gewoond heeft. We vervolgen met de kubuswoningen (modelwoning en schaakstukkenmuseum) en steken over naar plan C, Uiteindelijk komen we weer terug bij metrostation Beurs.

6 December Museumbezoek Kunsthal Rotterdam

We beginnen om 13:30 uur in de hal van het museum.

Paul Delvaux Meester van de droom 1 november 2017 – 25 februari 2018Vanaf 1 november presenteert de Kunsthal Rotterdam, ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum, een grote overzichtstentoonstelling van Paul Delvaux (1897-1994), één van de belangrijkste schilders uit de Belgische kunstgeschiedenis. Met negentig werken, waaronder schilderijen, tekeningen en aquarellen, brengt de Kunsthal een eerbetoon aan deze kunstenaar. Delvaux staat bekend om zijn karakteristieke en mysterieuze beeldtaal waarin elementen uit verschillende kunststromingen als het expressionisme, symbolisme en surrealisme moeiteloos zijn verenigd.
Ook te zien Prix de Rome, beeldende kunst, een expositie van Jeroen Oerlemans en Kattenliefde negen levens in de kunst.

Museumjaarkaart en Rotterdampas is gratis.

Het vervangt de eerder op de website aangekondigde bezoek aan het Maritiem museum.
7 December Fietsen in het Centrum

We vertrekken om 13:30 uur vanaf Visvreugdstraat 27.

Van daar gaan we via de Rotte het Centrum in.
12 December Wandelen

We vertrekken om 13:30 uur vanaf metrostation Stadhuis.We zien: Stadhuis, tuin van het Stadhuis, Museum Rotterdam, Grote Markt, Hoogstraat, Oostplein, Admiraliteitskade, Havenpoli, Maritiem district en lopen vandaar naar een metrostation.

13 December Museumbezoek Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Westzeedijk 345.

We beginnen om 13:30 uur in de hal van het museum.

Er is een nieuwe expositie “”Biodiversiteit – soortenrijkdom in de collectie””.


De nieuwe expositie waarin wij onze eigen collectie laten zien, heeft als titel ‘Biodiversiteit’. Hiervoor is de vaste collectie afgestoft, opnieuw ingedeeld en letterlijk en figuurlijk in nieuw licht gezet.
De tentoonstelling toont en gaat over biodiversiteit: de verscheidenheid aan alle levensvormen op aarde. Deze verscheidenheid bestaat uit de variatie in alle soorten planten, dieren, schimmels en micro-organismen, maar ook de (genetische) variatie binnen een soort, zoals kleurvariaties.

Aanmelden: franshelleman@kborotterdam.nlTelefoon: 010-418 03 46

Op de dag zelf 06-27 160 161.

  • 6 December Museumbezoek Kunsthal Rotterdam We beginnen om 13:30 uur in de hal van het museum.
  • 7 December Fietsen in het Centrum
  • 13 December Museumbezoek Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Westzeedijk 345. We beginnen om 13:30 uur in de hal van het museum.

  • Dovnload 70 Kb.