Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Kenmerken van de woning Rozenstraat 47 in Wijk en Aalburg Woninginformatie

Dovnload 15.02 Kb.

Kenmerken van de woning Rozenstraat 47 in Wijk en Aalburg WoninginformatieDatum31.07.2017
Grootte15.02 Kb.

Dovnload 15.02 Kb.

KENMERKEN van de woning Rozenstraat 47 in Wijk en Aalburg
n:\beheer woningen\wijk en aalburg\dagelijks onderhoud\rozenstraat\47\img_2546.jpg

Woninginformatie

Een vierkamer-ééngezinskluswoning(hoek) met een aparte keuken. De zolder, voorzien van een dakraam, is toegankelijk via een vlizo trap. Verder heeft de woning een voor-, zij- en achtertuin. De woning is voorzien van dubbelglas (met uitzondering van de voordeur en klepraam toilet) en heeft centrale verwarming met warmwatervoorziening. De wasmachineaansluiting is op de overloop. In de achtertuin staat een halfsteens berging.


Bij deze woning hoort een energielabel E. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is en wat er verbeterd kan worden. Denk hierbij aan isolatie van dak, muren, vloer en ramen tot de energiezuinigheid van verwarmingsinstallaties. Het A-label is het energiezuinigst en het G-label het minst zuinig. Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig.
Informatie over Wijk en Aalburg

De dorpen Wijk en Aalburg zijn samengegroeid tot één woonkern met rond de 6.317 (peildatum 1 januari 2016) bewoners. Wijk en Aalburg is prachtig gelegen aan de Maas. U vindt hier dan ook een jachthaven en een camping. De zogenaamde Heusdense brug, de verbindingsschakel tussen Wijk en Aalburg en Heusden, is een mooie bezienswaardigheid. Daarnaast is er de keersluis, die dienst moet doen als er wateroverlast dreigt te ontstaan in de Afgedamde Maas.  Als monument zijn noemenswaard de kerken van de Hervormde gemeente te Wijk en te Aalburg en de molen "De Twee Gebroeders". Daarnaast zijn er meerdere onderwijsvoorzieningen namelijk basisschool De Hoeksteen en de middelbare scholengemeenschap het Willem van Oranje College en het Da Vinci-college voor beroepsonderwijs. Wijk en Aalburg lig gunstig aan de Maas. Een trekpleister voor de inwoners is de wekelijkse markt op dinsdagmiddag. Ook het verenigingsleven is van vele markten thuis. Naast tal van sportverenigingen zijn er ook een volksdans- en een muziekvereniging. De strandjes aan de Maas bieden volop ruimte voor dagrecreatie.


Geplande werkzaamheden

Als de trap bekleed is geweest, wordt hij stoffeerklaar opgeleverd.
Als er eventueel een schoorsteen in de woning aanwezig is, kunt u er niet vanzelfsprekend vanuit gaan dat deze gebruiksklaar is. Wilt u de schoorsteen toch gebruiken, dan moet u daar zelf voorzieningen voor treffen. U bent zelf aansprakelijk voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van de schoorsteen. Wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met onze rayonopzichter.

OVERNAMES

Als nieuwe huurder kunt u een aantal zaken van de vorige huurder overnemen. Hieronder leest u wat u kunt kiezen bij roerende en onroerende zaken. En waar u op moet letten.


Voor alle overnames geldt dat Woonlinie niet aansprakelijk is voor eventuele beschadiging of vermissing van overgenomen zaken die de vertrekkende huurder heeft achtergelaten in de woning.
A Roerende zaken

Er zijn voorwerpen die los in de woning staan. Of die de vorige huurder makkelijk kan weghalen. Dit noemen we roerende zaken (ook wel: ‘losse’ zaken). Voorbeelden zijn: meubels, vloerbedekking, toiletrolhouder, gordijnen of gordijnrails.
Hoe neemt u de spullen over?

U kiest zelf welke spullen u wilt overnemen. Daarover maakt u samen met de vorige huurder afspraken. Wij bemoeien ons daar niet mee.
Waar moet u op letten?

Let erop wat u overneemt. Bij sommige voorwerpen loopt u namelijk financieel risico. Vertrekt u uit de woning? Dan heeft de nieuwe huurder dezelfde keuze als u. Misschien wil hij bepaalde zaken niet van u overnemen. Als u die zaken overneemt, kan dit later geld kosten. Bijvoorbeeld als u asbesthoudend zeil/vloerbedekking overneemt en dat later moet verwijderen.

nvt


B Onroerende zaken die u zelf kiest

Zelf aangebrachte voorzieningen (contract B)

Soms heeft de vorige huurder voorzieningen aangebracht in de woning die hij niet kan losmaken zonder ze te beschadigen of zonder ze af te breken. Dit noemen we onroerende zaken (ook wel: ‘aard- en nagelvaste’ zaken). Voorbeelden zijn: een vijver in de tuin of een extra muur tussen de keuken en woonkamer.
Hoe neemt u de voorzieningen over?

U kiest zelf of u de voorzieningen overneemt. Het is namelijk niet verplicht om ze over te nemen! Neemt u (een deel van) de voorzieningen over? Dan leggen we dat vast als u de huurovereenkomst ondertekent. De voorzieningen zijn daarna door u zelf aangebrachte voorzieningen. U kunt dit nalezen in de algemene huurvoorwaarden. Neemt u de voorzieningen niet over? Dan verwijdert de vorige huurder de voorzieningen uit de woning.
Waar moet u op letten?

Neemt u de voorzieningen over? Dan bent u straks verantwoordelijk voor het onderhoud. Vertrekt u uit de woning? Dan heeft de nieuwe huurder dezelfde keuze als u. Misschien wil hij de voorzieningen niet van u overnemen. U bent dan verplicht om de voorzieningen te verwijderen. Zo voorkomt u dat u de kosten van het verwijderen moet betalen.

Achtertuin: overkapping, garage

Woonkamer: screens
C Onroerende zaken die Woonlinie goedkeurt

Niet-standaard voorzieningen (contract C)

De woning heeft een aantal voorzieningen die niet standaard bij de woning horen. Woonlinie keurt deze voorzieningen goed, omdat ze handig zijn in de woning. Voorbeeld: verlenging van het aanrechtblad.


Hoe neemt u de voorzieningen over?

Als u de woning accepteert, dan neemt u automatisch de voorzieningen over. We leggen dat vast als u de huurovereenkomst ondertekent. De voorzieningen zijn daarna door u zelf aangebrachte voorzieningen. Wilt u de voorzieningen niet overnemen? Dan wijst u de woning af.


Waar moet u op letten?

U bent verantwoordelijk voor het onderhoud van de niet-standaard voorzieningen. Gaat iets kapot of is iets versleten? Dan vervangt u dit zelf. Vertrekt u uit de woning? Dan hoeft u de voorziening niet te verwijderen. Meer informatie vindt u in de algemene huurvoorwaarden.

Achtertuin, zijtuin: bestrating

Kelder: legplanken


Meer informatie

Heeft u nog vragen over de onderhoudsstaat van de woning? Neem dan contact op met onze rayonopzichter Mustapha Bounjoua.

  • Informatie over Wijk en Aalburg
  • Geplande werkzaamheden
  • A Roerende zaken
  • B Onroerende zaken die u zelf kiest Zelf aangebrachte voorzieningen (contract B)
  • C Onroerende zaken die Woonlinie goedkeurt Niet-standaard voorzieningen (contract C)
  • Meer informatie

  • Dovnload 15.02 Kb.