Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Kerstbezinning 23 december 2011

Dovnload 16.08 Kb.

Kerstbezinning 23 december 2011Datum31.10.2018
Grootte16.08 Kb.

Dovnload 16.08 Kb.

Kerstbezinning 23 december 2011


 1. JEZUS IS HET LICHT VAN DE WERELD + foto Maria met kind + in rode letters Kerstbezinning College O.-L.-Vrouw-ten-Doorn
Beeld staat op pauze!

Inleiding door leerkracht (zie bijhorend blad) licht op leerkracht!

Als iedereen rustig is licht dimmen(de zaal misschien niet volledig donker zodat leerkrachten leerlingen nog kunnen herkennen!) en film op ‘play’ – pijltje drukken! Film heel de tijd laten lopen.

 1. Duisternis in de wereld Neen aan de vrede 1. Duisternis in ons leven Zeggen ook wij soms neen tegen vrede 1. HET KERSTVERHAAL
 • Geboorte van Jezus + lied: Jesus, the light of the World (Third Day)
 1. Jezus brengt Licht in de duisternis en Goed Nieuws aan ieder van ons
 • De zaligsprekingen

Jezus zei: Gelukkig . . . (ingesproken door Johan)

Je bent op de goede weg . . . (ingesproken door Hilde)

(muziek op achtergrond: The Mission – Gabriels’ Oboe – Ennio Morricone)


Bij de 7de zaligspreking micro aanzetten voor de 4 lezers en de 4 kinderen die de kaarsen moeten aansteken houden zich klaar!

(nog niet rechtstaan, dat leidt af)


 1. Ook vandaag kunnen wij licht brengen aan mensen in nood
 • Wij branden een kaars (4x) (zie bijhorend blad)
Licht op adventskrans + 4 lln lezen telkens een tekst vanop hun plaats terwijl de kaarsen aan-gestoken worden per ‘voorbede’.

De film loopt door. Mocht het beeld iets sneller gaan dan dat er gelezen wordt, even op pauze drukken. Daarna op play (let wel er is nogal wat tijd tussen de dia’s voorzien en vooruitspoelen kan niet als je merkt dat er na het lezen niet onmiddellijk overgeschakeld wordt op de volgende dia, dus best zo lang mogelijk wachten om te pauzeren)

Als alles gelezen is en de kaarsen branden leerlingen op hun plaats en indien nog op pauze de film opnieuw op play drukken en laten lopen. Licht uit
 • Na vele jaren missiewerk kan de Belgische zuster Jeanne De Vos een betere toekomst beloven aan de kinderen in India - filmpje Jeanne De Vos

 • Ook wij zetten ons in voor onze medemensen in nood:

In deze donkerste tijd van het jaar hielden we een inzamelactie voor de Kring in Eeklo t.v.v. de actie Welzijnszorg . . . (foto’s inzamelactie + WZZ)

. . . en schreven velen onder jullie wenskaarten voor de langdurig zieke kinderen van het UZ in Gent. (foto’s zieke kinderen)

Zo probeerden we een beetje een licht te zijn voor elkaar!

BEDANKT!


(achtergrondmuziek: Michael W. Smith Audrey’s Gift)


 1. Children of the sun (Twarres)
 1. Wij wensen jullie van harte een Zalig Kerstfeest! Wees een licht voor elkaar
Muziek van Enya en tekst laten lopen tot einde lied. Als het lied klaar is op pauze zetten, want dan komt een woordje van de directie. Licht op directie! Mocht directie daar niet zijn, dan zeg je dat ze de zaal heel rustig mogen verlaten (zaal volledig verlicht). Op het moment dat directie klaar is en de eersten zich rechtstellen om te vertrekken opnieuw op play drukken, want nu volgt het volledige lied van Enya!

Bedankt voor de medewerking!

Benodigdheden


 • Adventskrans in 1.35 en polyvalente zaal ( Annick De Vos zorgt met haar leerlingen voor de adventskransen) (zalen gereserveerd?)

 • Aanstekers ( 2 gasaanstekers voor de kaarsen)

 • Draagbare micro zowel in lok 1.35 als in de polyvalente zaal

 • Goede geluidsboxen: in 1.35 zijn betere boxen noodzakelijk, want het geluid draagt niet ver genoeg en bij te luid zetten worden die kleine boxen overbelast en hoor je een enorme ruis! De polyvalente zaal test ik uit met Nicolas donderdag 1 december om 16u.

 • 2 extra begeleiders in lok 1.35 (1 iemand voor de bediening van de computer, 1 iemand die de 8 leerlingen vanop voorhand vooraan zetten en begeleiden bij het lezen en kaarsen aansteken)

 • Ook in de polyvalente zaal is iemand nodig voor de bediening van de computer en de belichting!

 • 8 lln. per lokaal en bezinning = 8 eerstes die lezen

8 eerstes die een kaars aansteken

8 tweedes die lezen8 tweedes die een kaars aansteken
! Tijdig aanspreken (= laatste week op maandag en dinsdag). Ik zou dan dus moeten weten welke klassen in welke ruimte zullen zitten, dan kan ik collega’s aanspreken om de tekst die de lln. moeten lezen mee te geven naar huis.

 • Licht op adventskrans
 • Licht op directie!
 • Benodigdheden

 • Dovnload 16.08 Kb.