Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Lastenboek lay-in systeem

Dovnload 25.89 Kb.

Lastenboek lay-in systeemDatum07.05.2019
Grootte25.89 Kb.

Dovnload 25.89 Kb.
LASTENBOEK LAY-IN SYSTEEM
I Systeem

Systeemplafond bestaande uit zichtbare inlegprofielen en uitneembare plafondpanelen en al of niet met geïntegreerde lichtmodules. De DROP panelen hebben een buitenafmeting van 600x600 mm, het zichtbaar plafondvlak meet 585x585 mm.

De FLAT panelen hebben eveneens een buitenafmeting van 600x600 mm, het zichtbaar plafondvlak meet 575x575 mm.
II Materiaal

De plafondpanelen zijn vervaardigd uit 0,52mm thermisch verzinkt staal met een zinklaag van minimum 100g/m2 volgens het Sendzimir proces. Het plafond voldoet aan de eisen op het gebied van brandveiligheid, d.w.z. aan klasse A1 volgens NEN 6065 (bijdrage tot brandvoortplanting) en NEN 6066 (rookproductie bij brand en bouwmaterialen), overeenkomstig met de resultaten volgens Britisch Standard BS 476 deel 7.

De Stretch panelen zijn vervaardigd uit thermisch verzinkt getrokken staal van het strektype Q10 met openingen van 8x10mm.

De ALPHA panelen zijn vervaardigd uit 3mm thermisch gevormde kunststof. Deze panelen hebben brandklasse M2.III Fabricage

De DROP panelen hebben een doorzetting van 8mm zodat bij montage een schaduwvoeg ontstaat met een breedte van 8mm en een diepte van 8mm.

De FLAT panelen hebben een doorzetting van 2mm op de randen. Deze doorzetting zorgt voor een vlakke overgang tussen de tegels en het T-profiel, met een egaal plafond als eindresultaat.

De panelen worden geproduceerd volgens BS 8290 deel 2 : 1991, Gids n°2 gepubliceerd door de ‘Suspended Ceilings Association’, TAIM en AFNOR NFP 68-203-1.


IV Afwerking

De panelen zijn standaard in metaalzilver kleur of wit. Andere kleuren en perforatiepatronen zijn eveneens mogelijk op aanvraag.

De panelen en afwerkingsprofielen zijn pre-painted wat resulteert in een fijnere laklaag en een hogere afwerkingsgraad van de perforaties. Dit zorgt er eveneens voor dat de materialen minder gevoelig zijn voor afdrukken allerhande. Bovendien zijn zowel de tegels als de afwerkingsprofielen voorzien van een eenvoudig te verwijderen folie en dit om beschadigingen te vermijden en een perfecte afwerking te garanderen bij de plaatsing. Tijdens het productieproces wordt de kleurwaarde gemeten volgens ISO 7724-2 en ISO 7224-3 met een maximum kleurafwijking die ∆E=1 niet mag overschrijden.

Geperforeerde panelen zijn standaard voorzien van een ingelijmd akoestisch vlies.


V Perforatiepatronen

Perforatiepatroon R10: ronde perforatie 1.5mm

onderlinge tussenafstand van 2.5 mm

vrije doorlaat van 6%

ongeperforeerde rand van 10cmPerforatiepatroon R: ronde perforatie 1,5mm in een recht patroon

onderlinge tussenafstand van 2,5mm

vrije doorlaat van 11%

Perforatiepatroon Rd: ronde perforatie 1.5 mm in een diagonaal patroon

onderlinge tussenafstand van 2.5 mm

vrije doorlaat van 22%

Perforatiepatroon Q: vierkante perforatie 4 mm

onderlinge tussenafstand van 5 mm

vrije doorlaat van 30%

ongeperforeerde rand van 2.5 mmStretch paneel Q10: openingen van 8x10mm

Optioneel kunnen deze tegels afgedekt worden met een isolatiemat die zowel met de zwarte of met de witte kant naar het paneel kan geplaatst worden. Andere openingen op aanvraag.
Alpha paneel:
De ALPHA panelen zijn vervaardigd uit 3mm thermisch gevormde kunststof.

Er zijn hierin 3 modellen beschikbaar :  • H (hoekpaneel)

  • M (middenpaneel)

  • L (zijpaneel)


VI Ophangconstructie en draagstructuur

De inlegstructuur met een flensbreedte van 15mm bestaat uit een hoofdprofiel van 3600mm waarop dwarsprofielen van 600 en 1200mm via een “click-in” systeem met elkaar verbonden worden. De ophangers dienen aangebracht te worden op een tussenafstand van maximaal 1200mm. De inlegprofielen worden opgehangen door middel van ophangdraden. Ophangdraad van 3m (Ø 4mm) te knippen en te plooien op de gewenste lengte. Bij de DROP tegels kunnen T-15 of T-24 profielen gebruikt worden, bij de FLAT tegels T-24 profielen.

Het plafond wordt genivelleerd door middel van regelveren.
VII Randafwerking

De muuraansluitingen kunnen afgewerkt worden met:

- C-profielen in staal 0,8mm met rechte randen. Bij het C-profiel worden optioneel spanveren meegeleverd die ervoor zorgen dat de tegel goed tegen de randafwerking wordt aangedrukt.

- L-profielen in staal 0,8mm met omgeplooide randen.

Alle randafwerkingsprofielen worden steeds geleverd op lengtes van 3m.

Omdat de DROP tegels een doorzetting van 8mm hebben dient men ermee rekening te houden dat de randprofielen 8mm lager dan de draagstructuur gemonteerd wordt. Om het hoogteverschil tussen dwarsprofiel en randafwerking op te vangen wordt optioneel een niveaublokje aangebracht.


VIII Lichtmodules

Alle lichtmodules worden telkens voorzien van een uitgelaserde tegel (identieke kleur en fabricatie) zodat de verlichtingsarmatuur perfect aansluit op het plafond. Op die manier zit de verlichting geïntegreerd in het plafond en vormt het één aansluitend geheel.

Alle lichtmodules zijn ontworpen volgens de Europese normen EN 60598. De lichtmodules zijn reeds voorgekableerd en voorzien van een GST-3 of GST-5 stekker. Alle lichtmodules hangen via een regelbare overbrugging op de draagstructuur. Dit om doorhanging van de tegels te voorkomen. Alle lichtmodules worden “trimless” in het plafond gemonteerd.
IX Wervelroosters

Binnen het Ceilux assortiment zijn 2 types wervelroosters beschikbaar:Ventilo

De werveling wordt verkregen door 12 of 24 leidschoepen in een ronde vorm in de tegel. De tegels worden voorgemonteerd geleverd. Hiervoor kunnen eveneens plenums voorzien worden met een zijdelingse aansluiting van 160mm of 200mm.Nozzle

Het Nozzle rooster is voorzien van 36 of 64 regelbare ronde diffusers in een recht patroon. Dit rooster kan eveneens uitgerust worden met een opbouwplenum met een zijdelingse aansluiting van 160 of 200mm.

Meer informatie hieromtrent kan op eenvoudig verzoek verkregen worden.
X Installatie

Het plafond dient te worden geïnstalleerd in overeenstemming met DIN 18168.De koper en/of plaatser dient er zorg voor te dragen dat de Ceilux-producten geplaatst en bevestigd worden volgens de regels van de kunst en conform de instructies en aanbevelingen van de verkoper zoals deze blijken uit oa. het lastenboek.

Dit lastenboek wordt vermoed gekend te zijn of wordt bezorgd op eerste verzoek. Indien er specifieke eisen gesteld worden aangaande bevestiging, de brandweerstand, enz… dient de koper/plaatser voorafgaandelijk en schriftelijk technisch advies te vragen aan Ceilux, bij gebreke waaraan Ceilux van elke mogelijke aansprakelijkheid ontheven wordt.

  • LASTENBOEK LAY-IN SYSTEEM I Systeem
  • V Perforatiepatronen Perforatiepatroon R10
  • VI Ophangconstructie en draagstructuur
  • IX Wervelroosters

  • Dovnload 25.89 Kb.