Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Lastenboektekst akoestische isolatie voor chapes met minimum dikte 65 mm

Dovnload 6.91 Kb.

Lastenboektekst akoestische isolatie voor chapes met minimum dikte 65 mmDatum05.12.2018
Grootte6.91 Kb.

Dovnload 6.91 Kb.

LASTENBOEKTEKST

akoestische isolatie voor chapes met minimum dikte 65 mm

De draagvloer dient schoongemaakt- en ontdaan te worden van specieresten.


Oneffenheden van > 5 mm moeten vooraf worden uitgevlakt.
Op deze uitvullingslaag wordt een akoestische isolatielaag uit de klasse Ia ( NBN S01-400) van 6 mm geplaatst die opgebouwd is uit horizontaal gelaagde vezels ( 60 % wol en 40 % synthetisch) en bovenaan voorzien is van een waterkerende polyethyleenfolie (LDPE) van een dikte van 0,1mm die een overlapping heeft van 10 cm.
De akoestische isolatie wordt met de foliezijde naar boven op de vloer uitgerold.

De matten goed tegen elkaar aansluiten.

Deze akoestische isolatielaag wordt tegen muren en kolommen omhooggezet tot minstens de hoogte van de dekvloer met de polyethyleenfolie aan de bovenkant.
Eventueel uitstekende viltranden bij de randen, na het aanbrengen van de dekvloer afsnijden.
Op de akoestische isolatie wordt een chape van tenminste 65 mm grofkorrelige zand/cementspecie (1:4) dan wel zand/synthetische anhydritspecie aangebracht , dan afkloppen en met stalen spaan afwerken. De zand/cementvloer vijf dagen niet belopen, veertien dagen niet belasten. Bij opbouw met anhydrit 48 uur niet belopen.

De akoestische isolatielaag wordt bij voorkeur op een droge ondervloer aangebracht.


Deze akoestische isolatielaag, in banen van 2 m op 25 m, is bestand tegen schimmels en insecten.
Het soortelijk gewicht van de isolatielaag bedraagt minimum 480 gr /m2
Deze akoestische isolatielaag heeft zeer goede mechanische eigenschappen op het gebied van scheurweerstand en ponsweerstand.

Deze eigenschappen zijn van essentieel belang bij het plaatsten, zodanig dat de akoestische isolatielaag niet beschadigd word door scheuren of perforaties (ponsweerstand) tijdens de installatie en vooraleer de dekvloer(chappe) geplaatst wordt.


De scheurweerstand van het akoestisch isolatiemateriaal bedraagt in de langse richting minimum 49N en in de dwarse richting minimum 52 N
Een rapport van het WTCB dient eveneens voorgelegd te worden waaruit blijkt dat de akoestische isolatielaag een verbetering heeft van categorie Ia gemeten in laboratorium volgens NBN SO1-007 met een chape van 65 mm dikte en dat ook aantoont dat de verbeteringsindex  Lw volgens de EN-ISO 717 minimum 24 dB bedraagt, de verbeteringsindex L volgens NF S 31-053 minimum 25 dB(A) bedraagt.


Dovnload 6.91 Kb.