Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Lava en de aansteker

Dovnload 8.48 Kb.

Lava en de aanstekerDatum01.08.2017
Grootte8.48 Kb.

Dovnload 8.48 Kb.

Extra oefeningen

Lava en de aansteker


Snij de afbeelding lava bij zodat ze dezelfde grootte heeft als de aansteker
(activeer de aansteker-neem het uitsnijgereedschap-klik op de voorste afbeelding op de bovenste balk-sleep een zo groot mogelijk rechthoek op de foto lava en enter, dan zijn beide foto’s even groot).

Kopieer dan de lava boven de aansteker (lava moet boven aansteker staan). Noem de lagen aansteker en lava.


Ga naar de laag lava, zet voorgrondkleur op wit achtergrondkleur op zwart, ga dan naar snelmaskermodus, neem dan uw verloop gereedschap , liniar verloop (van wit naar zwart), sleep nu van de linkerbovenhoek tot de rechteronderhoek, klik nu op standaardmodus, klik op delete en deselecteer.

Omkader de hele afbeelding met een zwarte kader van 50 pixels.

Fire is getypt met Times new roman –italic-48 punt-oranje, laageffect; schuine kant en relief-grootte 15-contour ring.

Sla op als Fire.

http://users.telenet.be/soenendanni/overvloeienmetverloop.htm

Prentkaart Ibiza

Maak een nieuw afbeelding : breedte: 15 cm , hoogte 10 cm en 150 pixels/inch.


Open de 4 afbeeldingen (uit bijlagen) en verklein ze tot 7,5 cm op 5cm. Schik je 4 foto’s in de nieuwe afbeelding, zie voorbeeld.

Voor de gele rand (rond elke foto) gebruik je de laagstijl lijn, positie midden, grootte 3 px.


Plaats de ovale afbeelding in het midden en geef ook een gele rand.

Zorg ervoor dat het zeil linksonder voor de cocktails komt te staan.

De tekst “welcome to” is getypt met Arial Black, 36 pt, buigen: 86%. Zorg voor een verloopbedekking (laagstijl). Het lettertype voor de tekst “Ibiza” mag je zelf kiezen. In het voorbeeld wordt gebruik gemaakt van Kristen ITC (andere mogelijkheden: Curls MT of Viner Hand ITC). Daarna de laag omzetten naar pixels en eveneens een verloopbedekking toepassen.

Het cirkel effect bereik je door het laatste verloop te kiezen uit de categorie ruisvoorbeelden. Maak een nieuwe laag en zet deze bovenaan. Trek een radiaalverloop van in het midden naar buiten. Wijzig de dekking naar 30 (in lagenpalet).

Maak in de laag “schip” ook een zon, met het effect zon uit de categorie rendering (filter)

vb type lens 105 en helderheid 120%.

http://users.telenet.be/soenendanni/prentkaartibiza.htm

Voetbal


Open de afbeelding voetbal. Verwijder de zwarte vlek in de voetbal. Zorg ervoor dat de voetbal ook linksonder verschijnt en verwijder de blaadjes in het gras.

Oud gezicht


De bedoeling van de oefening is door het gebruik van het Retoucheerpenseel, het Snel retoucheerpenseel en de Kloonstempel een facelift toe te passen op de man op de foto. Open het bestand oud_gezicht2.jpg. Selecteer het gereedschap Retoucheerpenseel en stel een gepaste diameter en hardheid in. Zoom voldoende in op een gladde structuur van het gezicht zodat we deze als brongebied kunnen gebruiken. Hou nu tegelijk Alt en de linkermuisknop ingedrukt om een bron te definiëren. Photoshop onthoudt zo de structuur van het te klonen gebied. Klik dan in het gebied met rimpels. Retoucheer de rimpels, gebruikmakend van het Retoucheerpenseel en wissel af en toe met het gereedschap Snel

retoucheerpenseel. Ga niet te dicht bij de ogen en niet te dicht langs de grenzen.Bij het gebruik van het Snel retoucheerpenseel kan er soms een soort streep ontstaan. Deze lost echter snel op, Photoshop heeft even tijd nodig om de structuur te kopiëren.

Maak ook gebruik van de Kloonstempel om de tanden te klonen.

  • Prentkaart Ibiza
  • Voetbal

  • Dovnload 8.48 Kb.