Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Leerwandeling centrum Dilbeek Materiaal dat we nodig hebben tijdens de wandeling

Dovnload 1.55 Mb.

Leerwandeling centrum Dilbeek Materiaal dat we nodig hebben tijdens de wandelingPagina1/11
Datum10.10.2017
Grootte1.55 Mb.

Dovnload 1.55 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11

Leerwandeling centrum Dilbeek

Materiaal dat we nodig hebben tijdens de wandeling :

- kaart

- balpen


- potlood

- werkbundel

- blad met afbeeldingen


- plastic flesje

- thermometer

- fototoestel

- foto voor elke leerling
Voor je op stap gaat:

In elke groep worden volgende taken verdeeld.Verkeersagent

Een leerling van de groep is verkeersagent. Deze leerling zorgt ervoor dat de groep veilig is in het verkeer. Zorg ervoor dat iedereen de verkeersregels toepast.

Verkeersregels:


  • Kijk links en rechts voordat je de straat oversteekt.

  • Gebruik het zebrapad om de straat over te steken.

  • Blijf na het oversteken wachten tot de hele groep de straat over is.

  • Kijk uit voor fietsers en auto’s.

  • Loop op het voetpad.

In de klas: Gesprek over het verloop van de wandeling. Zijn er regels overtreden? Is er daarop gereageerd? Heeft de verkeersagent zijn/haar job goed gedaan? Hoe heb je dat gezien?

Kaartlezer

Een leerling van de groep is kaartlezer. Deze leerling mag om de beurt worden bijgestaan door één andere leerling. De twee leerlingen vertellen hoe we moeten lopen, waar de volgende stopplaats is. Iedereen zoekt naar herkenningspunten op de kaart (kerk, bos, park, gebouw, straatnaam).


Op de kaart staat de weg uitgestippeld die jullie moeten volgen.

In de klas: Bekijk de kaarten van de kinderen. Hebben ze de opdracht goed gedaan. Laat ze uitleggen hoe ze het hebben opgelost. Zijn jullie verkeerd gelopen?

Materiaalmeester

Een leerling krijgt een plastic zak met materiaal. Deze leerling draagt de zak en zorgt voor het materiaal. Het materiaal mag niet stukgaan of verloren gaan.In de klas: Hebben jullie al het materiaal terug mee? Hebben jullie het goed gebruikt?

Schrijver

Elk groepje krijgt deze werkbundel met opdrachten. De schrijver houdt de werkbundel goed bij en leest ook de vragen of opdrachten.
Dit symbool wil zeggen dat er een opdracht is.

De schrijver zorgt ervoor dat alle vragen of oefeningen ingevuld zijn. Uiteraard moet iedereen meehelpen om het juiste antwoord te vinden.In de klas: Heeft iedereen goed meegeholpen aan de opdrachten? Heeft iedereen zijn steentje bijgedragen? Waren de vragen/opdrachten moeilijk?

Lezer

Soms moet er in de werkbundel een tekst gelezen worden (grijs kadertje). Dit is de opdracht van de lezer. De lezer spreekt luid en duidelijk. De andere leerlingen luisteren aandachtig.In de klas: Heeft iedereen goed geluisterd?

Oké, vooraleer we eraan beginnen, moet je nog even deze opdrachten lezen. Deze maak je tijdens de uitstap.

Tijdens de wandeling kom je allerlei gebouwen of monumenten tegen. Op de kaart zie je meerdere kruisjes staan. Schrijf het juiste cijfer bij elk kruisje.

Elke leerling krijgt ook een specifieke foto van iets dat je onderweg kan tegenkomen. Je zoekt ernaar en je voert samen de bijhorende opdracht uit. Eén leerling trekt hiervan een foto.start- en stopplaats 1 : de kerk


  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11

  • Verkeersagent
  • Materiaalmeester

  • Dovnload 1.55 Mb.