Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Leesplein 6-12 jaar: 11 boeken die net zo leuk zijn als Waanzinnig om te weten

Dovnload 53.44 Kb.

Leesplein 6-12 jaar: 11 boeken die net zo leuk zijn als Waanzinnig om te wetenDatum24.09.2018
Grootte53.44 Kb.

Dovnload 53.44 Kb.

Leesplein Doorleestips oktober 2017Leesplein 6-12 jaar: 11 boeken die net zo leuk zijn als Waanzinnig om te weten


Hoe gekker hoe beter! De feitjes uit Waanzinnig om te weten verbazen je en maken je aan het lachen. Er zijn nog meer informatieve boeken die grappig, verrassend en afwisselend zijn. Hier heb je meer dan 11 geweldige tips!


De boeken van de serie Waanzinnig om te weten zijn afwisselend en vrolijk en je leert een boel. Er zijn tientallen delen,


elk gaat over een onderwerp als de romeinen, scheikunde, computers of het heelal. Ze staan vol strips, grapjes en bizarre feiten, je verveelt je geen moment!

Doorleestips
Ben jij een weetjesvreter die houdt van humor en variatie? Dan heb je vast de Waanzinnig om te weten-boeken al uit. Wat nu? Kies een van deze geweldige boeken!

Ben niet bang voor de wilde dieren - Geert-Jan Roebers
Maak kennis met de grootste griezels uit het dierenrijk. Hoe meer je weet, hoe minder bang je bent voor een engerd als de reuzenhaai. En voor anderen pas je misschien juist beter op. Het lieveheersbeestje is bijvoorbeeld helemaal niet zo schattig! Lees van dezelfde schrijver ook: Zij de cobra? Wij de adder!

Hannes Hunebed, scharminkel uit de steentijd - Aaron Reynolds & Phil McAndrew
Zijn opa vond het vuur uit en zijn vader het wiel. Hannes wil óók een grote uitvinding doen! Leef je in in de prehistorie met dit hilarische stripboek.

Het Klokhuisboek over hersenen - Edda Heinsman
Hoe werkt je geheugen? Wat gebeurt er in je hersenen bij epilepsie, dyslexie of ADHD? Allerlei zaken die worden geregeld in je hersenen komen aan bod. Met proefjes, interviews en veel vrolijke kleurenillustraties.
Lees ook de klokhuisboeken over onderzoek, kanker, bouwen en sport en wetenschap.

Mee met de dierenambulance - Bibi Dumon Tak
Hoe voelt het om een echte dierenredder te zijn? Schrijfster Bibi Dumon Tak beschrijft haar werk bij de dierenambulance zo levendig dat het lijkt of je er zelf bij bent. En je maakt wat mee, met die dierenambulance! Dit boek verscheen eerst als twee losse delen: We gingen achter hamsters aan en We gingen op krokodillenjacht.
Ook de andere dierenboeken van Dumon Tak zijn zeer het lezen waard!

Sofie en de dolfijnen - Edward van de Vendel & Floor de Goede
De serie over Sofie bevat de ultieme afwisseling: verhaal, feiten, strips en fotostrips. Vervelen is niet aan de orde. In elk deel staat een ander dier centraal en word je overspoeld met leuke informatie. En tussendoor lees je meteen ook een spannend verhaal. Lees alle delen: Sofie en de pinguïns, Sofie en het vliegende jongetje, Sofie en het ijsbeertje, Sofie en de dolfijnen, Sofie en het geheime paard.

Spuitende slagaders en overstromende oceanen - Jesse Goossens & Linde Faas
Wat moet je doen als je in een tornado zit en de meubels vliegen om je oren? Wat moet je doen als je aangevallen wordt door een zwerm bijen? Dit boek bereidt jou voor op rampen. Met opmerkelijke feitjes, humoristische tekeningen én goede adviezen. Van dezelfde schrijfster en illustrator is het geweldige proefjesboek Colafonteinen en spetterende verfbommen.


Stem op de Okapi - Edward van de Vendel & Martijn van der Linden
De schrijver en tekenaar van dit boek zijn dol op okapi´s. Ze geven je achtentachtig goede redenen om ook op de okapi te stemmen als lievelingsdier. Tekeningen, interviews, verhalen en feiten wisselen elkaar af.

Superslimme dieren - Jan Paul Schutten
Wij mensen denken dat we heel wat kunnen, met onze electriciteit, wolkenkrabbers en airconditioning. Maar wie denk je dat die uitvindingen het eerst deden? Dieren! Ken je van Jan Paul Schutten ook al Het raadsel van alles wat leeft?

Van oerknal tot robot - Marc ter Horst
Hoe ontstond het heelal? Wanneer kwamen er voor het eerst dieren op aarde? Hoe werd de eerste auto gemaakt en wanneer begon het internet? Dit boek vertelt je steeds over het begin van iets. Lees ook: Hé aardbewoner.

Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken
- Esther Walraven
Vrolijk, afwisselend en boeiend eetweetjesboek over proeven, honger hebben, poepen, misselijk zijn en nog veel meer. Korte teksten, veel plaatjes, recepten, testjes en spelletjes.

Wonderbaarlijke feiten over dieren - Maja Säfström
Een zeester heeft geen hersenen, een uil heeft drie oogleden, een baby-olifant sabbelt op zijn slurf en een zebra is zwart met witte strepen. Mooie tekeningen van bijzondere diersoorten met gekke en leuke feitjes.

Heb je hier nóg niet genoeg aan? Kijk dan eens in de lijsten Dieren, Natuur en milieu of Techniek en wetenschap voor een boek in jouw smaak.


Kijk voor alle Doorleestips bij Boeken zoeken > Doorleestips.Heb je wensen voor doorleestips? Mail ze aan leesplein@bibliotheek.nl.


Pagina van

  • Leesplein 6-12 jaar: 11 boeken die net zo leuk zijn als Waanzinnig om te weten

  • Dovnload 53.44 Kb.