Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Live vanuit Taiwan #1

Dovnload 6.77 Kb.

Live vanuit Taiwan #1Datum12.11.2018
Grootte6.77 Kb.

Dovnload 6.77 Kb.

Live vanuit Taiwan #1


Na 4 weken vol avonturen in Maleisië is de tijd aangebroken om een nieuwe bestemming te ontdekken. Afgelopen zondag vlogen we naar Taiwan, een eiland ter grootte van Nederland voor de kust van China. Van te voren wist ik nog niet precies wat ik van dit onontdekte land moest verwachten, maar al na een paar uur wist ik dat dit wel eens een heel mooie afsluiter van onze 6,5 week durende reis kon gaan worden. Kijk je mee naar wat we hier de afgelopen week gedaan hebben?
Aankomst in Taipei

We vliegen met Airasia in een dikke 4 uur naar Taipei. Dit verloopt heel voorspoedig en voordat we het weten staan we al op Taiwanese grond. Onze Airbnb ligt midden in Ximending, hét shopdistrict van Taipei. Tegen de tijd dat we hier aankomen is het al donker en we gaan meteen op pad. We worden volledig van onze sokken geblazen door alle nieuwe indrukken. Mensenmassa’s, drukke verlichting, luide muziek en heel veel lekker eten omringen ons en we vinden het geweldig. Wat een eerste kennismaking! Meteen valt op hoe open minded de Taiwanezen zijn: homofiele stelletjes lopen hand in hand over straat, meiden hebben hun haar in alle kleuren van de regenboog geverfd en er hangt een geweldig goede sfeer op straat. Iedereen mag hier doen waar hij of zij zich goed bij voelt.


De foodmarkets van Taipei

De eerste dag in Taipei brengen we door met het bezoeken van de belangrijkste bezienswaardigheden. In de avond eten we de lekkerste dingen op één van de vele foodmarkets die de stad rijk is. De gekste gerechten trekken aan ons voorbij, waarbij de stinky tofu de meeste aandacht in negatieve zin opvraagd. De naam zegt al genoeg: dit ruikt echt heel erg vies. We durven het niet te proeven en lopen snel verder. Naast eendenkoppen, gelei gemaakt van kikker en varkens-ingewanden vind je op de night market ook geweldig lekkere gerechtjes. Denk aan gefrituurde deegballetje gevuld met lemon curd, gegrilde inktvis met zeewierkruiden, dumplings en verse fruitsapjes. We eten ons bijna ziek, zo veel lekkers willen we proberen. Uiteraard volgt er later nog een post met favoriete gerechten uit Taiwan.


Yeliu Geological Park

De tweede dag trekken we er op uit naar Yeliu Geological Park. Dit park staat bekend om haar bijzondere rotsformaties, uitgesleten door duizenden jaren van erosie. Helaas wordt Yeliu, net als veel andere plaats zo zou later blijken, overspoeld door Chinese toeristen van het vaste land. Hierdoor is het er een drukte van jewelste en niemand heeft zin om zich aan de regels te houden. Overal moeten selfies mee genomen worden en massaal wordt er over de verboden rode lijn gestapt om praktisch bovenop deze rotsformaties een foto te nemen. Gelukkig kijken Chinese toeristen vaak niet verder dan de absolute hoogtepunten en het park bleek iets verderop praktisch verlaten te zijn. We hebben hier heerlijk gewandeld en genoten van het prachtige uitzicht op zee.


Naar Jiufen met een Airbnb host

Op woensdagochtend checken we vroeg in bij een nieuwe Airbnb. De host staat op het punt om met een andere gast naar het bergdorp Jiufen te vertrekken en vraagt of we zin hebben om mee te gaan. Aangezien we niets op de planning hadden staan, was de keuze snel gemaakt. De host blijkt een wat exentrieke man te zijn, die ons in de verkeerde trein laat stappen. We hebben kaartjes voor een goedkope trein gekocht, maar reizen nu met de luxe trein. Een beetje angstig vraag ik of dit wel slim is. Lachend zegt hij dat ze hier heel vriendelijk zijn tegen toeristen. Tja. Maar als nog had ik natuurlijk gewoon liever een eerlijk bedrag voor mijn treinkaartje betaald. In Jiufen gaan de host en zijn gast hiken en wij blijven achter in het gezellige dorpje. Om toch ook een beetje sportief te zijn, besluiten we om de Keelungberg te beklimmen. Via een lekker pittige klim bereiken we de top, waar we getrakteerd worden op een prachtig uitzicht. Taiwan is zó mooi!


Taroko National Park

Na 4 nachten in Taipei is het tijd om door te reizen. We dalen af naar Hualien, een plaats aan de oostkust van Taiwan. De belangrijkste reden om hier naartoe te gaan is Taroko National Park. Dit is de mooiste en bekendste bezienswaardigheid van Taiwan. We keken ontzettend uit naar dit bezoek en.... helaas zijn we teleurgesteld naar huis gegaan. Door de tyfoon van afgelopen zomer waren bijna alle trails gesloten. Dit was echter nergens aangegeven en vrijwel niemand sprak Engels. Hierdoor kwamen we er pas halverwege de dag achter dat echt bijna elke trail dicht was. Gelukkig hebben we één trail voor de helft kunnen doen, waardoor we toch nog een beetje meegekregen hebben van het magische gevoel van Taroko. Ik denk dat we gewoon in de toekomst terug moeten om het ten volle te beleven.


Fietsen langs de kust


  • Aankomst in Taipei
  • De foodmarkets van Taipei
  • Yeliu Geological Park
  • Naar Jiufen met een Airbnb host
  • Taroko National Park
  • Fietsen langs de kust

  • Dovnload 6.77 Kb.