Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Maandslogan februari 1 Super8dag Anna van Rijn 1

Dovnload 37.76 Kb.

Maandslogan februari 1 Super8dag Anna van Rijn 1Datum31.07.2017
Grootte37.76 Kb.

Dovnload 37.76 Kb.


30-01-2015Inhoudsopgave

Data 1

Maandslogan februari 1

Super8dag Anna van Rijn 1

Begaafdheid 2

Oud papier 2

Werkstuk groep 5 t/m groep 8 2

De week van koning winter 2

Schoolvoetbal 2

Bomen met karakter 3

Kinder zwerfboeken in IJsselstein 3

Een buik van wol 4

Klasseouders 4

Data


Donderdag 5 februari - voorstelling groep 4 en groep 7

Donderdag 5 februari - krantencontainerMaandslogan februari


Heb je pesten in de gaten? Dan is het goed om er op

school en thuis over te praten!

Wat je pest, ben je zelf: pesten en gepest worden


Super8dag Anna van Rijn


Op dinsdag 3 februari krijgen de kinderen van groep 8 proeflessen op het Anna van Rijn College, locatie Albatros. Deze ochtend duurt van 8.45 uur tot 10.15 uur. Wij gaan op de fiets hier naartoe en vertrekken om 8.15 uur, zodat we op tijd aanwezig kunnen zijn. Rond 11.00 uur zijn we weer terug op school. Wij willen graag 3 ouders die deze ochtend mee willen en kunnen fietsen om voldoende toezicht onderweg te kunnen houden. Welke ouders kunnen mee? Opgeven uiterlijk maandag 14.00 uur via ahmet@trekvogel.nl

Begaafdheid


Beste ouders,

In iedere klas zitten kinderen die meer uitdaging aan kunnen naast de vaste lesstof van de eigen groep. Wij vinden het belangrijk om alles uit kinderen te halen wat er in zit. Om deze reden hebben wij dit jaar een werkgroep begaafdheid. Deze werkgroep heeft als doel te inventariseren welke mogelijkheden zijn er binnen de school, materialen, wensen van de kinderen, etc. Deze informatie verwerken wij in een beleidsplan. Wij zijn op zoek naar ouders die met ons mee willen denken. Wij kunnen uw denkkracht goed gebruiken!

We willen dit schooljaar in ieder geval 3 keer bij elkaar komen. De werkgroep bestaat uit leerkrachten en Intern Begeleider (Marion. Zij werken vooral op maandag en dinsdag. Dit zijn de voorkeursdagen voor de bijeenkomsten.

Uiteraard kunt u ook meedenken door ideeën naar ons te mailen. Heeft u interesse? Dan graag mailen naar trekvogel@trekvogel.nl. We horen graag van u!Oud papier


De papier inzameling loopt erg terug. De gemeente heeft sinds dit schooljaar de regels aangepast. Als de opbrengst onder de 700kg per keer is krijgen we er zelfs geen geld meer voor maar moeten we betalen voor het ophalen hiervan. Dit is niet de bedoeling.

Van de opbrengst doen wij voor de schoolreisjes altijd iets extra’s.

Graag doen wij een beroep op u om uw oud papier te verzamelen en in te leveren op school. Dat kan 1x per maand als de container er staat of ’s morgen bij de conciërge (Rien) af te geven. Alvast bedankt.

Werkstuk groep 5 t/m groep 8


Wij zijn deze week gestart met het maken van werkstukken. In groep 5 maken de kinderen dit in de klas en in groep 6 t/m 8 doen ze dit thuis. Er zijn informatiebrieven meegegeven en deze zijn ook terug te vinden op de site. In groep 6 krijgen de kinderen lessen in het maken van een werkstuk en de begeleiding wordt langzaam afgebouwd richting groep 8. We hebben gehoord dat al veel kinderen enthousiast zijn begonnen. 

De week van koning winter


Een voorstelling van groep 4 en groep 7

Komt dat zien! Komt dat zien! Een originele, zelf gemaakte, ijskoude en hartverwarmende voorstelling door de leerlingen van de groepen 4 en 7. Houdt u van zang, dans, ontroerend acteerwerk, poëzie en romantiek? 

Dan mag u deze voorstelling absoluut niet missen... • Datum: donderdag 5 februari 2015

 • Tijd: 13.15 uur en 14.00 uur. (Zaal open: 13.00 en 13.55 uur)

Alle belangstellenden zijn van harte welkom!

Schoolvoetbal


In mei is het weer tijd voor het traditionele schoolvoetbaltoernooi!

Vanaf woensdag 11 februari hangen er boven in de gang intekenlijsten voor het schoolvoetbaltoernooi. Voor de kinderen van groep 4 is de intekenlijst in de klas aanwezig.

De wedstrijden vinden plaats op woensdagmiddag vanaf 14:00u tot 17:00u.

De kinderen dragen op die dag de rode Trekvogelpolo. Wij lenen die uit aan de kinderen. Na afloop verzamelen we de polo’s weer. Wij zijn op zoek naar ouders die de polo’s dan willen wassen.Het is ook mogelijk zelf een polo aan te schaffen via Cisca. Daar kan zelfs je eigen naam op!

Het speelschema22 april

Meiden groep 7/8

Meiden groep 5/620 mei

Jongens groep 7/8

27 mei

Jongens groep 5/6

Gemengd groep 4


Voor 22 april en 27 mei worden wij verzocht minimaal 1 scheidsrechter te leveren.

Wie kan en wil deze dag zijn scheidsrechtertalenten inzetten tijdens dit gezellige en sportieve evenement. Graag doorgeven aan ahmet@trekvogel.nl.
Wij kijken uit naar dit sportieve en gezellige evenement!

Bomen met karakter


In de vorige InVogelvlucht gaven we aan dat groep 7 op donderdag 12 februari een bezoek brengt aan het Fulcotheater en daar een tekenles krijgt van Mark van Praagh in het kader van het jubileumjaar van Kunst Centraal.

De kinderen krijgen een tekenles en er zal ook publiek aanwezig zijn die kan kijken naar de mogelijkheden van Kunst Centraal. Voorafgaand aan het bezoek hebben we een voorbereidende les in de klas.

Op deze dag heeft groep 7 een continurooster en zijn dan om 14:00uur uit. We lunchen met elkaar in de klas waarna we op de fiets richting het Fulco vertrekken. Rond 14:00u is onze les daar afgelopen waarna we naar school komen.

We zijn nog op zoek naar 2 ouders die kunnen meefietsen op 12 februari. We vertrekken om 11.50u van school. Wie zich wil aanmelden kan mailen naar esther@trekvogel.nl.

Wij kijken uit naar deze bijzondere ervaring.

Juf Bonny en juf EstherKinder zwerfboeken in IJsselstein


Kinder zwerfboek viert en promoot lezen. Het idee van Kinder zwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden achtergelaten op een ‘Kinder zwerfboek-station’ (een kast vol ‘kinder zwerfboeken’). Kinderen mogen deze boeken gratis meenemen om te lezen. Ze moeten ze daarna wel weer laten zwerven, dus op één van de ‘stations’ achterlaten. Boeken kunnen ook op onverwachte plekken achtergelaten worden: bijv. tussen de krentenbollen bij de bakker, bij de huisarts, in een kinderfietstas. Op een sportclub of op een bankje in het park (als het niet regent!). De zwerftocht van de boeken kan worden gevolgd via de website van Kinder zwerfboek en de ervaringen en foto’s kunnen ook in een forum gedeeld worden.
In IJsselstein komen om te beginnen tien Kinde rzwerfboek-stations: in de Bibliotheek, bij het CJG IJsselstein, bij BSO IJsselstein (7) en bij het JIP (Jongeren Informatie Punt).
Ga eens kijken op één van de locaties!

CJG Kasteellaan 1, 3401 AE IJsselstein

Bibliotheek Overtoom 7, 3401 BK IJsselstein

JIP Overtoom 7, 3401 BK IJsselstein

BSO 1. Locatie Planetenbaan, Planetenbaan 44

2. Locatie Koekeloere, Heemradenlaan 42

3. Locatie Boedapestlaan, Boedapestlaan 83-85

4. Sport BSO, Heemradenlaan 13

5. Locatie Achterveld, Heemradenlaan 28

6. Locatie Schoolwoningen, Aalbersestraat 2-4

7. Locatie Praagsingel, Praagsingel 378

Een buik van wol


Geheel onverwacht mogen de kinderen op donderdag 12 februari

Naar de theatervoorstelling “een buik van wol” van theatergroep Fien

in get Fulcotheater.

De voorstelling is van 13:15u tot 14:45u.

We vertrekken om 12:50u met de fiets naar het Fulco. Rond 15:00u

zijn we weer terug op school.

Het verzoek is dat alle leerlingen op dit tijdstip op het schoolplein

zijn met hun fiets. Wij geven buiten de hesjes aan de kinderen.

We zijn op zoek naar ouders die mee willen fietsen.

Per groep 2 ouders: aanmelden voor groep 5 mail dan naar chantal@trekvogel.nl en voor groep 6 naar susanne@trekvogel.nl.

Wij hebben zin in dit onverwachte cadeautje!

Klasseouders


Start schooljaar hebben wij gevraagd wie er KlasseOuder wil zijn van de groep van het eigen kind. Een aantal ouders heeft direct enthousiast gereageerd. Nog niet alle groepen hebben een KlasseOuder. Graag willen wij met de KlasseOuders een afspraak inplannen om te inventariseren welke mogelijkheden er zijn om jullie talent in te zetten. Volgende week volgt een mail met een aantal data via datumprikker.nl.

Voor de volgende groepen zijn wij nog op zoek naar een KlasseOuder. U kunt zich ook met 2 ouders aanmelden. • Groep 1/2b

 • Groep 4

 • Groep 8

Een aantal voorbeelden van wat je zou kunnen doen:

* enthousiasmeren van ouders om bij zoveel mogelijk activiteiten en info-avonden aanwezig te zijn

* zoveel mogelijk ouders betrekken bij meehelpen aan activiteiten (talent workshop, kerst-crea, , zomerfeest, etc)

* wegwijs maken van nieuwe ouders (bijv. wendagen, eerste schooldag)

* aanwezig zijn bij info-avonden* samen met klas iets organiseren voor de leerkrachten bij bijzonder evenementen, zoals trouwerij, bloemetje bij ziekteIn Vogelvlucht De Trekvogel

 • Data Donderdag 5 februari - voorstelling groep 4 en groep 7 Donderdag 5 februari - krantencontainer Maandslogan februari
 • Super8dag Anna van Rijn
 • Begaafdheid
 • Werkstuk groep 5 t/m groep 8
 • De week van koning winter
 • Schoolvoetbal
 • Bomen met karakter
 • Kinder zwerfboeken in IJsselstein
 • Een buik van wol
 • Klasseouders

 • Dovnload 37.76 Kb.