Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Mail (magazine) naar marketingmensen in 5 talen in Europa en elders

Dovnload 32.77 Kb.

Mail (magazine) naar marketingmensen in 5 talen in Europa en eldersDatum12.03.2017
Grootte32.77 Kb.

Dovnload 32.77 Kb.

Mail (magazine) naar marketingmensen in 5 talen in Europa en elders
Gloednieuw promotie-idee: de pop-up card box.
De doos klapt open: uw boodschap klapt òp als pop-up.

Uw Promo-Cards worden nog langer gebruikt en bewaard.
Dat u met speelkaarten aantrekkelijke promoties kunt maken, wist u al. Zo kunnen ‘Promo-Cards’ zelf drager zijn van uw merk, uw dealers, uw producten, uw claims, … En dat zulke speelkaarten ook lang bewaard en gebruikt worden, is ook logisch.

Maar nu gaan we nog een reuzenstap vérder. We gaan van Promo-Cards een nòg waardevoller artikel maken. Iets dat men graag gebruikt, graag bekijkt en graag bewaart. Iets dat men trots toont aan vrienden ook…

Vandaar dit gloednieuwe idee: de pop-up card box. Een doosje waarvan het deksel aan één kant openklapt, zodat er tegelijk een pop-up scène òpklapt. Wélke scène? U beslist. We kunnen er ook samen over brainstormen. De uitvoering kunt u aan ons toevertouwen. Wij zorgen voor duurzaamheid én klasse.

En de speelkaarten? Die zitten in het doosje ònder de pop-up: twee spellen kaarten, goed beschermd door de stevige, stijve kartonwanden van het doosje. En dat doosje heeft zes vlakken, waarop u naar hartelust uw boodschap kwijt kunt. In kleurendruk op glanskarton: mooi en blijvend. Een nieuwe troef voor uw promoties! Gepromoot door Carta Mundi, wereldspeler in speelkaarten.

We werken momenteel ideeën uit voor drie sectoren:


 • business-to-business;

 • toerisme: pretparken kunnen één attractie of voordeel per speelkaart tonen, steden of streken kunnen een mix maken van bezienswaardigheden en lokale handelaars;

 • licentieproducten uit de filmwereld, en daarmee zijn we meteen beland bij het thema dat we in deze Cartazine 4 verder uitdiepen voor ùw promoties: films!


Een droomfabriek voor uw promoties
De wereld van speelkaarten opent voor u de wereld van speelfilms.
Waar de wereld van speelkaarten en de wereld van speelfilms elkaar raken, ontstaat er een wereld van nieuwe boeiende ideeën: een massa winstgevende scenario’s voor uw marketing, uw merchandising en uw promoties.

Als wereldspeler in speelkaarten beschikt Carta Mundi over licenties van wereldwijde succesfilms. En dat succes kan afstralen op uw bedrijf, op uw producten.

Uit onze licenties ontwikkelen we immers heel wat creatief uitgekiende producten met speelkaarten. Soms retailproducten die verkocht worden. Maar heel vaak ook promotieproducten: die kunnen films ondersteunen, maar ze kunnen ook ù ondersteunen.

En allemààl kunnen ze uw verbeelding bevruchten met nieuwe ideeën voor uw promoties. Dit Cartazine 4 geeft u daarvan tal van succesrijke scenario’s: cases uit de hele wereld.

Als u de volgende keer in de bios het grote scherm zilverwit magisch ziet oplichten, en als u daarop plots een verkoopcurve ziet omhoog kronkelen… dan is dat weliswaar een droom, maar een realistische en realiseerbare droom.

Andere marketeers in de hele wereld hebben die droom al verwezenlijkt. Nu is het ùw beurt. Hoe? Dat gaat u nu verder, eh, screenen. Actie, we draaien!


James sluit een verBond met retailproducten.

En van zijn successen maken wij troeven.

James Bond vierde in 2002 twee dingen: zijn ‘40th Anniversary’ sinds de eerste Bond-film ‘Dr. No’ in 1962, en de release van zijn twintigste film: ‘Die Another Day’. (Daarin zegt James met z’n bekende, droge Britse humor “I’d rather die another day”. Vandaar.) Z’n 20ste film in 40 jaar: redenen genoeg om uit te pakken met een aantal creatieve retailproducten. Een overzicht.
 1. Collector’s doos met twee kaartspellen

Stijlvolle metalen doos met aparte sleeve met nummering: ‘Limited Edition No. 0016 of 5,000”. (Welke geluksvogel zou nummer 007 hebben?) Daarin twee fraaie kaartspellen met goud en zilver ‘op snee’, d.w.z. op de zijkanten.

Distributie in voor ons nieuwe kanalen: meestal collector’s shops, alleen in UK.

Aantal: 5.000 dozen met twee spellen

Periode: sep-nov 2002.


 1. Collector’s koker met drie printsheets

In een fraaie James Bond koker: drie prachtige printsheets met treffende filmbeelden (of waren het filmposters?). Dit ging over een beperkte oplage van slechts 2.000 sets, zodat de printsheets genummerd waren (alle drie met hetzelfde nummer, natuurlijk).

Distributie ook hier via collector’s shops, alleen in UK.

Aantal: 2.000 kokers met drie printsheets

Periode: doorlopend.


 1. Videobox met drie kaartspellen

Een videobox van ‘Die Another Day’ met daarin géén speelfilm, maar wél drie kaartspellen: een speels ideetje. Elke speelkaart toont een filmfoto. Spel 1: foto’s uit eerste 10 Bond-films. Spel 2: foto’s uit films 11 tot 19. Spel 3: foto’s uit ‘Die Another Day’.

Distributie in verkoopkanalen van video en DVD, ook videoketens.

Aantal: doorlopende verkoop

Periode: voorjaar-zomer 2003, bij release van video en DVD van ‘Die Another Day’.


 1. Luxe Doos met drie kaartspellen

Een zwarte fluwelige luxe doos met een schuiflade met drie kaartspellen erin: elk spel ligt verzonken in z’n vak. Ook die lade is binnenin bekleed met dezelfde zwarte fluwelige stof als de buitenkant. Zelfde drie kaartspellen als hiervoor. Spel 1: foto’s uit eerste 10 Bond-films. Spel 2: foto’s uit films 11 tot 19. Spel 3: foto’s uit ‘Die Another Day’.

Distributie ……………?…………….

Aantal: doorlopende verkoop

Periode: voorjaar-zomer 2003, bij release van video en DVD van ‘Die Another Day’.
Die Another Day? Ja, want James Bond is

levendiger dan ooit. Ook met promotieproducten.


 1. Actie in België

Matzwarte metalen doos met een zwart fluwelig interieur. Stoere klasse. Inhoud: vier cinemakaartjes en twee kaartspellen (het ene met foto’s van Bond-films 1 tot 10, het andere: films 11 tot 19). Een origineel cadeau-idee, verkocht voor € 32 in de bioscoop.

Distributie in alle bioscopen van de Kinepolis Groep in België.

Aantal: 5.000 dozen met twee spellen

Periode: eind nov-dec 2002, bij de release van ‘Die Another Day’.


 1. Actie in Singapore

Gratis kaartspel met filmfoto’s van ‘Die Another Day’: direct bedeeld bij aankoop van twee cinemakaartjes, betaald met een Visa Gold Card.

Distributie in de bioscopen van de keten ‘Golden Village’ in Singapore.

Aantal: 5.616 kaartspellen

Periode: vanaf nov 2002, bij de release van ‘Die Another Day’.


 1. Actie in Griekenland

Een gewichtige promotie: …,… kg! Zoveel weegt elke knalrode kartonnen doos (31x24x6 cm) met z’n inhoud: het stijlvolle magazine Status, een jeugdige meubelfolder, het magazine The Games over de Olympische Spelen in 2004 in Athene, een kaartspel (met foto’s uit ‘Die Another Day’, een sleutelhanger (met miniatuurstuurtje van James Bond z’n auto in die film), en last but not least een kanjer van een magazine/catalogus ‘Best of the Best 2003’, prachtig gedrukt op glanspapier, met een beschrijving van tal van prestigieuze producten en merken.

Distributie in de bioscopen (van een keten …?) in Griekenland.

Aantal: ……...? ………… dozen

Periode: ………?………..
Case BN in Frankrijk.

Disney speelkaarten gaan erin als zoete koek.
Voor BN, bekend kinderkoekjesmerk in Frankrijk, zocht het agentschap ‘Cocod’ile’ een cadeau dat men kon bijsluiten in de blister van het driepak. Daartoe realiseerde men een voorgeperforeerd vel (11,5x17,8cm) van zes speelkaarten (3,8x6,4cm). Die waren gepersonaliseerd in drie verschillende versies, alle drie rond Disney’s nieuwe film ‘Jungle Book 2’.

Zo las men op de voorkant van het driepak ‘Mini BN’: ‘CADEAU: tes Cartes Mystère Le Livre de la Jungle 2’ evenals een verwijzing naar de nieuwe film met z’n releasedatum ‘Au cinéma le 5 février 2003’.

Achteraan op het driepak stond een verwijzing naar de àndere verpakkingen van BN, plus de vermelding ‘Collectionne 3 Jeux de Cartes Exclusifs’: Le Défi, Flush Royal, Jeu de Prédiction’.

Distributie ……………?…………….

Aantal: 629.000 voorgeperforeerde vellen in drie versies, samen 1.887.000 vellen begin 2003. Voor eind 2003 voorziet men 350.000 vellen in één versie.

Periode: Begin 2003. Wegens groot succes komt er een follow-up eind 2003.Case Waterstone’s en Ottokar’s in UK.

Harry Potter maakt elk kaartspel magisch.
En hij tovert het om tot een succes. ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix” was het vijfde, langverwachte boek van Harry Potter. Toen het verscheen, was dat ondermeer in Harry’s thuisland, de UK, een gebeurtenis van formaat. Twee Britse ketens van boekwinkels voerden toen een speciale promotieactie, allebei met Harry Potter speelkaarten.
Waterstone’s: boek vooraf bestellen, gratis bridgespel

In de Waterstone’s boekwinkels kon men een formulier invullen om het nieuwe Harry Potter boek te reserveren. Met voorafbetaling van twee pond nog wel, die bij de koop in mindering gebracht werden.

‘Free pack of playing cards with every order’ zei de ommezijde van dat formulier, en toonde een Harry Potter kaartspel (met beelden uit de tweede film).

Datzelfde kaartspel bestaat ook al langere tijd als retailproduct.


Ottakar’s: boek vooraf bestellen, gratis kwartetspel

Het systeem was vergelijkbaar met het voorgaande, maar bij boekwinkelketen Ottakar’s was het cadeau voor vòòrinschrijvers het Harry Potter kwartetspel ‘Happy Families’.


Al die kaartspellen werden bij Carta Mundi in licentie geproduceerd.
Case Salinher in Frankrijk.

Harry Potter en Disney’s Schattenplaneet

passen als gegoten bij hun sweaters.
Salinher in Frankrijk is een textielfabrikant met licenties voor Warner Harry Potter, Cédric, Bob le constructeur, … Voor de KIABI winkelketen werd een exclusieve actie op touw gezet met gratis kaartspellen van Carta Mundi.

Bij aankoop van een Harry Potter sweater kreeg men gratis een Harry Potter bridgespel (Movie 2) van 55 speelkaarten. Bij aankoop van een Disney sweater kreeg men gratis een Disney Schattenplaneet kwartetspel van 33 kaarten.Aantal: 5.000 kwartetspellen van Disney’s Schattenplaneet en 10.000 bridgespellen van Harry Potter (Movie 2).
IN THE SPOTLIGHT

Case Zweedse filmindustrie.

Alle films van 2003 in één kaartspel gecast.
6.000 jaar geleden speelde men in Egypte al met de kaarten, en toch blijft het gebruik ervan onuitputtelijk veelzijdig – òòk voor promoties!

Neem nu dat geniale idee van de ‘SW filmindustry’, de Zweedse filmindustrie en filmverdelers. Zij hebben een kaartspel uitgebracht met op elke kaartrug een filmposter: sàmen zijn dat de posters van àlle films die in 2003 in Zweden uitkomen.. op video of op DVD. Ge-ni-aal.

Dat bewijst nog maar eens hoe rijk aan mogelijkheden een kaartspel wel is. Er zijn 52 à 55 speelkaarten, waar je evenveel boodschappen kunt op drukken. En door het vele kaartspelen krijg je een heel frequente waarneming. Die zorgt ervoor dat al die boodschappen telkens weer in herinnering gebracht worden, en op den duur gememoriseerd.

Wat een opportunity voor uw promotieacties, uw merk, uw producten, uw boodschap! En wat een schatkamer aan ideeën… die wij gaarne voor u ontsluiten. Bijvoorbeeld in een brainstorm, sàmen met u.


COMING SOON

Maanden vòòr Disney’s ‘Finding Nemo’ uitkomt,

kun je het kaartspel al opvissen.
De film

Eind november, begin december van dit jaar komt in heel Europa de release van de nieuwste Disney-Pixar film ‘Finding Nemo’. Een hartveroverende film over een klein visje dat ontvoerd wordt uit de wijde zee, en terechtkomt in het aquarium van een tandartspraktijk.

En dan begint de zoektocht naar Nemo: zijn vader trekt met z’n vriendin Dory de halve wereld rond om kleine Nemo te zoeken. Ze beleven daarbij natuurlijk de gekste avonturen. Het einde verklappen we hier lekker niet.
Het spel: 2 in 1

Het wordt een grootformaat kaartspel met 33 kaarten van 8 cm bij 12 cm. Mooi ook, met een opmerkelijk kaartendoosje met ‘glitterfolie bubbles’!

Je kunt er twéé spellen mee spelen: een memospel voor de kleintjes, en een opwindend ‘Wie heeft Nemo?’ spel. Dat laatste is vergelijkbaar met het bekende Zwarte Piet spel: wie als laatste de Nemo-kaart behoudt, is de winnaar.

Voor West-Europa komen er twee talenversies op de markt: een Noord-Europese (Engels vooraan op het doosje, en elders Duits, Frans en Nederlands) en een Zuid-Europese (Frans vooraan op het doosje, en elders Italiaans, Spaans en Portugees).Periode: vanaf september 2003.
Ik ben een Boon (Bean) als je een

Engelser parodie vindt dan Johnny English.
De film

‘Johnny English’ is een hilarische parodie op de James Bond films, released in april 2003. In de hoofdrol schittert Rowan Atkinson, die al wereldberoemd is als Mister Bean. Hij wordt hier briljant geflankeerd door Nathalie Imbruglia, John Malkovich en Ben Miller.


De spellen

Carta Mundi brengt twee ‘Johnny English’ producten op de markt, allebei in pokerformaat.

Het ene product is een standaard kaartspel op pokerformaat, met beelden van de film ‘Johnny English’ op de voorkant van de kaarten.

Het andere product is een luxe doos met twee kaartspellen op pokerformaat. Beide spellen tonen dezelfde ‘Johnny English’ filmbeelden op de voorkant, maar hebben een verschillende kaartrug.Bovendien bevat de doos ook nog eens een fraaie ‘Joe English’ dobbelsteen voor het pokerspel.

Distributie: o.a. winkelketens, zelfstandige winkels én promotionele partners zoals in de UK Motorola, evenals… ù misschien. Bent u geïnteresseerd? Contacteer ons: ……………………………………….
Back cover:
+ CMI filialen & contacten

+ CMI merken
+ call to action

 • Een droomfabriek voor uw promoties De wereld van speelkaarten opent voor u de wereld van speelfilms.
 • James sluit een verBond met retailproducten. En van zijn successen maken wij troeven.
 • Collector’s doos met twee kaartspellen
 • Distributie
 • Case Waterstone’s en Ottokar’s in UK. Harry Potter maakt elk kaartspel magisch.
 • Waterstone’s: boek vooraf bestellen, gratis bridgespel
 • Ottakar’s: boek vooraf bestellen, gratis kwartetspel
 • Case Salinher in Frankrijk. Harry Potter en Disney’s Schattenplaneet passen als gegoten bij hun sweaters.
 • Aantal
 • Maanden vòòr Disney’s ‘Finding Nemo’ uitkomt, kun je het kaartspel al opvissen. De film
 • Periode
 • Mister Bean
 • + CMI filialen contacten + CMI merken + call to action

 • Dovnload 32.77 Kb.