Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Marlene Dietrich europride theater gala

Dovnload 2.39 Mb.

Marlene Dietrich europride theater galaDatum28.10.2017
Grootte2.39 Mb.

Dovnload 2.39 Mb.

Marlene Dietrich EUROPRIDE TheatER GALA

Vrijdag 29 juli 2016 presenteert Blond & Blauw theater met Pathé Cinemadeze Hommage aan de Grand Diva

in de grote zaal van het Tuschinski Theater

Tijdens het Marlene Dietrich Europride Theater Gala treden een scala aan artiesten letterlijk in de voetsporen van Marlene Dietrich die in 1960 optrad op het grote podium van theater Tuschinski. Het concert werd destijds live op de Nederlandse radio uitgezonden.

De voorstelling valt bewust samen met Europride dankzij de ikonische betekenis die Marlene Dietrich heeft voor de homo-gemeenschap vanwege haar androgyne verschijning, onverbiddelijke glamour en ‘mannelijke’ sexualiteit.

Bijzonder is dat 29 juli de datum markeert waarop in 1945 Theater Tuschinski feestelijk werd heropend en de door de Duitsers gegeven naam Tivoli definitief van de gevel verdween.
Voor de oorlog had Abraham Tuschinski Marlene Dietrich persoonlijk naar Nederland gehaald .

Het onderstreepte haar warme band met de legendarische entrepreneur. Als bewonderaarster van Abraham Tuschinski stuurde de jonge filmdiva al in 1931 haar gelukwensen bij het tienjarig jubileum van zijn Tuschinski theater.

Waar de jodenvervolging tijdens WO2 een einde maakte aan Tuschinski’s leven, werd de Duitse Marlene Dietrich een van de aansprekende symbolen van geallieerd verzet.

Haar optreden in 1960 in zijn levenswerk was voor Dietrich van bijzondere betekenis. Theater Tuschinski was voor haar een perfect podium. Was zij met haar allure een parel, dan was Tuschinski beslist de ideale oester. Zo kon zij postuum eer bewijzen aan de man die het allemaal mogelijk had gemaakt.


Via het witte doek en het podium kan op 29 juli het publiek opnieuw kennis maken met Marlene Dietrich als ikonische filmster maar ook als podiumartiest. In deze muzikale theater show wordt het fenomeen Dietrich onder de loep genomen middels haar repertoire, films, foto’s en commentaar op haar turbulente leven.

Het beroemde Würlizer-Strunk-orgel in de grote zaal dat sinds 1921 voor vele generaties als muzikale onderlegger van het getoonde variété heeft gediend - tot in de jaren 80 - zal opnieuw middelpunt zijn tijdens de voorstelling dankzij onderhoud door vrijwilligers van de Nederlandse Orgel Federatie.

Onder aanvoering van zangeres en performer La Sirène (Wilma Bakker) alias ‘La Dietrich’ zullen de artiesten het publiek meenemen op een theatrale tijdreis van Berlijn naar Hollywood, langs de slagvelden van WO 2, naar Las Vegas en Marlene’s laatste domicilie: Parijs.

credits
Met optredens van:

Marlene ExtraLarge

Wilma Bakker

LUDIQUE!

Gerrie van der Klei

Molly Strychnine

Mieke Stemerdink

Maeve van der Steen

Kees Taal
Presentatie:

Film expert Michael Helmerhorst


Muzikale begeleiding:

Piano Maestro Jan Robijns &

Theaterorgel speler Paul Tijink.
Entre-acts:

Taptrio: TAPPIN-it Collective

(Marnix Lenselink, Robin Lie en Doortje Peters)

Illusionist: Niels Harder

Verzamelaars: Hayo Sol, Ulrich M. Puchstein & Lothar Schuermann )(President van de internationale Fan Club www.marlene4ever.com)
Host Luna Lunettes en Brothers Grimm verwelkomen U via de rode loper naar het foyer met The Andors Jazzband.

Foyer open vanaf 21:00 uur

Start voorstelling: 22:00 uur

Informatie en Productie

Blond & Blauw

Silodam 7

1013 AL Amsterdam

020-3307101

0621224920

info@blondenblauw.nl

www.blondenblauw.nl


Bij het tienjarig bestaan van theater Tuschinski stuurde Marlene Dietrich haar gelukwensen:‘To the Tuschinski Theatre with anniversary greetings, Marlene Dietrich’

  • Michael Helmerhorst Muzikale begeleiding
  • Lothar Schuermann

  • Dovnload 2.39 Mb.