Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Mededelingen president

Dovnload 12.75 Kb.

Mededelingen presidentDatum03.10.2018
Grootte12.75 Kb.

Dovnload 12.75 Kb.

Mededelingen president:

 • Ruud meldt de opbouw van het programma van de avond en excuseert zich bij voorbaat als 'president met weinig lidmaatschapjaren'.

 • Het eerste rondje is van Ton vanwege zijn 71ste verjaardag.

Han houdt een '5-minutenpraatje' over z'n vak. Hij noemt stress en de consequenties. Stress is een proces waarin een mens of dier zich probeert aan te passen aan iets plotselings of ingrijpends dat gebeurt in de directe omgeving. Veelal is dit een normaal fysiologisch proces. Onrust en spanning zijn gedrags- en gevoelsconsequenties. Het is bij dieren het voorbereiden op vechten of vluchten. Piekeren is typisch voor mensen, evenals stress voor zaken in de toekomst. Veel stressoren zijn achteraf gezien niet reëel. Chronische stress levert 2x meer risico op een hartinfarct.

Acute boosheid levert een 2 tot 3x hoger risico op, op een infarct tijdens het eerste uur erna. Acute stress heeft ook een effect op de stolling: er vindt eerder stolselvorming plaats. Chronische effecten van stress leidt tot meer aderverkalking en verhoging van de bloeddruk en cholesterol. Depressie leidt tot een verhoogd risico op een infarct.

Persoonlijkheid A (managers) hebben alleen een verhoogde kans als er sprake is van hostility. Type D zijn de binnenvetters, die hebben drie maal verhoogde kans.

Op de SEH is veelal sprake van hypertensie/paniekaanvallen. Het grootste deel heeft geen hartafwijkingen. Herkenning is moeilijk ook voor specialisten. Gemiddelde paniekaanval in VS kost 3500 dollar. Een gebroken hart en bijbehorende stress blijkt daadwerkelijk tot hartlijden te kunnen lijden. Onderzocht is bij mannen die aan een hartinfarct hadden gehad wat ze kort daarvoor deden. Slechts 1,5% had recent sex gehad. Van belang daarbij is leeftijdsverschil en of het de eigen vrouw betreft. Vraag: stress verminderen door aderlaten, helpt dat? Bij gezonde mensen niet.

De president maakt de complimenten aan de uitbater voor de geslaagde maaltijd.

Frans en Piet hebben deelgenomen aan het Schiedams dictee. Frans verhaalt en vond het niet meevallen. Het was een geslaagde happening. Inmiddels is zo'n 2000 euro aan sponsoring opgehaald. Oproep aan degenen die nog niet hebben gesponsord om dit alsnog te doen.

Agenda items:


 • 20,21 maart NL-doet. Graag ideeën aanleveren voor de Kerst.

 • Filmfestival Te Riviere op 29 maart. Handjes worden gevraagd.

 • 18 april vindt het klootschieten plaats.

 • Nogmaals oproep van Charles voor hulp bij de fietstocht op de Molendag.

 • 8 juni golftoernooi met Hoeksche Waard.

 • DE-punten via Fred inleveren of in de verzamelbox bij Van de Kook.

Goede doelen: het bestuur komt met de volgende reactie n.a.v. de enquête: 1000 euro gaat éénmalig naar de Zijlweg. Net niet Genoeg krijgt 75% van de fundraising, evt. voor drie jaar. JSF en Kethel vragen nader beraad. Stolper Steine valt vooralsnog af; Frans sponsort een steen. Een evt. bijdrage aan de fluisterboot moet komen uit de resterende 25%.

Opnieuw wordt een oproep gedaan voor het Potluck Diner om zich aan te melden.

Rondvraag:


 • Piet J.: zondag 14 december organiseert de Zijlstraat een glühwein Kerstborrel. Informatie volgt.

Hij bedankt de club namens de Zijlstraat voor de donatie.

 • Frans: er is weer een geweldig jazzpodium ook op 14 december. Frans wil ipv bloemen steentjes leggen op 4 mei.

Will en Frans zijn Sint. Naast Irado is er ruimte voor andere klanten.

 • Raymond: Taalvrijwilligers gevraagd. Korte cursus is daarvoor beschikbaar. Verslagen van de gemeenschappelijke commissie worden op de site geplaatst. Begin april volgt een bondgenootschap tussen de gemeente en bedrijven.

 • Charles: handjes gevraagd voor de fietscie.

 • Ruud A. wil graag helpen met Stolpersteine. Will en Ruud bieden ter plekke aan een steen te sponsoren.

 • Will: woensdag wordt het begin van zijn prostaatloze periode.

 • Peter vraagt ondersteuning bij het golftoernooi . Mogelijk wordt een extra commissie geïnstalleerd. Wat wordt het doel? Hoe gaan we dat vaststellen? Wim en Peter krijgen carte blanche om dit af te stemmen met LC Hoeksche Waard..

 • Ernst: zorgbakkerij Naaldwijk Het Blauwe Hek organiseert op 30 december een oliebollenparty . Bestellijst wordt rondgestuurd.

 

Positieve tweets • Charles: 10 reacties op de mail! Da's toch mooi een derde van de club in een week tijd.

 • Frans: geen incidenten bij St. Nicolaas intocht in Schiedam.

 

TailtwisterPeter vindt tailtwister een stressvol beroep. Marian heeft daarom gezegd dat hij het maximaal 1 jaar mag doen. Erectie is een alternatief voor aderlating gelet op de bloedverdeling in het lichaam. Veel en regelmatig worden handjes gevraagd. Ieder jaar Net Niet Genoeg sponsoren, what's in the name?. Solidariteit gevraag: iedereen komt de volgende keer met een snor voor Will. Cursus laaggeletterdheid: Wellicht iets voor Frans gelet op de 25 fouten in het dictee.

Erecode punt 2. Hierin wordt gesproken over een redelijke vergoeding. Wat is een redelijke vergoeding? Hij hoopt dat lions meer fatsoen hebben in vergelijking met wat we in kranten tegenkomen.


Dovnload 12.75 Kb.