Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Media Information

Dovnload 17.86 Kb.

Media InformationDatum22.04.2017
Grootte17.86 Kb.

Dovnload 17.86 Kb.

Media Information

7 januari 2011

WELKOM BIJ OPEL: vier Belgische premières, reductie van verbruik en emissies, elektrische mobiliteit is een feit, versterkt aanbod bedrijfsvoertuigen
Opel op het Salon van Brussel 2011


 • Belgische première – Astra Sports Tourer: compacte break voor werk en privé

 • Belgische première – Corsa: succeswagen meet zich nieuw uiterlijk aan

 • Belgische première – Antara: terreineigenschappen in een chique verpakking

 • Belgische première – GTC Paris: concept-car straalt passie uit

 • Ampera & Flextreme GT/E: onbegrensde e-mobiliteit

 • Meriva: ErgoFlex-systeem met keurmerk

 • Insignia 4x4: zuinige dieselmotor gekoppeld aan adaptieve vierwielaandrijving

 • Movano: beschikbaar in meer dan 300 koetswerkversies

 • Vivaro: zuiniger dieselmotoren, verbeterd interieur

Met vier Belgische premières en tal van nieuwigheden op vlak van design en technologie is de stand van Opel in paleis 9 van Brussels Expo een bezoek meer dan waard tijdens het 89ste Salon voor Lichte Bedrijfs-, Vrijetijdsvoertuigen en Moto’s (15 tot 23 januari 2011).


Astra Sports Tourer

Het Belgische publiek krijgt voor het eerst de Astra Sports Tourer te zien. Deze nieuweling brengt stijl, functionaliteit en milieuvriendelijke technologie in het segment van de compacte breaks en geeft eigenaars de flexibiliteit om dezelfde wagen voor privé- en beroepsdoeleinden te gebruiken.


De Astra kan uitgerust worden met het Opel Eye-systeem. Opel kreeg hiervoor de “Safety Innovation Reward”, uitgereikt door EuroNCAP Advanced, vanwege het veiligheids­voordeel van de rijstrookwaarschuwing.
Corsa

Nadat in 2010 alle onderhuidse elementen aangepakt werden – chassis, stuur en motorgamma – meet de Corsa zich vanaf 2011 een nieuw uiterlijk aan. Zijn hertekende voorzijde geeft hem een sportievere, meer expressieve look en maakt hem onmiddellijk herkenbaar als lid van de Opel-familie. De nieuwe Corsa ecoFLEX 1.3 CDTI met 70 kW/95 pk is standaard uitgerust met een Start/Stop-systeem. Daardoor stelt de driedeursversie zich tevreden met slechts 3,5 l/100 km diesel en stoot zo slechts 94 g/km CO2 uit.


De Start/Stop-technologie wordt momenteel ook reeds aangeboden op Agila en Astra en helpt de uitstoot te verminderen, vooral in stadsverkeer. Tegen het einde van het jaar zal deze brandstofbesparende technologie beschikbaar zijn op alle belangrijke Opel-modellen.
Antara

De verbeteringen aan het koetswerk, het interieurcomfort en het motoraanbod maken van de Antara een nieuwe concurrent in het groeiende SUV-segment. Drie zuinige motoren bieden meer vermogen en rijplezier, zowel in voorwiel- als in vierwielaandrijving. Uiterlijke aanpassingen zoals de koplampen in de vorm van arendsogen en het nieuwe radiator­rooster met opvallend logo maken hem onmiddellijk herkenbaar als lid van de Opel-familie.


GTC Paris

De vierde wagen in Belgische première, de concept-car GTC Paris, belichaamt de passionele kant van Opel: hij laat zien hoe Opel de intussen gevestigde stijlrichting een nieuwe dimensie kan geven. Deze compacte driedeurs is zuiver maar sportief, eenvoudig maar expressief en tegelijk stoer en iconisch. In lijn met het DNA van Opel is de GTC Paris een bereikbare droomwagen, ontworpen om een energiek merk in de kijker te zetten.


Ampera

Opel behoort tot de koplopers bij het zoeken naar oplossingen om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Bewijs hiervan is de vijfdeurs Ampera die wordt aangedreven door een uniek elektrisch systeem, dat garant staat voor levendige acceleraties en een hoogstaand raffinement. Hij biedt bovendien plaats voor vier inzittenden, heeft een ruime koffer en kan schermen met een uitgebreide autonomie van meer dan 500 kilometer.

De Opel Ampera zal eind 2011 in productie gaan. De aanbevolen verkoopprijs voor het basismodel bedraagt 42.900 euro voor heel Europa. Omdat de uitrustingsniveaus van markt tot markt verschillen, zullen ook de prijzen voor elk land verschillen. De prijs van het volumemodel met een rijkere standaarduitrusting bedraagt 44.500 euro.
Flextreme GT/E

De Flextreme GT/E concept wordt gekenmerkt door een krachtige emotionele uitstraling, efficiënte milieuprestaties en een expressief design, gecombineerd met Duitse precisietechnologie. De 4,7 meter lange concept-car illustreert dat de elektrische aandrijftechnologie met uitgebreide autonomie uit de Ampera niet alleen geschikt is voor compacte modellen, maar ook voor grote en middelgrote wagens.


In november 2010 werd de Opel Flextreme GT/E door een internationale jury bekroond met de prestigieuze ‘red dot award’ voor het beste designconcept.
Meriva

De Opel Meriva – ontwikkeld tot kampioen in flexibiliteit – combineert veelzijdigheid met grote aandacht voor ergonomie: het is de eerste auto ooit met een AGR-keurmerk voor zijn ErgoFlex systeem. Onderdeel van dit systeem zijn de innovatieve achterdeuren met scharnieren achteraan FlexDoors die zorgen voor een gemakkelijke in- en uitstap. Met een vermogen van 55 kW/75 pk tot 103 kW/140 pk heeft de klant nu de keuze uit vijf diesel­motoren en drie benzinemotoren.


De Opel Meriva, die winnaar werd van het Gouden Stuurwiel 2010, kreeg vijf sterren toegekend van Euro NCAP voor zijn uitstekende veiligheid.
Insignia 4x4

Om de uitstekende concurrentiepositie van de Insignia nog te versterken, ontwikkelt en verbetert Opel zijn vlaggenschip voortdurend. Nieuw is dat het Duitse merk zijn optionele adaptieve vierwielaandrijving ‘Adaptive 4x4’ nu ook aanbiedt met de 118 kW/160 pk sterke 2.0 CDTI-motor. Daarmee wordt de Insignia de eerste personenwagen van Opel die een erg krachtige en zuinige dieselmotor aan de toonaangevende technologie van een adaptieve vierwielaandrijving koppelt.


Movano

De nieuwe Opel Movano kan schermen met het ruimste aanbod van koetswerk­uitvoeringen op de bedrijfsvoertuigenmarkt, met een model voor elk klantspecifiek gebruiksprofiel. Het gamma bevat gesloten bestelwagens, busjes, platform cabines, chassis cabines, dubbele cabines en combi's. De wagen wordt aangeboden in vier voertuiglengten en drie dakhoogten en heeft een laadvolume tot 17 kubieke meter. Deze nieuwste generatie bestaat ook in versies met achterwielaandrijving, met enkele of dubbele wielen. De nieuwe familie common-rail viercilinderdieselmotoren (2.3 CDTI) onderscheidt zich door lage verbruiks- en emissiewaarden.


Vivaro

Met gerichte aanpassingen op het vlak van functionaliteit, comfort en zuinigheid versterkt de Vivaro Opels marktpositie in het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen. Een van de meest opvallende nieuwe eigenschappen is de hertekende cockpit. Het opgewaardeerde motorgamma omvat naast de dieselversies met vermogens tussen 66 kW/90 pk en 107 kW/146 pk ook een 2-liter benzinemotor met 86 kW/117 pk.


Met Zafira en Combo Cargo is vrijwel het volledige gamma aanwezig op het salon.
Op de stand van 2000 m2 met als thema “City Awakening” zullen ook dit jaar 50 daarvoor speciaal opgeleide consulenten de bezoekers informeren over het uitgebreide Opel gamma.
De Opel portfolio zal trouwens ingrijpend vernieuwd en uitgebreid worden wat op vier jaar tijd een investering vraagt van 11 miljard euro. Voor de ontwikkeling van zuinige aandrijf­lijnen wordt een investering van 1 miljard euro voorzien. Dit alles kadert in de strategie van de onderneming om het merk een nieuwe impuls te geven. De belangrijkste merkwaarden uit deze strategie zijn dynamiek, technologische innovatie en emotioneel design – naast een consequent milieubewustzijn.

Meer informatie en foto’s van alle wagens kunnen op de Belgische media site http://media.opel.be gedownload worden.

Redacteurs: voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ann Wittemans

Director Public Affairs

Tel. +32 (0)3/450 63 63

GSM +32 (0)495/38 90 31

ann.wittemans@gm.com

Opel Belgium – Product Communications:

Prins Boudewijnlaan 24 B, B-2550 Kontich

General Motors Belgium N.V. media.opel.be

 • Opel op het Salon van Brussel 2011
 • Astra Sports Tourer
 • Flextreme GT/E
 • Insignia 4x4
 • Meer informatie en foto’s van alle wagens kunnen op de Belgische media site http://media.opel.be gedownload worden.
 • Opel Belgium – Product Communications: Prins Boudewijnlaan 24 B, B-2550 Kontich

 • Dovnload 17.86 Kb.