Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Media information

Dovnload 16.39 Kb.

Media informationDatum21.09.2017
Grootte16.39 Kb.

Dovnload 16.39 Kb.MEDIA INFORMATION
Camaro ZL1: Meest krachtige Chevrolet Convertible ooit


 • Camaro ZL1: Nordschleife van de Nürburgring in 7.41.27

Breda, 12 oktober 2011 – Chevrolet zal de meest krachtige convertible ooit van het merk, de Camaro ZL1 2012, volgende maand debuteren tijdens de Los Angeles Auto Show. Wanneer dit model eind 2012 in Amerika op de markt komt, zal hij hogere prestaties leveren en meer hoogwaardige technologieën bieden dan menig exotische sportwagen of super-de-luxe convertible.


“De Camaro ZL1 convertible zal de krachtigste convertible zijn die voor deze prijs te koop zal zijn,” zegt Al Oppenheiser, de chief engineer van Camaro. “Dit is een auto die absoluut een ‘big smile’ op je gezicht zal toveren, iedere keer dat je de kap naar beneden doet en het gaspedaal intrapt.”
Net zoals de coupe wordt de Camaro ZL1 convertible voortgestuwd door een supercharged 6.2L ‘LSA’ motor met 580 pk (432 kW) en een koppel van 754 Nm. Dat is ruim voldoende om alle 2+2 convertibles en veel sportwagens achter zich te laten, zoals de:

 • Aston Martin DB9 Volante – 470 pk

 • Mercedes SL63 AMG – 518 pk

 • 2011 Porsche 911 Turbo S – 530 pk

 • 2011 Ford Shelby GT500 – 550 pk

De kracht van de Camaro ZL1 convertible wordt aangevuld door een geavanceerde aandrijflijn en state-of-the-art chassis technologieen, die ontwikkeld zijn voor uitzonderlijke topprestaties op zowel de openbare weg als het circuit. In feite is het dezelfde configuratie zoals van de Camaro ZL1 coupe die onlangs een rondje draaide op de Nordschleife van de Nürburgring in de supersnelle tijd van 7.41.27.


Vanaf de start van de ontwikkeling van de vijfde generatie Camaro was het de bedoeling dat er ook een convertible zou komen, waardoor de ZL1 convertible de rijdynamiek heeft gekregen van een coupé. Vier strategische versterkingen verhogen de al heel stijve koetsconstructie om de vervorming aan de voorzijde te voorkomen zoals vaak het geval is bij convertibles:

 • een stabilisatorstang tussen de veerpoten

 • een versterking van de ophanging van de transmissie

 • een versteviging onder de tunnel

 • X-vormige versterking voor, een versterkte ophanging van de motor alsmede

V-vormige verstevigingen aan de achterkant
Verder zijn er meer verstevigingen aangebracht om trillingen en geluid terug te dringen, alsmede ongewenste bewegingen van het koetswerk. Zoals in de A-stijlen, aan de bovenkant van de voorruit, een versterking van de ophanging van de portieren en versterkte dorpels.
Voor de wielophanging van de ZL1 convertible is gebruik gemaakt van de derde generatie Magnetic Ride. Nieuwe, dubbel uitgevoerde schroefveren rondom zorgen voor een razendsnelle reactie, met dempbewegingen die nu tot maximaal 1.000 maal per seconde kunnen worden aangestuurd. Dat komt overeen met een afgelegde afstand van 2,5 centimeter bij een snelheid van 90 km p/u per signaal. Hierdoor reageert het systeem ongelooflijk snel op veranderende rij- en wegcondities.
De Camaro ZL1 convertible heeft standaard ook het Performance Traction Management, dat exclusief door General Motors wordt toegepast. Dit werd voor het eerst geïntroduceerd op de Corvette ZR1. Het is een geavanceerd systeem dat magnetic ride control, launch control, traction control en electronic stability control integreert voor een optimale acceleratie vanuit stilstand en voor perfect bochtgedrag.
Het resultaat is een convertible die ontworpen is om alle dynamische eigenschappen van de Camaro ZL1 coupe te behouden, zoals de acceleratie, de wegligging en de prestaties. De Coupe komt begin volgend jaar op de markt.
De Camaro ZL1 draaide onlangs een tijd van 7.41.27 op de Nürburgring. Dat is bijna 40 seconden sneller dan de Camaro SS in 2009. Met een afstand van 20,8 kilometer en 154 bochten wordt de Nordschleife van de Nürburgring wereldwijd beschouwd als het meest uitdagende en veeleisende circuit.

De Camaro ZL1 die voor het rondje werd ingezet was volledig in productie-uitvoering zonder een enkele modificatie. De auto werd gereden door Aaron Link, de Camaro Performance Engineer. De Camaro ZL1 noteerde de rondetijd vanaf een vliegende start.

“De Nürburgring is als geen enkele ander circuit,” zegt Al Oppenheiser, Camaro chief engineer. “Snelle rechte stukken, bochten met negatieve verkanting, hairpins en hoogteverschillen. Om goed te presteren moet de auto alles goed doen, acceleratie, remmen, en het verwerken van zijwaartse krachten. Door onder de limiet van 8 minuten te gaan met een 2+w productie-auto is een hele prestatie.”

Ruim 30% van de Camaro SS werd voor de Camaro ZL1 herzien.


De Camaro ZL1 is ondermeer voorzien van intercoolers voor de motor, de transmissie en het differentieel, terwijl ook de Brembo-remmen extra worden gekoeld.


Over Chevrolet

Chevrolet is General Motors' grootste merk wereldwijd met een jaarlijkse verkoop van zo’n vier miljoen auto’s in ruim 130 landen. Het is het vierde automerk wereldwijd op het gebied van verkopen en daarbij één van de snelst groeiende merken ter wereld. Auto’s van Chevrolet combineren passie, gedurfd design en praktische toepassingen. Zij leveren een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Na het in 2005 opnieuw op de markt brengen van het merk in Europa werden de verkopen van Chevrolet in 2008 meer dan verdubbeld naar 500.000 eenheden. Het marktaandeel van Chevrolet is in Europa gegroeid naar 2.5%, met 477.194 verkopen. Chevrolet heeft een distributienetwerk van ruim 2.700 dealers en servicepunten in Europa. Tot de Chevrolet-modelreeks behoren de Spark stadsauto, de kleine Aveo, de compacte vierdeurs Cruze, de Captiva SUV en de legendarische Corvette sportwagen. In 2011 lanceert Chevrolet zeven nieuwe auto’s: de volledig nieuwe Orlando gezinsauto, de nieuwe Captiva SUV, de Corvette Grand Sport Coupé, de volledig nieuwe vijfdeurs en vierdeurs Aveo, de vijfdeurs Cruze, de Camaro coupé en convertible en de veel onderscheiden Volt elektrische auto met range extender. Chevrolet’s grootste markten in Europe zijn Rusland, Italië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Turkije.

Chevrolet is in Amerika in 1911 opgericht door de Zwitserse immigrant Louis Chevrolet en het merk viert in 2011 zijn honderdjarig bestaan. Meer informatie over Chevrolet kan worden gevonden op http://www.chevroleteurope.com of http://media.chevroleteurope.com.


Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Pieter Stokman


Manager Public Affairs
Chevrolet Nederland B.V.
Mob: +31 62 18185 76
Tel: +31 88 24389 15
Fax: +31 88 24389 99
E-mail: pieter.stokman@gm.com
Internet: www.chevrolet.nl
Lage Mosten 55, 4822 NK  BREDA
PO Box 3938, 4800 DX  BREDA


Chevrolet Nederland

P.o. Box 3938 Tel. +31 (0) 76 - 5448840 www.media.chevroleteurope.com

4800 DX  BREDA Fax +31 (0) 76 - 5448899

The Netherlands • MEDIA INFORMATION
 • Over Chevrolet
 • Chevrolet Nederland

 • Dovnload 16.39 Kb.