Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Mogno f009 – La Tregua – «No hagan bandera»

Dovnload 9.97 Kb.

Mogno f009 – La Tregua – «No hagan bandera»Datum05.12.2018
Grootte9.97 Kb.

Dovnload 9.97 Kb.

Mogno f009 – La Tregua – « No hagan bandera »


Release : 1/11/2005

Distribution : Benelux - AMG / France - DAM / Germany - NEW MUSIC
Alfonso Pacin (Argentina) : violin, guitar, guitarron & voice
Sebastian Quezada (Chile) : bombo, congas, bongos, cajon, bata drums & voice
Fulvio Paredes (Argentina) : guitar, guitarron & voice

Ziehier het nieuwe concept dat werd ontworpen en ontwikkeld door deze drie uitzonderlijke Zuid-Amerikaanse musici. Elk van hen heeft de meest prestigieuze theaters van de populaire muziek op de verschillende werelddelen bezocht, vaak als begeleider, arrangeur, of muzikaal directeur, naast beroemde artiesten zoals Dino Saluzzi, Paquito de Rivera, Mercedes Sosa, Stéphane Grapelli, Yuri Buenaventura, Patrice Caratini, Julien Lourau en anderen. Al deze ervaringen zijn vandaag in een enkel ontwerp verzameld, op maat van de leden van dit bewonderenswaardige trio.


De Zuid-Amerikaanse en Caribische ritmes, tango, jazz, het samenspel van gitaren, viool, zang en slagwerk bezielen deze authentieke en geraffineerde muziek.
Waarom "La Tregua" (het bestand)? Een echte wapenstilstand in het alledaagse gevecht. De strijd om actief te blijven in een muzikale omgeving die zijn overstelpende en blinde marktethiek opdringt. Dat is "la tregua", en dat alleen: een echt bestand. Het gaat hier niet om om het even welk politiek of strategisch betoog, noch om een pleidooi voor een bepaalde origine of revolutionaire gedachtengang. Het gaat hier evenmin om de scheppingslust van een bepaald esthetisch verzet; het gaat doodgewoon om een geste van zuivere vrijheid, een frisse, kosteloze en onverwachte, maar tevens onontbeerlijke, opluchting.
De titel van het album "no hagan bandera" ("blijf bescheiden", of, letterlijk, "zwaai niet met uw vaandel") wijst op het genoeg hebben van de obsessie voor symbolen die een identiteit moeten waarmaken. Voor een keer, en precies omdat er hier van een bestand sprake is, is het noch het verschil, noch de onmiskenbaarheid van de origine waarover het gaat. Er zijn geen vaandels om hun eigenheid te verkondigen.
29 / 10 : Espace Senghor, Bruxelles

18 / 11 : Brussels Guitars Festival (pianofabriek)
Interviews/booking : 0477 52 58 20 - info@mognomusic.com

More infos: www.mognomusic.comPhotos/press : www.mognomusic.com/photos&archives_presse/la_tregua/
mogno music : t 32 2 358 45 12 - f 32 2 358 47 15 info@mognomusic.com http://www.mognomusic.com

Alfonso Pacin: Multi-instrumentist musicus (viool, gitaar, zang, charango), solist en begeleider, muzikaal directeur en arrangeur Afonso Pacin is heel vroeg muziek beginnen leren. Na het conservatorium in Argentinië, vervolmaakt hij zijn techniek in het Berklee College of Music, te Boston in de VS, waar hij het diploma van de school behaalt. Hij heeft verschillende stijlen ontwikkeld, namelijk de Argentijnse folklore, jazz en tango. Deze volmaakte musicus treedt op met de meest beroemde musici van de volkse Argentijnse en internationale muziek, zoals Tito Puentes, Mercedes Sosa en Stéphane Grapelli. Hij heeft de theaters van de wereld bezocht alvorens zich in Parijs te vestigen, waar hij aanzienlijk presteert en erkend wordt. Hij werkt thans regelmatig met onder andere Raul Barboza, Cholo Montironi, Minino Garay, Au p'tit bonheu, Barbara Luna en Gerardo di Giusto y la camerata ambigua.

Sebastian Quezada: Multi-percussionist en zanger, Gouden medaille van de C.N.R. van Versailles (Silvio Gualda). Hij leert de bata trommels in La Havanne, de yorubas gezangen met Regino Jimenez, en de rumba met Jose Pilar.
Hij is als slagwerker opgetreden met het orkest van de Opera van Parijs, met dat van Bordeaux Aquitaine, en met het ensemble 2E2M. Hij speelde keteltrommen en bongos met Azuquita, Orlando Poleo, Yuri Buenaventura, Anga Diaz, Orlando "Maraca" Valle, Allen Hoist, de huidige slagwerker van Minino Garay, en de Zuidtrommels, Julien Lourau "The Rise", Patrici Caratini, Jazz Ensemble, "Pibo Marquez y los manos calientes". Lead zanger van Rumba Caliente (Felipe Cabrera) van het Rumba Collectief van Babalu.

Fulvio Paredes: Gitaar, gitaron, zang. Componist en arrangeur, geboren in Buenos Aires, Fulvio Paredes begint heel vroeg zijn muzikale opleiding op het Stedelijke Conservatorium van Buenos Aires, eerst met Eduardo Frasson, en later met Fernando Tavolaro en José L. Merlin. Hij volgt de lessen van het Berklee College of Music en later van het CPM van Genève, en studeert ook onder leiding van Joe Dorio. Hij ontwikkelt namelijk jazz, Braziliaanse muziek, Afro-Venezueliaanse muziek, tango en argentijnse folklore.
Fulvio Paredes komt op en wordt opgenomen met: Dino Saluzzi, Graham Haynes, Paquito de Rivera, Francisco Zumaqué,

  • 29 / 10 : Espace Senghor, Bruxelles 18 / 11 : Brussels Guitars Festival (pianofabriek) Interviews/booking : 0477 52 58 20 - info@mognomusic.com
  • Alfonso Pacin
  • Sebastian Quezada
  • Fulvio Paredes

  • Dovnload 9.97 Kb.