Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Musketiers Masters 4 18-12-2016

Dovnload 24.92 Kb.

Musketiers Masters 4 18-12-2016Datum21.09.2017
Grootte24.92 Kb.

Dovnload 24.92 Kb.

Musketiers Masters 4 18-12-2016

Patrick van Veldhoven aan kop van de ranking na winst in Musketiers masters 4.

In 12 seizoenen Musketiers Masters mistte ik nog nooit een toernooi. Dit keer zou het nog wel eens kunnen gebeuren aangezien zich een nieuwe telg in de familie aandiende en de uitgetelde datum van ons meisje 19 december was. Om niet voor verrassingen te komen staan wordt er dan voor extra bemanning gezorgd op 17 en 18 december aangezien beide dagen druk bezocht zouden worden bij Cafe-zaal de Hook. Op zaterdagavond zijn de eerste voortekenen van de bevalling daar en niet veel later beginnen de eerste weeën. Het back-up plan wordt in werking gesteld. Het team van de Hook met Jeanne, Ritchie, Tom 2 en ondergetekende maken dat alles op orde komt van zaterdag op zondagnacht zodat er op 18 december gewoon gedart kan worden.
Zondagmorgen wordt de verloskundige gebeld en blijkt 18 december de grote dag te gaan worden. Aaron de Haas is inmiddels ingeseind en hij stelt zijn diensten beschikbaar achter de wedstrijdtafel. Onder zijn leiding worden de eerste inschrijvingen verwerkt. Druppelsgewijs komen de darters binnen. De verwachting is dat het vandaag lager uit zal vallen qua darters aangezien er bij ’t Kraenke ook nog een koppeltoernooi gaande is en enkele vaste bezoekers daar een toernooi gaan afwerken. Ondanks deze verwachtingen loopt de teller toch weer lekker op tot 75 darters rond de klok van 14.00 uur.
Een klein half uurtje eerder is aan de overkant van de straat een klein wonder geschiedt. Sharina heeft daar ons eerste kindje op de wereld weten te zetten en dit was een flinke inspanning van uiteindelijk een uurtje of 19 vanaf de eerste weeën. Het nieuws van Malandra bereikt al snel de Hook en niet veel later druppelen de eerste felicitaties binnen.
Fantastisch nieuws maar onderwijl komt iedereen toch ook gewoon om te darten. Aaron verdeelt de 75 aanwezigen over 18 poules waarvan er 3 van 5 darters zullen zijn.

Poule 1: Poule 1 is meteen een sterke poule. Rob Jacobs is supersub van de Hook 1. Hij eindigt op plek 5. Patrick Donkers is na Paul Wijnen en Bart de Leeuw de 3e man in het team van de Wups pub maar moet vandaag 3 andere heren voor zich dulden. Nick Hendrix is zeer getalenteerd maar ook hij is net niet goed genoeg voor een plek in de winnaarsronde. Jean-Marie Hendrikx en Wichard Knoops zijn dat wel. Wichard blijft zelfs ongeslagen in deze sterke poule en Berke verliest enkel van Wichard al is dit wel afgetekend met 3-0.


1. Wichard Knoops 12 180,180
2. Jean-Marie Hendrikx 9 180,180,124F
3. Nick Hendrix 7
4. Patrick Donkers 4 180
5. Rob Jacobs 1

Poule 2: In poule 2 hebben we 2 duidelijke favorieten voor de bovenste plaatsen. Davy Cardinaal en Marco Smit staan aanzienlijk hoger in onze ranking dan Ron van de Port, Anton Saes en Renate Berben. Hij verschil in punten is er na 10 poulewedstrijden dan ook wel. Davy Cardinaal wordt poulewinnaar want hij klopt Marco Smit met 3-1. Alle andere potten zijn een 3 punter voor deze 2 mannen. Renate Berben komt niet tot winst en Anton en Ron knokken om plek 2. Anton verslaat Ron en heeft de prestigestrijd van hem gewonnen om plek 3.


1. Davy Cardinaal 12 180
2. Marco Smit 10 180
3. Anton Saes 6
4. Ron van de Port 5
5. Renate Berben 2

Poule 3: Poule 3 is voor Jurgen Aspers een pitte opgave. Hij treft een Weerter topper in Patrick van Veldhoven en mag verder gaan spelen tegen 3 heren van Vino’s place die allen in de eerste divisie spelen en dus alleraardigst kunnen gooien. Jurgen heeft zijn Ajax shirt maar aangetrokken want mocht het darten niks worden dan gaat hij zijn cluppie maar aanmoedigen in de kraker tegen PSV. Patrick van Veldhoven wordt zoals verwacht poulewinnaar en tekent voor de hoogste finish van de dag met 147. Gert Wevers boekt 2 krappe maar oh zo belangrijke winstpartijen op teammaatje Corné de Vries en Eddy Rayer. Beide keren met 3-2 maar achteraf erg belangrijk. Eddy weet enkel van Jurgen te winnen maar weet toch nog 7 legs te vergaren. Corné pakt er 8 en Gert gaat met 10 door als nummer 2.


1. Patrick van Veldhoven 12 105F,147F
2. Gert Wevers 10 180
3. Corné de Vries 8
4. Eddy Rayer 7
5. Jurgen Aspers 1

Poule 4: Glenn Thorne heeft het darten op een lager pitje staan maar om nou te zeggen dat het dan ook minder wordt kunnen we niet zeggen. Ook vandaag weet Glenn moeiteloos de poulefase te doorlopen. Paul Antonis en Yoerie de Vries worden met 3-0 verslagen en Michael Dokter gaat met 3-2 over de knie. Michael wint net als Glenn ook van Paul en Yoerie en wordt met 8 gewonnen legs 2e. Paul wint van Yoerie om plek 3.


1. Glenn Thorne 9
2. Michael Dokter 8
3. Paul Antonis 4
4. Yoerie de Vries 2

Poule 5: In poule 5 vinden we de drie A’s uit het zuiden. Aaron de Haas is de meeste bekende van de 3. Hij gooit al enkele jaren in de Hook 2 en doet naast de wedstrijdleiding gewoon een pijltje mee. Ashley Verspaget zien we ook steeds regelmatiger op onze toernooien. Zijn roots liggen in Maastricht. Angelo Lamers is nieuwkomer op onze toernooien en komt uit Roermond. Hij weet in deze zeker niet eenvoudige poule slechts 1 leg te pakken. Ashley wint er 6 maar dit is niet voldoende voor een ticket naar de winnaarskant want Aaron de Haas en de altijd stabiele Frank Poolen eindigen 2 en 1 in de poule. Frank wint al zijn poulewedstrijden en geeft slechts 2 legs af.


1. Frank Poolen 9 180,180
2. Aaron de Haas 7 180
3. Ashley Verspaget 6
4. Angelo Lamers 1

Poule 6: Poule 6 wordt bemand door Jan Martens en Paul Wijen die met al hun ervaring en kwaliteiten winnen van Robert Hendrix en Yvon Graus. Jan steekt al weken in goede vorm en etaleert dit vanavond ook weer. Hij wint met 3-1 van zowel Robert als Paul en Yvon wordt met 3-0 verslagen. Robert laat zien dat hij de sterkhouder van de Hook 3 is door Yvon te kloppen met 3-0 en tegen de heren beide keren een leg te winnen. Niet voldoende voor een volgende ronde maar dat was ook niet eenvoudig met 2 eredivisietoppers in de poule.


1. Jan Martens 9 180,180,180
2. Paul Wijnen 7 180
3. Robert Hendrix 5
4. Yvon Graus 0

Poule 7: Dat het voor de dames niet eenvoudig is op onze toernooien blijkt ook wel uit de volgende poule indeling. Deveny Egging is prima speelster binnen de WDC maar is niet opgewassen tegen kanonnen als Maarten Barents, Martijn Soentjens en Jannick Vankan. Deveny wint 1 leg maar gooit gelukkig wel nog een 180 score. Altijd leuk voor de statistieken. De 3 heren weten natuurlijk ook dat een van hen zal sneuvelen en na 2 wedstrijden weet Tinus al dat hij dit is want Maarten klopt hem met 3-1 en Jannick is helemaal meedogenloos door Tinus met 3-0 te verslaan. Hij wint ook van Maarten en kroont zich tot poulewinnaar.


1. Jannick Vankan 9 180,130F
2. Maarten Barents 8 105F
3. Martijn Soentjens 4
4. Deveny Egging 1 180

Poule 8: Maurice Pilet is uit Sittard afkomstig en is samen met zijn vriendin naar de Hook gekomen om zijn geluk te beproeven. Hij weet zijn 2e poulewedstrijd te winnen van Astrid de Vries maar had toen al verloren van Rene Egging. Als hij de laatste pot ook verliest van Ruud van Cuijk is zijn troef uitgespeeld. Rene en Ruud spelen immers om de poulewinst na overwinningen op Maurice en Astrid en na een spannende pot weet Ruud de eerste plek te bemachtigen. Astrid ook wel bekend als de moeder van “Bart Simpson” weet 1 legje te pakken vandaag.


1. Ruud van Cuijk 9
2. Rene Egging 8
3. Maurice Pilet 5
4. Astrid de Vries 1

Poule 9: Hannie en Martien van Kuijk worden aan elkaar gekoppeld in poule 9 en dit keer is daar geen ambtenaar van de burgerlijke stand voor nodig. Om de relatie nog even in stand te houden besluit Martien het tot 2-2 te laten komen om vervolgens nipt te winnen van zijn vrouwtje. Joey Greijn is de poule dan al sterk begonnen met een 3-1 overwinning op JeePee Hendrix en een 3-0 overwinning op Martien en is met de winst in de laatste pot op Hanny poulewinnaar. Jean-Pierre en Martien spelen een belangrijk laatste duel dat toch wel verrassend wordt gewonnen door Martien. Hij knikkert JeePee hiermee richting verliezersronde.


1. Joey Greijn 9 180
2. Martien van Kuijk 6 180
3. Jean-Pierre Hendrix 5
4. Hanny van Kuijk 3

Poule 10: 4 darters van D.C. de Hook in poule 10. Ralph Koppen is samen met Danique Stroek speler van de Hook 8. Ralph was afgelopen vrijdag in de kraker om de titel in de 3e divisie C in prima vorm en wist met zijn manschappen de zege veilig te stellen tegen ‘t Stift uit Thorn. Vanavond wint hij van zijn teamgenote maar wordt hij geklopt door Johan Stals van de Hook 2 en Liesbeth Vogel van de Hook 4. De eredivisie is dan toch een ander niveau dan de 3e maar Ralph is goed op weg. Danique weet ook geen legs te pakken tegen Johan en Liesbeth en sluit de rijen in de poule. Liesbeth wint van Johan om de groepswinst.


1. Liesbeth Vogel 9 180
2. Johan Stals 7
3. Ralph Koppen 3
4. Danique Stroek 0

Poule 11: Hai Bos verbaasde op een vorig toernooi door een poule met Davyd Venken en Kay Smeets te overleven en bewijst vandaag dat dit zeker geen toeval was. Zonder kleurscheuren, lees legverlies, weet Hai 1e te worden in poule 11 en voor de statistici gooit hij er nog enkele mooie finishes en een highscore bij. Martin Hessels zou met zijn ervaring en kwaliteiten plek 2 moeten pakken maar hij laat zich verrassen door Bryan Saanen. Bryan, die vorig seizoen enkele goede prestaties afleverde op onze toernooien, nu dan eindelijk ook door naar de winnaarsronde. Brian Stultiens wint in de poule 2 legs. 1 tegen Martin en 1 tegen Bryan Saanen en mag in de verliezersronde herkansen.


1. Hai Bos 9 180,124F,140F
2. Bryan Saanen 6
3. Martin Hessels 5 100F
4. Brian Stultiens 2

Poule 12: Jordy Biesmans is in tegenstelling tot zijn drinkebroers Mathijs Koudijs en Paul Lenders niet naar het Kraenke gegaan maar gaat zijn geluk bij de Hook beproeven. Als dank daarvoor krijgt hij een poule met Gino Franssen, Nick Stroek en Leon Reijnders. Jordy wint geen leg maar houdt toch een prima gevoel over aan de wedstrijden. 7 pijlen op de dubbel worden niet verzilverd en dan is je beurt verkeken tegen dergelijke tegenstanders. Nick Stroek is de winnaar van het overige trio waarvan alle wedstrijden in 3-2 eindigen. Gino klopt Leon om plek 2 en zo is ook poule 12 beslist.


1. Nick Stroek 9
2. Gino Franssen 8
3. Leon Reijnders 7
4. Jordy Biesmans 0

Poule 13: Dit is een stevige poule met daarin Colin Philippi die poulewinnaar wordt. Alle partijen geeft hij legs af maar ook alle keren is hij de sterkste. Dhanesh Misier, Remco Salmans en Martijn Saes staan met nog 1 wedstrijd te gaan kort bij mekaar. Dhanesh heeft 5 legs achter zijn naam staan en de andere 2 staan op 4. Colin doet zijn sportieve plicht door Dhanesh te verslaan en Remco wint van Martijn in de allerlaatste partij. Remco won de eerste pot ook al van Dhanesh en gaat dus terecht als runner-up van poule 13 door.


1. Colin Philippi 9 180,125F
2. Remco Salmans 7
3. Dhanesh Misier 6 113F
4. Martijn Saes 5

Poule 14: Er liggen vandaag kansen in poule 14 voor enkele darters om de winnaarsronde te bereiken. Marco Knapen is de meest gelauwerde van het gezelschap. Hij dartte al toen D.C. de Hook nog opgericht moest worden en vandaag komt hij met 9 gewonnen legs aan kop van zijn poule. Michael Timmermans verloor de eerste pot nog nipt met 3-2 van Marco maar weet vervolgens te winnen van Dave van den Eerenbeemt en daarna ook van Sandra Verheggen. Michael dus als 2e in de poule door en Dave wordt 3e met 5 legs. Sandra komt niet van de hatelijke nul af.


1. Marco Knapen 9
2. Michael Timmermans 8
3. Dave van den Eerenbeemt 5
4. Sandra Verheggen 0

Poule 15: We zijn aangekomen bij poule 15 waar Joop de Vries in de eerste partij meteen een goede slag slaagt. Hij pakt Patrick Opbroek met 3-2 en laat daarna geen steken vallen tegen Lutske Schaap en Martijn Lemmen. Patrick Opbroek kan niets anders doen dan net als Joop zijn partijen winnen en dan genoegen nemen met plek 2. Lutske pakt nog knap een leg tegen Patje maar weet niet te winnen. Martijn Lemmen wint met 3-0 van Lutske voor plek 3.


1. Joop de Vries 9
2. Patrick Opbroek 8
3. Martijn Lemmen 3
4. Lutske Schaap 1

Poule 16: Paul Wacanno is veel te sterk voor Linda Snellen en Kjell Pols. Niek Ophelders wint echter ook van Linda en Kjell en zo weet Paul dat hij Niek ook nog moet verslaan voor de poulewinst. Dit gaat niet zo eenvoudig als Paul gehoopt had want Niek weet het tot 2-2 te brengen maar Wacanno weet dan toch te winnen. Kjell wint van Linda met 3-1 en vergaarde nog 2 legs tegen Niek.


1. Paul Wacanno 9 180,180,100F
2. Niek Ophelders 8
3. Kjell Pols 5
4. Linda Snellen 1

Poule 17: Jennifer Gouw is de vriendin van de eerder benoemde Maurice Pilet. Ook voor haar dus de eerste keer dat ze mee speelt en ook zij sneuvelt in een poule die op papier toch wat sterker is dan die van haar vriendje. Kevin Hendrikx wist nog ooit onze finaledag te halen maar dit was in voor hem al lang vervlogen tijden. Kevin weet van Jennifer te winnen maar is niet opgewassen tegen Hans Lommen en Davyd Venken. Laatstgenoemde is zoals verwacht dan weer te sterk voor Hans waardoor Venken 1 wordt en Hans 2 in deze poule.


1. Davyd Venken 9 180,180,180
2. Hans Lommen 6 180
3. Kevin Hendrikx 3
4. Jennifer Gouw 1

Poule 18: De laatste poule van de avond wordt een prooi voor Stephan Bernaerts. Dave Martens en Tom van de Werf worden beide met 3-1 aan de kant gezet. Mark Stultiens doet vrijwel hetzelfde als Stephan. Hij klopt Tom en Dave ook en laat slechts 1 leg liggen tegen deze heren. Stephan laat dan wel nog even blijken dat hij de enige is die aanspraak maakt op de poulewinst want Mark gaat met 3-0 zitten. Tom van de Werf klopt Dave Martens vervolgens nog met 3-1 en zo zijn alle poules klaar.


1. Stephan Bernaerts 9 102F
2. Mark Stultiens 6
3. Tom van de Werf 5
4. Dave Martens 2

In de K.O. fase lijkt het er op dat niet iedereen deel heeft genomen aan de verliezersronde. Astrid de Vries, Danique Stroek, Linda Snellen, Jordy Biesmans, Brian Stultiens, Hanny van Kuijk en Martijn Saes weten in ieder geval nog een ronde te overleven. De verliezers die uitgeschakeld zijn luisteren naar de namen Jean-Pierre Hendrix, Martin Hessels, Renate Berben, Sandra Verheggen, Jennifer Gouw, Lutske Schaap en Rob Jacobs.


Aan de winnaarskant slechts 4 tussenronde partijen. Glenn Thorne, Niek Ophelders, Hans Lommen en Patrick Opbroek gaan naar de laatste 32 ten koste van Aaron de Haas, Michael Timmermans, Remco Salmans en Bryan Saanen. Hans Lommen en Niek Ophelders gooien in deze ronde een 180 score.

Bij de laatste 32 in de verliezersronde nog veel sterke spelers die vroeg of laat mekaar zullen treffen. Wat te denken van Patrick Donkers, Corné de Vries, Martijn Soentjens, Dhanesh Misier, Nick Hendrix, Martijn Saes en Leon Reijnders. Deze heren ontlopen mekaar nog wel in deze ronde.


Verliezersronde laatste 32:
Patrick Donkers – Kevin Hendrikx 2-0
Astrid de Vries – Jurgen Aspers 0-2
Paul Antonis – Angelo Lamers 2-0
Dhanesh Misier – Jordy Biesmans 2-1
Corné de Vries – Ron van de Port 2-0
Danique Stroek – Dave Martens 0-2
Martijn Soentjens – Yvon Graus 2-0
Martijn Lemmen – Linda Snellen 2-0
Anton Saes – Tom van de Werf 2-0
Ralph Koppen – Deveny Egging 2-0
Robert Hendrix – Eddy Rayer 0-2
Dave van de Eerenbeemt – Brian Stultiens 2-0
Ashley Verspaget – Nick Hendrix 0-2
Leon Reijnders – Hanny van Kuijk 2-0
Maurice Pilet – Yoerie de Vries 1-2
Kjell Pols – Martijn Saes 0-2

In de winnaarsronde bij de laatste 32 vliegen er veel poulewinnaars uit het toernooi. Paul Wacanno, Nick Stroek, Frank Poolen, Liesbeth Vogel, Stephan Bernaerts, Hai Bos en Glenn Thorne treffen stuk voor stuk een geduchte opponent en gaan uit het toernooi. Liesbeth heeft zo ongeveer een abonnement op wedstrijden tegen Maarten Barents dus ook vanavond weer.


De absolute toppers verslikken zich niet. Davyd Venken verslaat Rene Egging, Jan Martens is te sterk voor Gert Wevers en Patrick van Veldhoven zorgt voor de vroege uitschakeling van Marco Smit. Hiermee zet Patrick de deur open van alle hooggeplaatste darters in de ranking.
Jannick Vankan is verantwoordelijk voor de uitschakeling van Paul Wijnen en Ruud van Cuijk zorgt voor de grootste verrassing in deze ronde door Michael Dokter te kloppen.
Winnaarsronde laatste 32:
Wichard Knoops 180 – Martien van Kuijk 3-2
Davyd Venken – Rene Egging 3-0
Glenn Thorne – Gino Franssen 180 2-3
Colin Philippi 180 – Mark Stultiens 3-0
Patrick van Veldhoven – Marco Smit 115F 3-2
Hai Bos – Johan Stals 2-3
Jannick Vankan 180 – Paul Wijnen 3-1
Joop de Vries – Niek Ophelders 3-0
Jan Martens – Gert Wevers 3-0
Davy Cardinaal 180 – Stephan Bernaerts 180 3-0
Liesbeth Vogel – Maarten Barents 0-3
Frank Poolen – Jean-Marie Hendrikx 0-3
Nick Stroek – Joey Greijn 2-3
Ruud van Cuijk – Michael Dokter 3-2
Paul Wacanno – Patrick Opbroek 2-3

De meest aansprekende pot bij de laatste 16 VR is die tussen Nick Hendrix en Leon Reijnders die door Leon gewonnen wordt. Opvallend is dat er geen enkele dame meer actief is in ons toernooi ondanks dat er toch 10 mee speelden in de verliezersronde. Martijn Saes weet de laatste 16 te overleven ten koste van Yoerie de Vries. Vaderlief Saes verliest van Ralph Koppen. Ook Eddy Rayer, Martijn Soentjens, Dhanesh Misier en Patrick Donkers zien we terug bij de laatste 8.


Verliezersronde laatste 16:
Patrick Donkers – Jurgen Aspers 2-0
Paul Antonis – Dhanesh Misier 1-2
Corné de Vries – Dave Martens 2-0
Martien Soentjens – Martijn Lemmen 2-0
Anton Saes – Ralph Koppen 0-2
Eddy Rayer – Dave van den Eerenbeemt 2-0
Nick Hendrix – Leon Reijnders 0-2
Yoerie de Vries – Martijn Saes 0-2

Bij de laatste 16 vliegen Wichard Knoops, Johan Stals, Joey Greijn, Hans Lommen en Ruud van Cuijk er met 3-0 uit. 4 maal is een speler van de Fanatics hiervoor verantwoordelijk en Jan Martens is de sta in de weg voor Hans Lommen. Colin Philippi en Jannick Vankan uit Roermond e.o. houden de eer voor die regio hoog vanavond. Zij winnen respectievelijk van Gino Franssen en Joop de Vries.


Davy Cardinaal sluipt er geruisloos tussendoor en ook nu met een verdienstelijke 3-1 winst op Maarten Barents.
Winnaarsronde laatste 16:
Wichard Knoops – Davyd Venken 120F 0-3
Gino Franssen – Colin Philippi 180 1-3
Patrick van Veldhoven – Johan Stals 3-0
Jannick Vankan 101F – Joop de Vries 3-1
Jan Martens 180 – Hans Lommen 3-0
Davy Cardinaal – Maarten Barents 3-1
Jean-Marie Hendrikx 180 – Joey Greijn 180 3-0
Ruud van Cuijk – Patrick Opbroek 0-3

Mooie partijen bij de laatste 8 in de verliezersronde. Patrick Donkers van de Wups Pub 1 legt het met 1-2 af tegen Dhanesh Misier. Corné de Vries verdedigd de kleuren van de Droeftoeters 2 en speelt tegen Martijn Soentjens van Oad Thoear 1. Tinus wint. Ralph Koppen (Hook 8) en Eddy Rayer (Vinos 5) spelen de volgende pot. Eddy blijkt de sterkste. Als laatste wint ook Eddy ’s teammaatje Martijn Saes zijn partij tegen Leon Reijnders.


Verliezersronde laatste 8:
Patrick Donkers – Dhanesh Misier 1-2
Corné de Vries – Martijn Soentjens 1-2
Ralph Koppen – Eddy Rayer 1-2
Leon Reijnders – Martijn Saes 0-2

Met Martijn Soentjens in de verliezersronde en verder nog 5 spelers van de Fanatics aan de winnaarskant zijn deze heren ook vandaag weer goed vertegenwoordigd. Berke en Patje Opbroek loten mekaar dus zal er minimaal 1 sneuvelen in deze ronde. Patrick wint met 3-1 van Berke. Ook voor Davy Cardinaal valt het doek. Jan Martens wint middels een 124 uitworp vrij eenvoudig van Davy. Davyd Venken klopt Colin Philippi met 3-1 en Patrick van Veldhoven maakt met dezelfde cijfers een einde aan het toernooi van Jannick Vankan. Zo komen beide jongelingen aan het eind van hun zegereeks.


Winnaarsronde laatste 8:
Davyd Venken 180 – Colin Philippi 3-1
Patrick van Veldhoven 180 – Jannick Vankan 3-1
Davy Cardinaal – Jan Martens 180,124F 0-3
Jean-Marie Hendrikx 180 – Patrick Opbroek 180 1-3

Dhanesh Misier wint ogenschijnlijk eenvoudig met 3-0 van Martijn Soentjens in de eerste halve finale aan de verliezerskant. Eddy Rayer doet ditzelfde in de onderste helft van het schema door teammaatje Martijn Saes te kloppen.


verliezersronde halve finales:
Dhanesh Misier – Martijn Soentjens 3-0
Eddy Rayer – Martijn Saes 3-0

Venken vs van Veldhoven is inmiddels een absolute kraker in Weert en heel vaak al speelden deze heren tegen elkaar. De meeste keren dat ik hierbij aanwezig was wist Patrick te winnen en ook vanavond is dit het geval. Tezamen gooien de heren 5 highscores maar de stand na 5 legs is overduidelijk 1-4 voor van Veldhoven.


Jan Martens leek onstuitbaar vanavond maar Patrick Opbroek roept hem zonder pardon een halt toe. Met klinkende cijfers, 0-4, gaat Jan over de knie.
Winnaarsronde halve finales:
Davyd Venken 180,180,180 – Patrick van Veldhoven 180,180 1-4
Jan Martens – Patrick Opbroek 180,103F 0-4

Dhanesh en Eddy hebben heel wat partijtjes afgewerkt vanavond en mogen zich gelukkig prijzen dat ze via de verliezersronde nog flink wat punten vergaren voor de ranking. De finale blijkt nog een spannende te zijn en het is uiteindelijk Dhanesh die de winst pakt met 3-2.


Verliezersronde finale:
Dhanesh Misier – Eddy Rayer 3-2

Helaas kan ik geen uitgebreid verslag doen van deze finale maar duidelijk is wel dat Patrick van Veldhoven overtuigend winnaar is van de finale. Het wordt 5-1 en als we kijken welke heren er allemaal sneuvelden vandaag in hun clash tegen Patje dan is hij wederom de terechte winnaar. Jurgen Aspers, Gert Wevers, Eddy Rayer, Corné de Vries, Marco Smit, Johan Stals, Jannick Vankan, Davyd Venken en Patrick Opbroek waren de tegenstanders en daar zouden we een alleraardigst regioteam van samen kunnen stellen.


Ook Patrick Opbroek kan terugkijken op een prima toernooi. Met 3 deelnames bivakkeert hij inmiddels op een keurige 13e plek.
Winnaarsronde finale:
Patrick van Veldhoven 180,180 – Patrick Opbroek 5-1

Patrick van Veldhoven pakt na Rick Veugelers ook zijn 2e toernooizege en is de leider in onze stand na 4 toernooien. Rick liet het vanavond liggen door zijn afwezigheid en Jan Martens bewijst na 30 jaar nog steeds een topper te zijn in Weert. Hij staat op plek 2 in de stand voor Rick Veugelers. Jannick Vankan en Davy Cardinaal staan op een gedeelde 4e plaats.Ons volgende toernooi is op zaterdag 7 januari. We gaan dus eerst enkele weken genieten van het PDC WK darts en zien jullie graag in het volgende jaar.


Dovnload 24.92 Kb.