Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


New Delhi, 1960 studeerde in 1983 af als Ayurvedisch arts aan de Universiteit van Delhi

Dovnload 7.61 Kb.

New Delhi, 1960 studeerde in 1983 af als Ayurvedisch arts aan de Universiteit van DelhiDatum31.05.2018
Grootte7.61 Kb.

Dovnload 7.61 Kb.

Naveen Gupta (New Delhi, 1960) studeerde in 1983 af als Ayurvedisch arts aan de Universiteit van Delhi.

Sinds 1984 behandelde hij vele duizenden patiënten d.m.v. polsdiagnose, marma-technieken en panchakarma (reinigingskuren).

Daarnaast ontwikkelt hij op maat gemaakte Ayurveda coachingprogramma's. Naveen woont sinds een aantal jaren in België en voert praktijk in Brecht (Antwerpen).

 

Naveen heeft de officiële en in India wettelijk beschermde Ayurveda titels van 'vaidya raja' en 'ayurved acharya'. 

Naveen was verbonden aan de ANVAG (Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurveda Geneeskunde) als vice-voorzitter, en ook als bestuurslid van de Europese Ayurveda artsen organisatie EURAMA, alsmede als bestuurslid van het All India Ayurvedic Congress.

 

Master Classes of Ayurveda
 

In Nederland organiseert Naveen Gupta voor ayurvedisch therapeuten en professionals Master Classes of Ayurveda over Polsdiagnose, Marma & Abhyanga therapieën, Herbologie, Interne Geneeskunde en Gynaecologie etc. Deze cursussen zijn alleen bedoeld voor mensen die al bekend zijn met, en wat ervaring hebben op het gebied van, het Ayurvedische Geneeskundige Systeem uit India. Deze Master Classes zijn dus niet bedoeld voor beginners.


Beginners in Ayurveda zijn echter wel welkom bij de Ayurveda Basics programma's die in Brecht (B), Sint-Martens-Lennik Brussel (B), Lokeren Gent (B) en Vevey (CH) aangeboden worden als persoonlijke coaching. Bijvoorbeeld Ayurveda Nutrition & Life Style Programma's, Ayurveda Basics, Ayurveda Sutra en/of Ayurveda in het Dagelijks Leven Programma voor zelfheling, met behulp van alledaagse keukenkruiden en eenvoudige ayurvedische technieken voor betere relaties, gezin, etc. 

Naveen heeft, als eerste in de hele wereld tot op heden, een heel bijzondere cursus ontwikkeld over 'Bhakti Ayurveda'. In eerst instantie voor Zwitserland, maar hetzelfde programma kan ook in Nederland en België aangeboden worden, wanneer er interesse is voor dit 2-jaarsprogramma (7x2 weekends).

Het is ook mogelijk om met Naveen Gupta mee op reis te gaan voor een persoonlijke ervaring van Ayurveda (studie, clinic, kruidentuin, heilige rivier Ganges bezoeken, heilige ashrams en heilige plaatsen, nationaal erfgoed-sites zoals kama sutra temple etc.), Yoga en Spiritualiteit in oorspronkelijke vorm in India. Hiervoor kan men persoonlijk contact opnemen met hem om een maatwerk-reis samen te stellen, alleen of in een groep.


Neem daarvoor contact op met Acharya Naveen Gupta via e-mail: ayurveda108@gmail.comU kunt Naveen ook telefonisch bereiken: (NL) 06-41000248 of (BE) 0475-825582
Op zijn websites: www.ayurved.euwww.ayurveda.one en www.bhakti-ayurveda.com vindt u uitgebreide informatie over zijn activiteiten.

  • Master Classes of Ayurveda

  • Dovnload 7.61 Kb.