Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Nieuwsbrief 1 17 juni 2011 Once upon a time… Hallo!

Dovnload 13.14 Kb.

Nieuwsbrief 1 17 juni 2011 Once upon a time… Hallo!Datum08.06.2017
Grootte13.14 Kb.

Dovnload 13.14 Kb.


Nieuwsbrief 1

17 juni 2011

Once upon a time…


Hallo!
Voor jullie die me niet zo goed kennen zal ik me even voorstellen: ik ben Arien Boven. Ik ga in de Eykpuntgemeente in Utrecht naar de kerk en ‘I have a dream’.. Ik heb een droom om God beter te leren kennen, om te leren hoe ik elke dag met hem kan leven, om mensen te helpen door samen te werken en om te leren hoe God mij ziet en wil gebruiken. Om deze droom te leven zou ik graag een training in Zuid-Afrika willen doen.
ps: Nog een interessant weetje over mij: ik ben geslaagd!!!


Het begin van het verhaal
Once upon a time… was er een meisje die graag juf in het buitenland wilde worden en dat meisje heette Arien. Op mijn twaalfde ben ik toen naar Zuid-Afrika geweest en heb ik scholen bezocht en kinderen ontmoet. Sinds die tijd heeft het me niet meer losgelaten. Al een tijd liep ik met het idee dat ik graag een tussenjaar wilde doen om voor God apart te zetten en om meer te leren over andere culturen. “I want to live my passion for the King!” Tijdens de training van Zuid-Afrika kan ik dat gaan doen!Operatie Mobilisatie in Zuid-Afrika
Operatie Mobilisatie heeft een training in Zuid-Afrika die een beetje vergelijkbaar is met een Discipleship Training School. Bij deze training krijg je 60% studie en 40% actie (outreaches). Tijdens de studie zullen we leren over onder andere het vaderhart van God, kinderevangelisatie, discipelschap en verschillende kijken op de wereld (worldviews). Tijdens de outreaches (zeg maar trips waarbij we iets gaan ondernemen) gaan we onder andere naar Gazankulu een arm dorp en naar Hillbrow, Johannesburg (de hoofdstad van Zuid-Afrika) om stadsevangelisatie te doen. Verder gaan we ook juist in actie komen, zoals bijvoorbeeld een school schilderen!

Operatie Mobilisatie is denk ik wel bekend van de schepen. Vanaf boten zoals de Logos Hoop streven ze naar ‘de transformatie van mensenlevens wereldwijd door Jezus Christus’ (OM’s visie). Maar OM zend ook mensen naar het vaste land, waar ze vaak, terwijl ze werken in hun vakgebied, om getuige kunnen zijn. En OM heeft ook trainingen zoals die ik ga doen.
Wat? Wie? Waar? Hoe?
Ik zal 6 maanden naar Zuid-Afrika gaan. Het vertrek is op 23 augustus met eerst 10 dagen voorbereiding in Nederland. In Zuid-Afrika aangekomen ga ik daar wonen op

een soort campus met een gebouw voor de studie en barakken, waarvan ik er eentje deel met 3 roommates geloof ik. Ik zou dus best bij een Italiaan, een Rus en een


Keniaan op de kamer kunnen komen!  De spreektaal is Engels.

En verder…


 • Gebedspunten:
  Met deze brief is natuurlijk nog niet alles gezegd.
  Op 13 augustus, de tweede zaterdag voordat ik op reis ga, is er een open huis in huize Boven! Jullie zijn van harte uitgenodigd met al jullie vragen en om afscheid te nemen. Maar jullie kunnen me ook mailen of contact opnemen met een van mijn ThuisFrontTeamleden! Zij helpen mij bij dit bijzondere project. Ik zal ze even voorstellen.

  Els Koop. Mijn ‘buddy/mentor’ uit de kerk. Ze heeft twee hele lieve dochtertjes en is biologiedocente. Ze is de gebedspersoon. We gaan ook een speciale gebedsmail opzetten, dus als je die wil ontvangen, mail Els! Ze is ook de contactpersoon met de kerk.


  elskoop@hotmail.com

Liza Marsman. Mijn vriendin van school. We hebben 6 jaar bij elkaar op de middelbare school gezeten. We zijn allebei heerlijk geslaagd! Ze gaat psychologie studeren. Ze is ook de gebedspersoon en de contactpersoon voor al mijn oud-klasgenoten!
lizamarsman@hotmail.com

Natasja Huntelerslag. Mijn vriendin uit Wijk (bij Duurstede, mijn woonplaats). We kennen elkaar al vanaf de basisschool. Ze studeert aan het conservatorium in Amsterdam. Zij is mijn ‘PR-lid’, heb u dus vragen over de rondzendbrief hebt of u wilt opgeven of afmelden, dan kunt u haar mailen.


natasja.huntelerslag@casema.nl

Gert en Gineke Boven. Mijn ouders. Mijn vader is van de financiën, dus hem kunt u met vragen daarover mailen, en mijn moeder is mijn vertrouwenspersoon, dus die kunt u vragen over details hoe het met me gaat en wat ik meemaak, maar ik ga proberen jullie sowieso goed op de hoogte te houden!


gertboven@hotmail.com en gineke.boven@wur.nl

Arien Boven
Remus 13, 3962 KT Wijk bij Duurstede Nederland


0343-591920 of 0614916986
arienboven@hotmail.com

Training base (MDT Training)
Plot 122, Boschkop Road Pretoria South Africa

Volg me op mijn blog: arieninafrika.wordpress.com


Steun
Ik hoop dat u het net zo’n leuk idee vindt als ik om dit te gaan doen! U zou erover na kunnen denken of u me wil steunen. Dat kan met geld (het kost 1047 euro per maand) maar dat kan ook met andere dingen. Met gebed, dat heb ik zeker nodig en zou ik heel fijn vinden! Of door iets van u te laten horen, zodat ik jullie niet te veel mis.. 
Heel veel liefs!

Arien • Het begin van het verhaal
 • Operatie Mobilisatie in Zuid-Afrika
 • Wat Wie Waar Hoe

 • Dovnload 13.14 Kb.