Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Nieuwsbrief april 2015 Fruit cherry tomaatjes en druiven

Dovnload 307.38 Kb.

Nieuwsbrief april 2015 Fruit cherry tomaatjes en druivenPagina1/3
Datum23.09.2018
Grootte307.38 Kb.

Dovnload 307.38 Kb.
  1   2   3Nieuwsbrief april 2015

Fruit cherry tomaatjes en druiven

28 maart stond in de AD dat kinderen kans hebben op verstikkingsgevaar als zij hele druiven of cherrytomaatjes eten.

Hieronder een klein stukje uit het bericht;

Een kind dat zeurt om een cherrytomaatje of druif. Dan ben je glansrijk geslaagd als ouder, zou je zeggen. Maar pas op, stellen twee artsen, kinderen kunnen in dit fruit stikken. Zij pleiten voor een waarschuwingssticker.

Voordat u direct een bakje druiven of cherrytomaatjes in de vuilnisbak mikt: niet doen! Dat is precies de tegenovergestelde boodschap die intensivecare-kinderarts Fieke Slee wil uitdragen. ,,Fruit is gezond. Wees blij dat uw kind het lekker vindt, maar snijd het in vieren. U geeft per slot van rekening uw kind ook geen zuurtje in het formaat van een cherrytomaat."
Sterker nog, vertelt ze, een cherrytomaat is misschien nog wel gevaarlijker dan een hard snoepje. ,,Juist de zachte dingen vervormen vaak zo dat ze de luchtpijp helemaal afsluiten en vast komen te zitten. Dat kan fataal aflopen."
Onze vraag aan jullie, als je druiven of cherrytomaatjes meegeeft aan je kind, wil je ze dan in vieren snijden? Alvast bedankt.
Uk en Puk

We zijn volop bezig met het thema; Eet Smakelijk! Gijsje proeft hier heel dapper, van eenWe bekijken het fruit dat we eten, met en zonder schil. stukje citroen.

Er wordt af-gewassen en schoongemaakt, placemat gemaakt en deze week gaan de kinderen van alles proeven. Wat is lekker en wat vind je niet lekker?

We zingen een stukje van het liedje van het zandkasteel;

Hap hap happerde hap

Ik lust dit en jij lust dat.

Hap hap happerde hap

Zo lusten we allemaal wel wat!

Hap hap happerde hap!

  1   2   3

  • Nieuwsbrief april 2015 Fruit cherry tomaatjes en druiven

  • Dovnload 307.38 Kb.