Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Nieuwsbrief voor alle bijzondere lezers van Vrienden van Juraini Stichting en Stichting vtv

Dovnload 274.72 Kb.

Nieuwsbrief voor alle bijzondere lezers van Vrienden van Juraini Stichting en Stichting vtvDatum28.10.2017
Grootte274.72 Kb.

Dovnload 274.72 Kb.

Nieuwsbrief voor alle bijzondere lezers van Vrienden van Juraini Stichting en Stichting VTV

jaargang 1, nummer geen, oktober/november 2014

In deze actuele nieuwsbrief leest u allerlei nieuws over JF Juraini-Ferary, Vrienden van Juraini Stichting en binnen/buiten Ipse de Bruggen.
Voorwoord:

Voor u ligt weer een goed gevulde nieuwsbrief weer bij u op de mat.


Blijven er nog wat vragen/opmerkingen over na het lezen van dit boekje, bel gerust, maak een afspraak. Ik verzoek u vriendelijk deze krantje goed te lezen en te bewaren. Wilt u reageren op de inhoud of wel wilt u een ingezonden brief sturen, laat het de redactie dan gerust weten. Uw verbeterpunten en suggesties zijn altijd welkom.
Het volgende nummer van deze nieuwsbrief JF Juraini-Ferary komt een 4 keer per jaar uit. Wij zijn voor dit blad en voor onze digitale JF Juraini-Ferary Nieuwsflits altijd op zoek naar leuke nieuws. Stuur tips, verslagen, foto’s en interviews naar redactie.juraini.ferary@gmail.com
Tot slot wensen wij u ook verder veel leesplezier, en graag tot de volgende Nieuwsflits
Groet voor nu,

Juraini FeraryEindredacteur

Dodenherdenking

De Nationale Dodenherdenking, Nationale Herdenking of Dodenherdenking vindt jaarlijks plaats op 4 mei met o.a twee minuten (vroeger een minuut) stilte om 20.00 uur.


Bevrijdingsdag
Bevrijdingsdag is de dag waarop het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt gevierd. In Nederland wordt als datum 5 mei aangehouden, omdat het Duitse leger in Nederland op 5 mei 1945 zou hebben gecapituleerd.
Hemelvaartsdag
Op Hemelvaartsdag (Latijn: Ascensio Domini) wordt binnen het christendom herdacht dat Jezus Christus is opgevaren naar God, zijn vader in de hemel, op de veertigste dag van Zijn opstanding. De viering is onderdeel van het pascyclus.
Verveel je niet!
Wie het lastig vindt om een leuke hobby te bedenken, of wel niet?, kan je toch wel wat hulp gebruiken van Steffie. Zij legt stap voor stap in het woord en beeld uit wat er allemaal te doen is en stelt vragen om erachter te komen welke activiteit bij iemand past. Voor iemand die graag wilt naar Café, Zwemmen in de Zomer, Uitgaan, Winkelen, Lezen, Fietsen. Dankzij Steffie hoeft niemand zicht te vervelen. Kijk dan op: www.inmijnvrijetijd.nl.
Restaurant IPSE
Maandag t/m vrijdag zij wij geopend vanaf 12.00 uur t/m 13.00 uur. Bij mooi weer is er een terras waar je lekker buiten kunt zitten. Kom gezellig en geniet van het heerlijke zonnetje naar het Restaurant van IPSE, S’Heerenloo locatie Het Westerhonk en Gemiva-SVG Groep locatie Swetterhage.
Iedereen is bijzonder
Zoals u hier kunt lezen heeft Nicky van Bemmel afgelopen juni 2014 in het relatiemagazine ‘Iedereen’ gestaan, zij werkt op haar dagbestedinglocatie: het bedrijfsrestaurant van Servicekantoor in Zoetermeer en ook zij vindt dat iedereen bijzonder is, hoe ze dan ook mogen zijn. Iedereen hoort erbij, ook al is die groot, dik, dun of klein. Iedereen is bijzonder en ieder mens is gelijk, er hoort geen verschil tussen te zijn tussen arm en tussen rijk. Iedereen is bijzonder, ook als je in de rolstoel zit of gehandicapt bent of niet!? Iedereen is bijzonder is de slogan van Ipse de Bruggen. Want iedereen is uniek, zelf jij, of jij, of jij.
CliëntenTV komt terug

Door: Miranda Naber, Gerard Zaalmink

Zoals u hier al weten van Miranda Naber (Totale Communicatie Ipse de Bruggen) en Gerard Zaalmink (Vertrouwenspersoon Ipse de Bruggen) of hebt kunnen lezen komen er in 2014-2015 nieuwe kabels vóór de cliëntentv. Het is dan de bedoeling dat de cliëntentv een programma is voor cliënten, rond het terrein van Craeyenburch Nootdorp legt Gerard Zaalmink uit.


Oud Nieuws: Beleef de ‘’zomer’’ bij de Beweging

Door: Viola Bredius
Zoals u hier kunt lezen konden cliënten van Ipse de Bruggen locatie Craeyenburch in Nootdorp vanaf 21 juli t/m 25 juli 2014 pootje komen badden met hun begeleiders, met een overheerlijke limonade cocktail.
Cindy Lindeman van Vliet werkt bij S´Heerenloo locatie Het Westerhonk in Monster
Zoals u hier kunt lezen nam Cindy Lindeman van Vliet met ingang van woensdag 20 augustus ’14 afscheid van de Beweging van Ipse de Bruggen locatie Craeyenburch aan de Brasserskade 4 in Nootdorp. Zij werkt nu bij de Beweging van S´Heerenloo locatie Het Westerhonk aan de Sportlaan 2 in Monster. Juraini: K zal je heel erg gaan missen. Robbie/Sander zegt: Tot volgend jaar bij de Voetbaltoernooi. Juri zegt: Eidelijk is Cindy bij ons , Juraini zegt: K krijg je nog wel. K ben nog niet klaar met jou 
Thuis inloggen op de Internet Buttons

Bron: JF Juraini-Ferary Vrienden van Juraini Stichting
Wist je dat je ook thuis kunt inloggen op een mooie Internet Buttons, zonder dat je ook inlogt op Viadesk! Je hebt hier alleen wel een wachtwoord van JF Juraini-Ferary Vrienden van Juraini Stichting voor nodig.
Inloggen doe je op de website, via: www.internetbuttons.nl/jfjurainiferary. Om in te loggen gebruik je een vrienden wachtwoord: je vrienden wachtwoord is: jurain1234
Oud Nieuws: Verjaardag van Kiyana met thema: HawaiDoor: Juraini Ferary
Zoals u hier kunt lezen was er op 20 juli 2014 weer feest en huis vol bij Huize Ferary aan de Groene Tuin in Rotterdam voor een kern gezonde kindje genaamd; 2-jarige Kiyana. Het thema van dat jaar was Hawai.
Oud Nieuws: Dagje SchiedamDoor: Natasha Cloteda
Zoals u hier kunt lezen heeft Juraini na al ruim een jaar geleden zijn nichten niet meer gezien, vanwege zijn Oma die in Curaçao ging wonen. Maar toch ging Juraini en zijn vader op donderdag 7 augustus ’14 bij hun op bezoek in Schiedam.
Muziekfestival ‘Maak de droom waar’

Bron: VTV Delft locatie Craeyenburch Nootdorp
Maakt u ook eens een droom waar? Zoals u hier kunt lezen is er op dit jaar van dinsdag 25 november 2014 een jaarlijks terugkerend muziekfestival voor mensen met een beperking, nl. Maak de droom waar. Heel veel artiesten komen dan optreden zoals; Jan Smit, Opa Abraham, Frans Bauer en nog veel meer.
Juraini zou het liefst aan de Zwaluw 33 in Bodegraven willen wonen

Door: Juraini Ferary
Zoals u hier kunt lezen zou Juraini het liefst aan de Zwaluw 33 in Bodegraven van Ipse de Bruggen willen wonen. Waarom? Omdat Juraini dan af en toe naar Nieuwveen tot Zwammerdam terreinen wilt gaan.
Moef komt na de zomer naar je toe op Craeyenburch Nootdorp

Pieter de Jonge, Robbie Notenboom
Zoals u hier kunt lezen zal Moef en wel met het liedje Doe de Moef, de nieuwe mascotte van Ipse de Bruggen na de zomer naar je toe komen op Landgoed Craeyenburch aan de Brasserskade 4 in Nootdorp.
  
VERHUIZING

Heb je een andere e-mail adres? Wilt je dit dan doorgeven aan: De Nieuwsflits – Nieuwe Plantage 17 – 2611 XH Delft, Telefoon (06)-81 25 47 05 of e-mail: redactie.jfjuraini.ferary@gmail.com


TIJD VOOR EEN GRAPPIG MOP OF EEN GRAP
De grote zus van Juraini is zwanger.

Ze zegt tegen hem: ‘’Nou Juraini, dan wordt je binnenkort alweer oom.’’ Waarop Juraini antwoordt: ‘’Maar dat wil ik helemaal niet, ik wil in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) spelen!’’.


Meneer Wijtman is met vakantie in Duitsland.

Hij maakt kennis met een Duitser en maakt een babbeltje: ‘’Ik ben Alex Wijtman en ik ben net met pensioen van Van Dool.’’ De Duitser verstaat hem niet en vraagt: ‘’Was sagen Sie? ‘’Waarop Wijtman antwoordt: ‘’Nou, Van Dool natuurlijk!’’.


Lange nek

Iedereen vraagt vast wel af, waarom giraffe een lange nek heeft? Toch!? Of niet!? Antwoord: om de stinksokken niet te ruiken.


Vang een konijn

Juraini: ‘’Weet jij hoe je een konijn moet vangen?’’

Iedereen zegt: nee.’’

Juraini zegt: je gaat achter een boom zitten en doet geluid van een wortel na.’’


Een euro

‘’Peter, wat ben je toch stil vandaag,’’ zegt tante. Peter: ‘’Ja tante, dat komt omdat mama me een euro heeft beloofd als ik mijn mond houd over die gekke wrat op uw neus.’’


Burgermeester is boos

Juraini loopt langs het gemeente huis. Hij spuugt op het raam van de burgermeester. De burgermeester komt woedend naar buiten. Hij zegt: ‘Juraini, wat zou jij ervan vinden als ik dat bij jou mama deed?’. Zegt Juraini: ‘Heel knap, meneer de burgermeester, want ik woon op de achtste verdieping.’


Weet jij ook een leuke mop of een grap?

Laat het ons dan weten. Stuur een brief naar:

JF Juraini-Ferary, t.a.v. De Nieuwsflits

Postbus 15 – 2630 AA Nootdorp
EVEN EEN VRAAGJE OF EEN INGEZONDEN BRIEVEN STUREN

Heeft u ook een vraag aan ons of wilt u een ingezonden brief sturen? Dat kan! Mail dit dan naar redactie.jfjuraini.ferary@gmail.com of schrijf een brief naar Juraini Ferary, Nieuwe Plantage 17, 2611 XH Delft.


  

TIPS


De receptie van Ipse de Bruggen is doordeweeks en in het weekend dag en nacht geopend. Als u niet te lang wilt wachten, raden wij u aan na 9.15 bij de receptie uw vragen te stellen.
Heb je vragen die je aan je locatiemanager van Ipse de Bruggen wil stellen? Geef ook aan welke locatiemanager het om gaat, dan kunt de redactie daarmee iets doen? We zijn benieuwd! De redactie bepaalt welke vragen we aan de locatiemanagers voorleggen. Soms duurt het even voordat we jouw vragen daarvoor gebruiken.
TV PROGRAMMA: NIKS TE GEK! EN SYNDROOM
Niks te gek! en Syndroom is een TV Programma. In iedere uitzending probeert Johan Overdevest (bekend van Omroep West) als Zing met me mee en Johnny de Mol van Syndroom een wens van iemand met een verstandelijke beperking te vervullen. Johan en Johnny helpt daar bij, maar de hoofdpersoon moet zelf ook aan de slag. Het is elke weer spannend of het gaat lukken. Niks is te gek en alles kan. Als je maar durft.
Wil je hierop reageren?

FF Bijpraten

Nieuwe Plantage 17, 2611 XH Delft

06-81 25 47 05.


  

IK GA OP VAKANTIE

Wanneer u als personeel of cliënten op vakantie gaan, geeft u dan het vakantieadres aan jullie locatiemanager door! We vragen dit ook aan alle lezers van JF Juraini-Ferary, zij kunnen dit dan ook aan recepties van je werk doorgeven.
  

TAXI BESTELLEN

Heb je ook net als Juraini zin in een gezellig dagje uit, of wil je in de weekend een bezoekje brengen aan familie, dan kun je een taxi bestellen met chauffeur reserveren en die brengt u waar u maar naar toe.
  

ZATERDAGMIDDAG RESTAURANT OPEN

Zoals u hier kunt lezen is de restaurant op elke zaterdagmiddag en wel om 13.30 uur t/m 15.30 uur geopend op Landgoed Sterrenlaan 2 in Waddinxveen. Bent u er wel eens op zaterdagmiddag in de grote zaal geweest. Nee? Een geweldige ploeg met aantal vrijwilligers die bij toerbeurt bardienst draaien. Koffie of thee schenken, chocomel, lekker koekje erbij, lekker chips erbij, allemaal serveren en vooral de gasten de gelegenheid geven om bij te kletsen.
Lekker uit eten bij verschillende Zorginstellingen

Leuk idee: gezellig samen eten bij Ipse de Bruggen locatie Craeyenburch Nootdorp voor weinig geld.


Locatie Ipse de Bruggen, Nootdorp

Doordeweeks kunt u uiteraard ook terecht bij het Restaurant IPSE op het terrein van Craeyenburch Nootdorp, bijvoorbeeld om even te lunchen in een mooie ambiance, maar ook in het weekend is Restaurant van Ipse de Bruggen locatie Waddinxveen open.


Ma t/m vr van 12.00 uur t/m 13.00 uur. 015-310 28 39 of probeer de nieuwe bedrijfsnummer 088-967 18 39
S’Heerenloo locatie Het Westerhonk, Monster

Voor een lekkere lunch, maaltijd kunt u ook contact opnemen met deze locatie0174-216 222 (doorkiesnummer)
Gemiva-SVG Groep locatie Swetterhage, Zoeterwoude

Voor een lekkere lunch, maaltijd kunt u ook contact opnemen met deze locatie071-580 61 00 (doorkiesnummer)
BOODSCHAPPEN

Heeft jullie huis bijna geen boodschappen meer, dan kunnen jullie afhalen bij de Supermarkt.


  

GAAT JE MOND SPOELEN…

Het overkomt je allemaal eens een keer. Schelden, gekke dingen zeggen, brutaal doen. Volgends de redactie van JF Juraini-Ferary Vrienden van Jurain8i Stichting heel vaak.
  

HET SWINGCAFÉ NOOTDORP

Zoals u hier kunt lezen is er vanaf oktober ’12 elke maandag en wel om 16.00 t/m 16.30 uur. Het Swingcafé Nootdorp en wel van Vrienden van Juraini locatie Craeyenburch in Nootdorp.
  

DE VOLGENDE NIEUWSBRIEF

De volgende nieuwsbrief zal weer 4 keer per jaar verschijnen. En wil jij met je verhaal in deze voorpagina. Neem dan contact op met de redactie we maken dan een afspraak voor uw interview. Je mag ook zelf je verhaal opschrijven en met je eigen foto naar de redactie sturen, alles is welkom. Maar ook nieuwtjes wat er op jou locatie gebeurt…?
  

Wie wil jij graag zien in onze rubriek ‘Mijn idool’? stuur de naam van jouw idool nu naar: redactie.jfjuraini.ferary@gmail.com.


  

Zoals u hier kunt lezen is er op elke zondagen van de Antilliaanse Christelijke kerk; gemeente De Weg, De Waarheid en Het Leven een kerkdienst in Den Haag, Rotterdam, Den Helder en Groningen. De diensten beginnen om 11.00 uur t/m 13.00 uur, maar ook meestal wat langer.


  

DISCO ZWEMMEN

Zoals u hier kunt lezen is er vanaf oktober ’12 op dinsdagen voor Juraini een Zwemdisco, hierbij gaat hij met zijn twee maatjes Sander van Akkeren, Robbie Notenboom zwemmen.
  

Thuiswerken voor Ipse de Bruggen
Wil je als begeleiders of RVE-Manager ook thuis werken voor Ipse de Bruggen. Dat kan! Ga dan naar: www.telewerken.ipsedebruggen.nl en log in met je accountnaam en wachtwoord die je hebt gekregen van Helpdesk ICT, wij wensen jullie dan veel plezier met surfen op het intranet en mailen.
  

NIEUWSBRIEF VAN JF JURAINI-FERARY NIET ONTVANGENHeb jij als familie/ vrienden, RVE-Managers, buurman/buurvrouw Het krantje van JF Juraini-Ferary niet ontvangen maar weet je iemand die het wel graag wilt hebben, neem dan contact met Greet Houtman op het e-mail adres: greet.houtman@ipsedebruggen.nl of Laurien van der Laan de Vries op het e-mail adres: laurien.van.der.laan.de.vries@ipsedebruggen.nl.
Colofon
Uitgave: Deze bijzondere nieuwsbrief is een uitgave van JF Juraini-Ferary en Stichting VTV Nieuwsbrief tot Vrienden van Juraini Stichting en verschijnt in januari voor februari, maart voor april, mei voor juni, juli voor augustus, september voor oktober, november voor december en wordt digitaal of op papier verstuurd naar Familie/ Vrienden van Juraini en Vrienden van Juraini, Ipse de Bruggen en Stichting VTV, die betrokken is bij ons?!.


 • Oud Nieuws: Beleef de ‘’zomer’’ bij de Beweging
 • Cindy Lindeman van Vliet werkt bij S´Heerenloo locatie Het Westerhonk in Monster
 • Thuis inloggen op de Internet Buttons
 • Oud Nieuws: Verjaardag van Kiyana met thema: Hawai
 • Oud Nieuws: Dagje Schiedam
 • Muziekfestival ‘Maak de droom waar’
 • Juraini zou het liefst aan de Zwaluw 33 in Bodegraven willen wonen
 • Moef komt na de zomer naar je toe op Craeyenburch Nootdorp
 • De grote zus van Juraini is zwanger.
 • Lange nek
 • Weet jij ook een leuke mop of een grap Laat het ons dan weten. Stuur een brief naar
 • Lekker uit eten bij verschillende Zorginstellingen
 • Thuiswerken voor Ipse de Bruggen

 • Dovnload 274.72 Kb.