Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Night of the Proms trekt volop de kaart van de verjonging Feestelijke 30ste editie met facelift en promslampje

Dovnload 137.12 Kb.

Night of the Proms trekt volop de kaart van de verjonging Feestelijke 30ste editie met facelift en promslampjeDatum24.09.2018
Grootte137.12 Kb.

Dovnload 137.12 Kb.


Night of the Proms trekt volop de kaart van de verjonging


Feestelijke 30ste editie met facelift en promslampje

MERKSEM – Met de unieke mix van klassiek en pop zorgt Night of the Proms vanaf 7 november weer voor een groot feest voor vele duizenden muziekliefhebbers in het Antwerpse Sportpaleis. Speciaal voor de 30ste editie hebben de organisatoren een verrassend jonge affiche samengesteld. Het Night of the Proms-orkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot en het koor Fine Fleur begeleiden dit jaar de wereldsterren CeeLo Green, Sam Sparro, Hooverphonic, accordeoniste Ksenija Sidorova en vaste waarde John Miles.
Al sinds 1985 staat Night of the Proms met zijn unieke mix van klassiek en pop synoniem voor avonden vol ambiance, hits en adembenemende acts van 's werelds grootste sterren en Belgiës meest veelzijdige orkest. Dit jaar hebben de organisatoren kosten noch moeite gespaard om van de 30ste editie een extra swingende jaargang te maken, met een frisse affiche die misschien wel de jongste ooit is.
Met vijfvoudig Grammywinnaar CeeLo Green strikt Night of the Proms een Amerikaanse hiphop- en soulsensatie zonder weerga. Mee dankzij zijn herkenbare soulstem steekt deze hitmachine, bekend van wereldsuccessen als 'Crazy' en 'Forget You', catchy songs in een wel heel feestelijk jasje. Ook Sam 'Zet die ploat af' Sparro is geen onbekende in de internationale muziekscene. Zijn hit 'Happiness' veroverde in geen tijd de nummer 1-positie in België en werd het perfecte visitekaartje van de Australische zanger, die er moeiteloos in slaagt om elk optreden in een dansfeest om te toveren. De Belgische wereldgroep Hooverphonic is dan weer dé droomact van eigen bodem voor deze feestelijke Promseditie. Hun recente triomftocht 'With Orchestra' langsheen talloze uitverkochte zalen maakt duidelijk: Hooverphonic en Night of the Proms wordt een 'marriage made in heaven'!
Tussen het hitgeweld van deze klasbakken zal de getalenteerde Ksenija Sidorova zeker haar mannetje staan. Deze van oorsprong Letse jongedame pakt moeiteloos concertzalen over heel Europa in en verbaast door op virtuoze manier haar favoriete werken te spelen op... het accordeon. Robert Groslot loodst het meest flexibele en meest swingende symfonische orkest ter wereld door 300 jaar populaire muziek. En John Miles vertolkt, terwijl vele duizenden met hem meezingen, waar het bij Night of the Proms om draait: onze liefde voor de muziek van alle tijden.

De dertigste editie van Night of the Proms wordt met deze straffe artiesten een feest vol ontdekkingen voor jong en oud en een nieuwe onvergetelijke ervaring om met familieleden, buren, vrienden en collega’s te beleven. “Bovendien doet het traditionele promslampje na een jaartje afwezigheid terug zijn intrede”, aldus de organisatoren. Een reden te meer om erbij te zijn op deze sfeervolle muziekavond. Snel reserveren is de boodschap voor wie dat nog niet heeft gedaan.Night of the Proms 2014, in het Antwerpse Sportpaleis op vrijdag 7, zaterdag 8, donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 november om 20.30 uur. Kaarten van 22 tot 46 euro. Groepskorting en Anniversary Hot Ticket voor groepen vanaf 20 personen. Bestellen via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.) of www.notp.com.

Night of the Proms krijgt de steun van één, Radio 2, Dag Allemaal, Het Laatste Nieuws

en heeft Opel als ‘presenting partner’

NOOT VOOR DE PERS
Download beeldmateriaal
Op de website www.pse-belgium.com kunt u beelden voor persgebruik downloaden.
1. Registreer via het invulformulier.

2. Klik vervolgens op het evenement ‘Night of the Proms Antwerpen’. Klik op de aanvraagbutton en uw vraag wordt zo snel mogelijk behandeld.

3. Na goedkeuring van uw aanvraag krijgt u toegang tot de mediadownloadarea.

Accreditatie-aanvraag
Op de website www.notp.com kunt u inschrijven om het evenement bij te wonen.
1. Registreer via het invulformulier op http://www.notp.com/belgie/accreditatie/

2. Uw aanvraag zal worden behandeld door Pre-Text, het PR-bureau dat voor ons alle accreditaties opvolgt. Pre-Text zal een verantwoorde selectie van de aanvragen doorvoeren.
CEELO GREEN
Met vijf Grammy Awards op zijn schouw en platen die vlot de gouden en platina status behaalden, kan CeeLo Green gerust een wereldster van formaat genoemd worden. Zijn hit ‘Crazy’ (2006), uitgebracht onder de naam Gnarls Barkley, stond 26 weken in de Vlaamse Ultratop en kampeerde 5 weken op piekpositie 3. In een pak landen belandde het nummer helemaal bovenaan in de hitlijsten. Het aanstekelijke ‘Forget You’, ook gekend als ‘F**ck You’ (2010), ging miljoenen keren over de toonbank en werd zelfs gecoverd door Gwyneth Paltrow in de successerie ‘Glee’. Met zijn herkenbare soulstem weet CeeLo als geen ander catchy songs te maken en steekt hij moeiteloos verschillende muziekstijlen in een feestelijk jasje.
De muzikale duizendpoot en entertainer trad in primetime op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards (2011 met de Muppets) en op de Super Bowl (2012 met Madonna) én zetelde vier seizoenen als coach in de Amerikaanse versie van 'The Voice' (het vijfde seizoen verliet hij voortijdig). CeeLo Green toerde deze zomer met Lionel Richie. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe album ‘Girl Power’. De Amerikaanse hiphop- en soulsensatie is ook te zien in films als ‘Sparkle’ (met Whitney Houston in haar laatste rol) en het onlangs uitgebrachte ‘Begin Again’ met Keira Knightley.
Meer info op http://www.ceelogreen.com


SAM SPARRO
Sam Sparro verdiende zijn plaats in de Ultratop-geschiedenisboeken toen hij met ‘Happiness’ in 2012 uit het niets de nummer 1-positie in België veroverde en 7 weken op die plek bleef kamperen. Het internationale succesverhaal van de in Australië geboren zanger begon echter al in 2008 in het Verenigd Koninkrijk, met de release van 'Black and Gold'. In geen tijd haalde het nummer de top 5 in het Verenigd Koninkrijk en de top 20 in 14 andere landen. De volgende singles uit zijn debuutplaat ‘Sam Sparro’ zorgden voor verdere successen en lofbetuigingen van collega-artiesten als Beyonce, CeeLo Green, Katy Perry en Mark Ronson.
Door zijn muziekstijl – een mix tussen r&b, dance en muziek met jaren 70- en 80-invloeden doorspekt met gospelachtige melodieën – wordt Sam Sparro door muziekkenners wel eens vergeleken met artiesten als Prince, Hot Chip en Basement Jaxx. Zijn sterke live-optredens maken van hem al jaren een veelgevraagd artiest op festivals over heel de wereld, waaronder Glastonbury en Coachella, en leverden recent nog samenwerkingen op met de megasterren Nile Rodgers, Adam Lambert en The Bloody Beetroots.
Meer info op http://www.samsparro.com

HOOVERPHONIC
De Belgische band Hooverphonic staat erom bekend zichzelf continu heruit te vinden en verrast regelmatig met een compleet nieuwe sound. Tussen debuutplaat ‘A New Stereophonic Sound Spectacular’(1996) en het meest recente album ’Reflections’ (2013) heeft Hooverphonic een wilde en eclectische rit afgelegd: van triphop tot strijkers, van psychedelische weirdness tot bombastische orkesten. Het eerste grote wapenfeit vinden we terug in 2000, wanneer de groep Europa en de Verenigde Staten verovert met het album ‘The Magnificent Tree’ (goed voor 107 weken in de Vlaamse albumcharts), waarvan ‘Mad About You’ uitgroeide tot een internationale hit van formaat. Na een eerste uitstap richting bombastische composities met ‘Jackie Cane’ (2002) volgde ‘Sit Down and Listen to’ (2003), een intiemere plaat, opnieuw gevolgd door de eclectische dubbel-cd ‘(No) More Sweet Music’ (2005). Gouden en platina albums en nummer één-noteringen zijn sindsdien een evidentie. Zo behaalden alle platen die Hooverphonic sinds 2000 uitbracht minstens de top 5, met nummer 1-noteringen voor de drie recentste albums.
Als bekroning voor hun succesvolle carrière en ijzersterke live-reputatie mochten bandleden Alex Callier, Raymond Geerts en Noémie Wolfs begin dit jaar nog de MIA voor beste groep op zak steken. Toen ze enkele jaren geleden uitpakten met het album ‘Hooverphonic with Orchestra’ werd nogmaals duidelijk dat hun nummers zich er uitstekend toe lenen om live gebracht te worden met groot orkest. De daaropvolgende tournee bracht hen van de ene uitverkochte zaal naar de andere, waaronder zelfs een volledig gevuld Sportpaleis als orgelpunt.
Van alle Belgische acts is Hooverphonic volgens de organisatoren misschien wel de meest geschikte om deze speciale editie op te luisteren. Bovendien stond de groep al enkele jaren op hun verlanglijstje. Zo staan dit jaar een van de strafste live-bands én songwriters op éénzelfde podium met het internationaal gerenommeerde orkest Il Novecento, een unieke combinatie. Of zoals Alex Callier, frontman van de band, het gepast verwoordt: “A marriage made in heaven”.
Meer info op http://www.hooverphonic.com


KSENIJA SIDOROVA
De klassieke artieste Ksenija Sidorova, een rijzende ster in Europa, vertolkt op een frisse en eigentijdse manier klassieke werken op... het accordeon. Ksenija, in 1988 geboren in Letland, werd op 8-jarige leeftijd door haar grootmoeder aangemoedigd om het instrument te leren bespelen. Op haar zestiende trok ze naar de Royal Academy of Music in Londen, waar ze als 'undergraduate' al een eerste prijs in de wacht sleepte en vervolgens met onderscheiding haar diploma behaalde. Sindsdien verzamelde ze awards en onderscheidingen, waaronder een Philharmonia Orchestra Martin Musical Scholarship Fund Award en een Philharmonia Orchestra Friends Award. In mei 2012 werd Ksenija zelfs de eerste winnaar van de International Award van de Bryn Terfel Foundation.
Naast awards stapelt de Letse accordeoniste ook de overwinningen op van talentenwedstrijden in landen als Rusland, Italië en Litouwen. Verder werkte ze al op jonge leeftijd samen met componisten als Karl Jenkins en Hans Abrahamsen. Met het Brooks String Quartet haalde ze de finale van de Royal Academy of Music Club Prize en won ze de Elias Fawcett Award voor opmerkelijkste ensemble.
Recente projecten brachten haar in talrijke gerenommeerde concertzalen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Letland en Noorwegen. en op verschillende festivals. Ksenija is een toegewijde promotor van haar instrument en doet regelmatig ook vrijwilligerswerk in lagere scholen met steun van de Worshipful Company of Musicians.
Meer info op http://www.ksenijasidorova.com

ONZE VASTE WAARDEN

JOHN MILES was er al bij op de allereerste Promseditie in 1985 en ontbrak sindsdien haast nooit op het programma. Zijn meeslepende rockballade ‘Music (Was My First Love)’ groeide uit tot dé Promshymne. Zij vertolkt perfect waar het bij Night of the Proms om draait: de liefde voor de muziek van alle tijden!
FINE FLEUR is na zijn knappe vocale prestaties bij vele vorige jaargangen ook op deze 30ste editie weer present. Dit koor werd speciaal voor Night of the Proms opgericht. Het trad voor het eerst op in 1995 en mocht meteen met o.a. Andrea Bocelli het podium delen. Het publiek kan zich weer door deze schitterende stemmen in vervoering laten brengen.
ROBERT GROSLOT is sinds 1991 onlosmakelijk met Night of the Proms verbonden als dirigent van zijn eigen orkest IL NOVECENTO, dat alle Night of the Promsconcerten in Europa én de Verenigde Staten klank en kleur geeft. Il Novecento kan zonder verpinken het meest flexibele en meest swingende symfonisch orkest ter wereld genoemd worden.

CONCERTDATA
vrijdag 7 november 2014

zaterdag 8 november 2014

donderdag 13 november 2014

vrijdag 14 november 2014

zaterdag 15 november 2014
Aanvang concerten om 20.30 uur

PLAATSEN EN PRIJZEN
staanplaatsen balkon 22 euro

staanplaatsen middenplein vooraan 25 euro


rolstoelplaatsen (alleen telefonisch te reserveren) 37 euro

zitplaatsen balkon 37 euro

zitplaatsen tribunes en middenplein achteraan 46 euro
• Exclusief service- en portkosten en contributie vrij gebruik P+R, tram & bus De Lijn

• Rolstoelplaatsen kunnen alleen telefonisch besteld worden

• Grotere groepen dienen telefonisch of schriftelijk te reserveren. Vanaf 20 personen reductieprijs (niet geldig voor staanplaatsen balkon)

• Anniversary Hot Ticket (+32,60 euro bovenop de ticketprijs): uitzonderlijke pakket voor groepen vanaf 20 personen; houdt naast de gebruikelijke groepskorting op de concerttickets het volgende in:  • Vlotte toegang tot de concertzaal via een eigen ingang

  • Per ticket vier drankjetons ter waarde van 3 euro (incl. btw) per jeton

  • De unieke Night of the Proms-schoudertas ter waarde van 25 euro (incl. btw)

• Het middenplein is met staanplaatsen vooraan en zitplaatsen achteraan

RESERVEREN
Telefonisch bij Tele Ticket Service 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.) - ma t/m vr 9-12.30 uur en 13.30-18 uur.

Online via www.notp.com.GRATIS MET DE LIJN
Het Night of the Promsticket is geldig als combiticket Sportpaleis - De Lijn. Het garandeert zowel de toegang tot de zaal als het vrije gebruik van trams en bussen van De Lijn naar en van het Sportpaleis. De Lijn verzekert meteen na het evenement terugritten. Wie parkeert op een P+R-terrein en gebruikmaakt van zijn combiticket bereikt ontspannen het Sportpaleis.
Meer info: www.sportpaleis.be › mobiliteit

NIGHT OF THE PROMS ONLINE
www.notp.com/belgie

www.facebook.com/nightoftheproms

www.twitter.com/nightoftheproms

www.notpblog.wordpress.com

  • Feestelijke 30ste editie met facelift en promslampje
  • ONZE VASTE WAARDEN JOHN MILES
  • ROBERT GROSLOT
  • NIGHT OF THE PROMS ONLINE

  • Dovnload 137.12 Kb.