Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Ondernemende vrouwen inspireren elkaar

Dovnload 7.14 Kb.

Ondernemende vrouwen inspireren elkaarDatum31.10.2017
Grootte7.14 Kb.

Dovnload 7.14 Kb.

P E R S B E R I C H T

Alkmaar, 2 oktober 2013


Ondernemende vrouwen inspireren elkaar
,,Vrouwen zijn nu eenmaal anders dan mannen en ondernemen dus ook anders.” Dat is de filosofie achter Zij Onderneemt, het concept dat vier vrouwelijke ondernemers uit de regio Alkmaar hebben opgezet om andere ondernemende vrouwen te ondersteunen, adviseren en te inspireren.
De vier vrouwen werken al langer als zelfstandig ondernemers en adviseren daarin andere ondernemers. ,,We hebben elkaar leren kennen via social media en tijdens het flexwerken bij De TelefoonCentrale in Alkmaar,” vertelt marketeer Natasha Ioppi. ,,We merkten daarbij hoe fijn het is om met andere vrouwen over het ondernemerschap te sparren en zo is het idee eigenlijk geboren.”
Aanvullende kwaliteiten

Ieder heeft zo zijn eigen vakgebied; marketing, webdesign en social media, profilering en acquisitie, organisatie- en timemanagement. ,,Ook binnen ons samenwerkingsverband vullen we elkaar mooi aan. Zo heeft de een wat meer met financiële zaken, terwijl de ander zich verdiept in een marketingplan en de derde aan de gang gaat met de huisstijl”, aldus imago-adviseur Linda Abrams. ,,Voor de vrouwen die naar Zij Onderneemt toekomen, kunnen we daarom een compleet pakket bieden. Wij kunnen hen ondersteunen en adviseren vanuit onze eigen expertises.”


Meervoudig ambitieus

Voor Stefanie Hoogland, ondernemer en auteur van het boek ‘Geef jezelf een break, mama’, is Zij Onderneemt een logisch vervolg op haar bedrijf Zij heeft Ambities. ,,Met mijn bedrijf richt ik mij op vrouwen met meervoudige ambities. Zij willen een goede moeder en partner zijn, maar ook een goede baan hebben, leuke dingen doen met vriendinnen, hobby’s hebben en misschien zelfs zich inzetten voor de maatschappij of een goed doel. Zij willen én, én, én… En waarom ook niet!” Samen met Natasha, Linda en social media manager Wendy Beers richt zij zich nu ook op vrouwen die deze ambities willen combineren met een eigen bedrijf.


Beter ondernemen, fijner leven

Zij Onderneemt wil ondernemende vrouwen ondersteunen, adviseren en inspireren. Via de door Wendy Beers ontwikkelde website kunnen vrouwen die een bedrijf willen starten of al ondernemend zijn, zich inschrijven voor diverse workshops, een advies- of brainstorm afspraak inplannen of een digitaal werkblad met praktische tips downloaden. ,,Voor de ondernemers die voldoende hebben aan een korte handleiding is een werkblad ideaal. Wil je wat meer uitleg en persoonlijke begeleiding, dan kun je kiezen voor een workshop”, aldus Wendy. De dames zijn ook fervente bloggers en social media gebruikers. Stefanie: ,,We geven tips hoe je beter kunt ondernemen, zodat je ook fijner leeft.”


De TelefoonCentrale

De ambitieuze vrouwen van Zij Onderneemt hebben een kantoor ingenomen in De TelefoonCentrale, het Alkmaarse centrum voor creatieve ondernemers. Natasha: “Voor ons een vanzelfsprekende plek. Het bruist hier gewoon! De verbinding tussen de gebruikers, het enthousiasme van de eigenaren… het werkt allemaal enorm inspirerend en daar wilden wij middenin zitten!” Het gebouw biedt ook voldoende ruimte voor de workshops, trainingen en evenementen die Zij Onderneemt organiseert. “Daarnaast hebben wij ook elke maand een gratis Open Spreekuur waarbij iedereen ZO naar binnen kan lopen met vragen of voor een praatje” vertelt Linda.


Het Open Spreekuur is op elke eerste dinsdag van de maand (van 10 – 12 uur) in het kantoor van Zij Onderneemt en valt samen met de Open Coffee Alkmaar die ook bij De TelefoonCentrale plaatsvindt.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Niet voor publicatie:
Voor meer informatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met:

Natasha Ioppi, natasha@zijonderneemt.nl – tel. 06 – 21842289Stefanie Hoogland, stefanie@zijonderneemt.nl – tel. 06 – 41918196
De foto’s zijn gemaakt tijdens de presentatie van Zij Onderneemt op de Open Coffee Alkmaar op 1 oktober jongstleden, door Richard Rood. Bij plaatsing van de foto’s dient zijn naam te worden vermeld.

  • Aanvullende kwaliteiten
  • Meervoudig ambitieus
  • Beter ondernemen, fijner leven
  • De TelefoonCentrale

  • Dovnload 7.14 Kb.