Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Op zoek naar Utopia. De verbeelding van een ideale wereld

Dovnload 49.75 Kb.

Op zoek naar Utopia. De verbeelding van een ideale wereldDatum10.10.2017
Grootte49.75 Kb.

Dovnload 49.75 Kb.

Lembeke, 14/10/16


Daguitstap naar Leuven dinsdag 8 november

M-Museum “Op zoek naar Utopia. De verbeelding van een ideale wereld”

Abdij van Park, een unieke historische site
In 2016 is het 500 jaar geleden dat de Engelse humanist en staatsman Thomas More in Leuven zijn wereldberoemde boek Utopia publiceerde. De verjaardag van deze mijlpaal is de aanleiding voor een bijzondere tentoonstelling in M-Museum Leuven, die plaatsvindt van 20 oktober 2016 tot 17 januari 2017.
De curator van de tentoonstelling, prof. dr. Jan Van der Stock gaf ons reeds in juni een unieke inkijk in de totstandkoming van deze prestigieuze bruikleententoonstelling gegeven.

Gezien de belangstelling toen nodigen we jullie uit om de tentoonstelling met ons ter plaatse te bezoeken.


In de voormiddag leidt een gids ons door de expo “Op zoek naar Utopia” in museum M.
Na de middag.laat een gids ons kennismaken met Abdij van 't Park

Abdij van Park, een unieke historische site met zijn buitengewone kunstcollectie, een ongeschonden kloosterinterieur, een kloosterbibliotheek met ruim 6000 oude drukken en een goed bewaard oud archief.

Abdij van Park is een oase van rust op wandelafstand van hartje Leuven. Het is een van de best bewaarde abdijcomplexen in de Nederlanden. De eeuwenoude abdijsite met kerk, poortgebouwen, watermolen en visvijvers vormt een uniek geheel in Europa.
Dagschema
08.30 u. Samenkomst aan Kerkplein Lembeke – afreis naar Leuven

10.15 u. Aankomst aan café Domus voor een welkomstkoffie

11.00 u. Onder leiding van een gids maken we In M-Museum kennis met de wereld van More en zijn vrienden, met hun idealen en droombeelden.

13.00 u. lunch in Brasserie De Abdijmolen: soep – varkenshaasje of filet van zalm of groentenmoussaka – koffie

15.00 u. Start van het gegidst bezoek aan unieke historische site Abdij van 't Park

17.00 u. Terugreis naar Lembeke

19.15 u. Einde busrit
Prijs: Bezoek M-Museum en Abdij van Park met gids + vervoer, welkomstkoffie en lunch, aangeboden aan de houders van de Davidsfonds Cultuurkaart voor 60 euro.

Niet-leden zijn eveneens welkom, zij betalen 68 euro.


Om organisatorische redenen vragen wij u vóór 25 oktober in te schrijven bij Jeanne Leliaert (jeanne.leliaert@telenet.be of tel 09/377.58.99) en te betalen op rek.nr. BE27 4491 6029 2173 t.n.v. Davidsfonds Lembeke.

Gezien de grote belangstelling voor de tentoonstelling en het beperkt aantal gidsen wordt ons gevraagd het aantal deelnemers vlug door te geven.Gelieve bij inschrijven ook uw keuze van hoofdgerecht te vermelden.Davidsfonds Lembeke - email: lembeke@davidsfonds.net - website Davidsfonds: www.lembeke.davidsfonds.be

  • Lembeke, 14/10/16 Daguitstap naar Leuven dinsdag 8 november M-Museum “Op zoek naar Utopia. De verbeelding van een ideale wereld”
  • Prijs

  • Dovnload 49.75 Kb.