Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Opening Gezond Schoolplein van Accent Praktijkonderwijs enTrivium College Amersfoort

Dovnload 7.92 Kb.

Opening Gezond Schoolplein van Accent Praktijkonderwijs enTrivium College AmersfoortDatum10.10.2017
Grootte7.92 Kb.

Dovnload 7.92 Kb.

Opening Gezond Schoolplein van
Accent Praktijkonderwijs enTrivium College Amersfoort


Op maandag 5 december wordt  het nieuwe Gezonde Schoolplein van Accent praktijkonderwijs en het Trivium College in Amersfoort officieel geopend! Beide scholen maken gebruik van hetzelfde schoolplein. De leerlingen van beide scholen hebben samen in een Actieteam nagedacht over de wensen en eisen van het nieuwe schoolplein. Waar het plein eerst wat vervallen oogde en weinig uitdaagde tot bewegen, is er nu een mooi groen en sportief plein ontstaan. Ook is er een grote tribune aangelegd, zodat, als het weer het toelaat, binnenlessen buiten gegeven kunnen worden. Het plein is dus nu als het ware een verlengstuk van het klaslokaal.

 

Op het oude plein was er geen onderscheid in de verschillende zones voor les, ontspanning en sporten. Op het nieuwe plein is dit flink verbeterd. Het bestaande pannaveld is verbreed en heeft gezond kunstgras gekregen, er is een buitentribune gekomen voor buitenlessen en ook is er een mooie nieuwe chill-plek aangelegd rondom een grote boom op het plein. Daarnaast is er een nieuw fitnesstoestel gekomen waarop in de pauzes getraind kan worden en komen er nog moestuinbakken, zodat de leerlingen zelf gewassen kunnen verbouwen.Tegelijk met de opening van het gezonde Schoolplein zal wethouder Imming, van de gemeente Amersfoort, het vignet Gezonde School overhandigen aan Accent praktijkonderwijs.  De school krijgt dit vignet voor het thema voeding en is hierbij ondersteund door GGD regio Utrecht vanuit het project

B.Slim. Het vignet is een voorwaarde om een gezond schoolplein te worden

 

Het project gezond schoolplein heeft ons veel ‘gezonds’ opgeleverd
Geke Niemeijer, afdelingsleider en zorgcoördinator Praktijkonderwijs Accent en woordvoerder namens beide scholen:”Ik ben echt heel trots op de leerlingen die samen met de architect de plannen gemaakt hebben. Het is een groot, rustig plein geworden; een fijne en gezellige plek om buiten te zijn met veel mogelijkheden om te  sporten. We hopen dat de buurt met veel plezier gebruik zal maken van het plein,”aldus Geke. Ze vult aan: “Ook ben ik er erg trots op dat we het vignet Gezonde School hebben verkregen. Het project Gezond Schoolplein heeft ons veel ‘gezonds’ opgeleverd: het rookvrije plein, structurele aandacht voor gezond eten en voor bewegen op het plein.

Ook de leerlingen zijn erg te spreken over het nieuwe gezonde schoolplein. Pieter (17): “Het plein is top,” en Abdallah (15) zegt: “ik ben erg blij met het voetbalveld.” Romy (15) vult aan: “Het is een prima plein, met alle benodigdheden.”
Gezond Schoolplein
Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad helpen tot eind 2016 in totaal zeventig scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met de realisatie van een Gezond Schoolplein. Een Gezond Schoolplein prikkelt de
fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Dit is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Accent Praktijkonderwijs en het Trivium College zijn daarom blij dat zij werden geselecteerd.


Jongeren in een gezonde schoolomgeving zijn gezonder
Om ervoor te zorgen dat het Gezonde Schoolplein een structurele bijdrage levert aan de gezondheid van de leerlingen, ontvangen beide scholen begeleiding bij onder andere het:

-          Organiseren van beheer en onderhoud.

-          Inzetten van gezonde activiteiten.

-          Verankeren van educatieve buitenactiviteiten in het bestaande lesprogramma.

-          Behalen van het vignet Gezonde School

-          Vervullen van een ambassadeursrol richting alle scholen in Nederland. 

Zo wordt verankering in het gezondheidsbeleid van de scholen gewaarborgd, bekleedt de school een belangrijke voorbeeldfunctie en draagt het schoolplein bij aan een gezonde omgeving voor jongeren uit de wijk. Accent Praktijkonderwijs Amersfoort draagt het vignet Gezonde School en heeft het themacertificaat ‘Voeding’.

  • Het project gezond schoolplein heeft ons veel ‘gezonds’ opgeleverd
  • Gezond Schoolplein
  • Jongeren in een gezonde schoolomgeving zijn gezonder

  • Dovnload 7.92 Kb.