Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Opening: Meneer Ros vertelt dat van sommige klassen de klassenvertegenwoordigers er volgende keer wel bij zijn. De leerlingenraad is er voor om mee te praten over allerlei dingen die belangrijk zijn voor de leerlingen van de Bovenbouw

Dovnload 13.63 Kb.

Opening: Meneer Ros vertelt dat van sommige klassen de klassenvertegenwoordigers er volgende keer wel bij zijn. De leerlingenraad is er voor om mee te praten over allerlei dingen die belangrijk zijn voor de leerlingen van de BovenbouwDatum14.03.2017
Grootte13.63 Kb.

Dovnload 13.63 Kb.

Notulen Leerlingenraad 20-9-2010
Aanwezig: B1a Ali en Daisy, B1b Ceyda en Aysenur, B2c Naila

Afwezig: B2a Deniz en Bryan, B2b Janet, B3 is op stage of heeft ‘s middags vrij

Voorzitter: Meneer Ros

Notulant: Juf Kamminga
 1. Opening: Meneer Ros vertelt dat van sommige klassen de klassenvertegenwoordigers er volgende keer wel bij zijn. De leerlingenraad is er voor om mee te praten over allerlei dingen die belangrijk zijn voor de leerlingen van de Bovenbouw.
 1. Kennismaking, regels en afspraken:

Deze vergadering is na schooltijd normaal is de vergadering in het 6e uur. Als de vergadering langer duurt dan 14.15 uur (vaak tot 15.00 uur), krijg je (na twee keer) de tijd terug voor een vrije middag. Niemand van deze groep is eerder klassenvertegenwoordiger geweest.

Meneer Ros legt uit wat de bedoeling is van de rode klassenmap en de agenda en notulen. • We bespreken dat het fijn is als je met z’n tweeën bij de leerlingenraad komt van dezelfde klas. Dat is gemakkelijker in de klas, maar ook bij het vertellen in de vergadering.

 • De rode map van jouw klas staat bij juf Engels daar kun je hem altijd zelf ophalen en inkijken.

 • De agenda is er een week voor de vergadering.

 • Je bespreekt de agenda voor de vergadering met je klas. Wat vinden de leerlingen uit jouw klas van de dingen die op de agenda staan.

 • Vraag je mentor om je te helpen en aantekeningen te maken.

 • De vergadering is 1x in de 6 weken.

 • Overleg altijd met je mentor wanneer je een middag vrij mag nemen.

 • We bespreken de regels voor klassenvertegenwoordigers die jullie allemaal op papier uitgereikt hebben gekregen. Hierop staan ook de datums voor de volgende vergaderingen. Zet die alvast in je agenda.
 1. Bloembollenactie:

We weten niet hoeveel geld de bloembollenactie oplevert, maar we denken toch wel een paar honderd euro!

B1a heeft het niet besproken.

B1b zou graag een keer naar een pretpark willen.

B2b pingpong batjes, gekleurde lokalen net als lokaal 1, nieuwe overalls, overkapping voor roken.

B2c heeft geen idee, maar Naila vindt dat het ook wel naar een goed doel mag! We bespreken dat het misschien best leuk is, om een keer een maaltijd te verzorgen voor de ouderen in de wijk en dat kost wel geld.

Paintball is ook nog een idee!

 1. Evaluatie einddisco bij Merlijn:

B1b: Liever in een grote zaal. En we willen ook graag naar buiten kunnen. Er werd alleen maar hardcore gedraaid, dat was te veel van het goede.

B1a: Te kleine zaal. De discotijden graag van 8 tot 12 uur. Het was wel erg gezellig.

B2a: Meer soorten muziek, graag een grotere ruimte. Van 8- 1 uur en dan de volgende dag de eerste twee uur vrij.

B2b: Merlijn was wel een goede plek, maar de muntjes waren wel duur (dit zijn normale prijzen in een discotheek). Kan het niet een keer op een andere dag?

Naila: Als we nou met een lijst langs de klassen gaan voor de volgende disco. En iedere klas geeft 5 nummers op die ze graag gedraaid willen hebben. Dan hebben we bij de bovenbouwdisco zeker muziek waar voor iedereen wat bij is. Dit lijkt ons allemaal een prima idee!! Actie Naila?

Naila vraagt zich nog af waarom we niet weer een disco op school doen. Dit is best leuk en is veel goedkoper. Ook kun je dan gewoon naar buiten lopen en daar gezellig kletsen. Er moet dan niet een juf of meneer in de gang bij de wc’s gaan zitten, dat is zo kinderachtig! Ze mogen wel rondlopen. Op een woensdag of donderdag lijkt ons een goed plan! Actie: dit voorstel bespreken in de bovenbouwklassen??
 1. Ideeën:

 • B2b: wil graag patat in de grote pauze of Döner kebab. Naila merkt terecht op dat dit niet zo verstandig is, omdat we juist een gezondere schoolkantine willen. En patat is veel te vet.

 • Naila wil graag dat er bij de planning van de broodjes voor de kantine ook rekening wordt gehouden met de Syrische leerlingen. Zij eten op woensdag en vrijdag geen dierlijke producten.
 1. Rondvraag:

 • Juf: wie wil er helpen bij de voorlichting over niet-roken aan de nieuwe onderbouwleerlingen? Van de leerlingen van de leerlingenraad blijkt niemand te roken. Klasse! Maar ze vinden het allemaal wel een beetje eng om voor de klas te gaan staan en dan iets te moeten vertellen. Gelukkig hebben een aantal leerlingen van de bovenbouw 2 vorig jaar al gezegd dat ze willen helpen met de voorlichting voor de onderbouw over roken.

 • Op 11 november hebben we onze jaarlijks CKV dag waarop er kunstenaars komen die met ons allerlei leuke dingen gaan doen. Het onderwerp (thema) is ‘Feest’. Op woensdagavond 17 november willen we met ons allen op school een echt feest hebben. Juf de Jong heeft gevraagd of er leerlingen van de leerlingenraad zijn die mee willen denken over het feest. We denken aan een multicultureel feest met b.v. hapjes en versieringen uit landen als: Turkije, Marokko, Polen, Duitsland, Irak, Nederland enz. Ali en Daisy bieden aan om mee te helpen denken.
 1. Sluiting:


Melissa Laurens van Tactus gaat met de 6 leerlingen, die gaan helpen met de voorlichting over roken, praten over hoe ze dat moeten doen. Ze komt op dinsdag 12 oktober na de kleine pauze om half elf.

Volgende vergadering: maandag 15 november 2010 Lokaal 6 13.30 uur (6e lesuur)Neem je agenda mee!
Voorraadagenda 2010: • Kennismaking, regels en afspraken
 • Bloembollenactie
 • Evaluatie einddisco bij Merlijn
 • Actie Naila
 • Actie: dit voorstel bespreken in de bovenbouwklassen Ideeën
 • Ali en Daisy

 • Dovnload 13.63 Kb.