Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Opstellen Dagje uit naar Wild Waters Mombasa

Dovnload 23.89 Kb.

Opstellen Dagje uit naar Wild Waters MombasaDatum31.07.2017
Grootte23.89 Kb.

Dovnload 23.89 Kb.

8st UITGAVE

naar Wild Waters Mombasa
  • Dagje Uit Naar Wild Waters In Nyali Mombasa

  • Aktiviteiten Op Zaterdag
  • Website Update
  • Verjaardag Alex Sonje


23 Augustus 2008

Mama Furaha is heel lief, ze heeft ons naar Nyali in Mombasa gebracht om te genieten van alle mooie dingen die we daar hebben gezien.

Alles was prachtig, ik was heel blij met het (water)zwembad en het was voor mij de eerste keer om daar te zijn. Het is een geweldige plaats met leuke dingen om te doen en om te zijn, als je daar gaat zal je heel verbaasd zijn, het is zo mooi!

Geschreven door Sammy Nyevu , Groep 4
Wild waters in Nyali is zo goed met interresante dingen. Toen ik daar was had ik veel plezier, het water (zwembad) is verbazend en te gek Mama Furaha heeft ons daar naar toe gebracht om die verbazingwekkende dingen daar te zien, we houden veel van haar.

Het was voor mij de eerste keer om daar naar toe te gaan, ik was verbaasd en had veel plezier en was erg blij.

Geschreven door Juma Kenga, Groep 4

EEN DAGTRIP NAAR WILD WATERS

Het was op zaterdag, ik stond heel vroeg op. Ik ging naar de badkamer om te baden, daarna trok ik mijn zondagse kleren aan en ging snel naar de bushalte. Daar zag ik mijn vrienden en we gingen allemaal met de bus naar Nyali Wild Waters .Toen we daar aankwamen, gingen wij ons omkleden en trokken onze zwemkleding aan en begonnen te zwemmen .

Ik heb genoten van het zwemmen want we bleven 3 uur in het zwembad. Toen we moe waren, gingen we uitrusten in het restaurant. We aten lunch: friet en hamburger en we waren heel blij. Na de lunch gingen we weer zwemmen voor ongeveer 1 uur. Op het laatst waren we helemaal uitgeput.Toen gingen wij ons weer omkleden, en toen kwam de bus zodat we weer naar ons huis konden gaan.Ik had heel veel plezier van deze dagtrip, wij danken mama Furaha dat ze ons daar naar toe gebracht heeft .
Mijn naam is Asha Ngowa , Groep 5 .


Op Zaterdag 23 Augustus toen ik om 7.30 kwam aanfietsen stonden alle kinderen uit Kilfi al ongeduldig op mijn komst te wachten, sommigen reeds om

7 uur. Intussen werdt er aldoor gebeld door de andere begeleiders met kinderen die onderweg opgehaald moesten worden. Iedereen was te vroeg ( een uitzondering hier )en ongeduldig , en omdat de bus een half uur te laat kwam moest het doorgegeven worden .Zoals meestal zijn de kinderen de eerste 15 minuten stil , maar toen de bus vol was, begonnen ze enthousiast te zingen tot we bij het pretpark aankwamen . De geplande stadstour ging vanwege de tijd niet door.

Wij kregen van de management een staf lid toegewezen die de hele dag bij de groep zou blijven om te helpen met van alles en nog wat . Goede service en handig want er moest in het begin veel gedaan worden en ik moest zoveel mogenlijk de kinderen bij elkaar zien te krijgen voor de foto ’s enz , want in de tussen tijd renden ze van het ene zwembad naar de andere.

De kinderen waren niet te houden en gingen gelijk glijden en zwemmen en zelfs die in het begin geen zin hadden , zagen zoveel plezier bij de anderen en wilden toen toch wel .

Lunch: een grote portie friet , hamburger en sla , frisdrank ............ en ze zaten ze allemaal met grote ogen te kijken naar hun bord. Het was heel aandoenlijk want ze wisten niet waar en hoe te beginnen. De kinderen krijgen thuis meestal elke dag hetzelfde: ugali ( mais ) met groenten of bruine bonen. Dus deden we het voor hoe de hamburger uit de vuist te eten, daarna ging het in snel tempo naar binnen. Sommige kinderen wilden geen vlees maar dat werdt door anderen met plezier opgegeten .

Onze begeleider kwam vertellen dat er om 4 uur gedanst zou worden onder een blauwe douche tent , dus tegen die tijd snel daar naar toe, daarna snel omkleden en naar de bots autootjes. Dat was inbegrepen bij de prijs dus daar moesten ze ook van genieten.We hadden maar 30min voor de bus kwam om ons op te halen.Alles bij elkaar heb ik ze nooit zo blij en uitgelaten gezien. Het was een gezellige en gezegende dag voor ons allemaal, dank zij in het bijzonder onze donors in Driebergen / Rijssen uit Nederland, dat deze fijne en bijzondere dag voor de kinderen mogenlijk was .

Namens Bestuur, moeders en kinderen:Asante Sana!! Veel Dank !!
De kinderen in Kilifi komen elke zaterdag bij elkaar en gaan samen lezen, spelletjes doen, puzzelen, met de poppen en auto’s spelen, maar als eerste houden wij groeps gesprekken over verschillende onderwerpen zoals: hygiene, (baden, tanden poetsen, handen wassen enz ) jokken, klikken, stelen enz . Bij de meeste kinderen wordt thuis geen aandacht hier aan besteed . Toen het gesprek een keer ging over : “wat je wil worden “zei Maureen, 6 jaren oud en onze jongste in de groep: Ik wil pinda verkoopster worden. De hele groep barstte in lachen uit (ik ook) en Maureen lachte even hard mee in haar kinderlijke onschuld .

De groep gaf haar andere ideetjes b.v: ze kon haar eigen kledingzaak starten of andere spullen in haar winkel verkopen. En ja, dat vond ze ook goed . Hier wordt door veel jongeren die geen werk hebben, meestal jongens op straat ge-vent met pinda’s, cashwe noten, fruit en allerhande gebruiks artikelen. Maureen kan heel goed leren en zal het verder schoppen vooral wanneer ze een sponsor heeft.(kijk op de site bij “sponsoren“) en lees haar verhaal.

Na de aktiviteiten helpen alle kinderen mee met het schoonmaken van de winkel en afwassen van bekers en andere spullen, dan is het ongeveer 1 uur ‘s middags en komt het leukste voor allemaal: Middag eten . Wij gaan dan naar een van de vele eethuisjes in de buurt voor een warme maaltijd . De meeste kinderen eten bruine bonen met chapati, een meelpannekoek. Pilauw rijst wordt ook vaak gegeten, enkele kinderen willen geen vlees dus dat wordt aan anderen gegeven. Na het eten krijgen ze elk 5 shilling (5 euro centen) om zelf wat lekkers te kopen. Voor onze kinderen hier is 5 cent om zelf te besteden heel wat, voor 1 cent koop je al een snoepje of koekje. Ze praten enthousiast door elkaar wat er gekocht gaat worden en gaan in kleine groepjes weer naar huis. We kijken allemaal uit naar de zaterdagse ontmoetingen , want het is leuk voor de kinderen om elkaar beter te leren kennen en er wordt ook heel wat afgelachen, ze vertellen vaak grappige verhalen.Er staan 7 nieuwe kinderen op de site die een sponsor nodig hebben, 6 meisjes en 1 jongen. Deze kinderen gaan reeds vanaf Januari 2008 naar school dankzij de donaties van hele lieve mensen uit Nederland.Ook met de inkomsten van de winkel worden kinderen die geen sponsor hebben geholpen die tussen de middag een maaltijd nodig hebben of b.v. schoenen, uniform, schooltas of iets anders. Soms komt er een moeder van een kind die gesponsord wordt langs met een ziek kind uit het gezin die medicijnen nodig heeft, of andere mensen die eigenlijk niets met het projekt te maken hebben maar honger en /of geen geld hebben voor de dokter, het is moeilijk ze niet te helpen.De website update neemt veel tijd in beslag. Nadat alles klaar is, moet er meestal iemand naar Mombasa om het per e-mail te versturen. De internet verbinding hier is niet zoals in Europa maar erg traag en documenten moeten vaak 2 of 3 maal verzonden worden voor het aankomt . Of valt electriciteit uit en kan je wachten of de volgende dag weer proberen .

Ik vraag dus aan sponsors / lezers van de Jarida la Kenya Nieuwsbrief rekening te houden met de omstandigheden , het gaat hier niet zo snel .

Dringend verzoek aan alle lezers :WILT U DE NIEUWSBRIEF DOORSTUREN NAAR ANDEREN OOK BUITEN NEDERLAND?

HET STAAT OOK IN DE ENGELSE VERSIE VAN DE SITE !!!


Van veel kinderen is het niet bekend op welke dag en in welke maand ze geboren zijn, maar meestal wel het jaar . Verjaardagen worden hier niet gevierd ook al is het bekend. De kinderen die wij helpen met onderwijs e.a. zijn allemaal afkomstig uit zeer arme eenouder gezinnen van alleenstaande vrouwen waarvan sommigen weduwe zijn . In veel gezinnen is er dagelijks maar 1 maaltijd, meestal’s avonds en soms helemaal niets . Feestjes vieren is bij hun taboe. Voor de kinderen waarvan het bekend is doen wij op die dag iets leuks en laten het niet ongemerkt voorbij gaan .

De jarige komt na school met een vriend of vriendinnetje langs en mag zelf zijn / haar maaltijd uitkiezen, meestal is het friet met kip, dat vinden ze al een feestmaal hier. En de kinderen die tussen de middag komen eten zijn er ook bij.Na het eten krijgen ze: frisdrank, gebak , ijs , snoep en de jarige mag ook een een kado uitkiezen.


Op 10 September l.l. was het Alex Sonje die 10 jaar oud werdt . We hadden eerder zijn kado gekocht, hij koos een paar sport schoenen uit en sokken . Hij had zijn nichtje meegenomen en na de felicitaties gingen we samen met de anderen kinderen naar een cafe aan de overkant. Ik had de eigenares reeds eerder gesproken en ze gaf de frietjes gratis, ik hoefde alleen voor de kip te betalen.. De kinderen hadden’s ochtend niets gegeten, dus het ging er goed in, hun bord was schoon gegeten.

Na het eten gingen we naar een boekwinkel en Alex mocht een verjaardags kaart met een Happy birthday muziek toontje uitzoeken .

Hij vondt het prachtig en we schreven allemaal onze namen er op .

Daarna kregen ze frisdrank en gebak , en allemaal geld om onderweg nog iets lekkers te kopen en Alex bedankte heel blij voor zijn

“verjaardags feestje”, het was hem van harte gegund.Voor de kinderen zonder geboorte datum vieren we tijdens de December vakantie een soortgelijke feest met z’n allen .

  • Dagje Uit Naar Wild Waters In Nyali Mombasa

  • Dovnload 23.89 Kb.