Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Pan amsterdam kunst & antiek op hoog niveau

Dovnload 79.35 Kb.

Pan amsterdam kunst & antiek op hoog niveauPagina1/2
Datum25.10.2017
Grootte79.35 Kb.

Dovnload 79.35 Kb.
  1   2PAN AMSTERDAM - Kunst & antiek op hoog niveau


Winterlandschap van Hendrick Avercamp. Douwes Fine Art, Amsterdam

Amsterdam, 16 november 2009 - Een recordaantal van 137 kunst- en antiekhandelaren vormt vanaf zondag 22 november weer het toneel van PAN Amsterdam, de eigentijdse nationale kunst- en antiekbeurs, die tot en met 29 november in de Parkhal van Amsterdam RAI te zien is. Diverse handelaren presenteren een speciaal thema. Juwelier Steltman pakt uit met een expositie, getiteld Kleurstenen. Topstuk is een 41,50 karaat grote spinel uit Tanzania met een vraagprijs van €1 miljoen. Borzo Modern & Contemporary richt zich op nieuw realisme en pop-art uit de jaren 60. Galerie De Rijk, sluit daarop aan met werk van de Zero- en Nul-beweging. Leslie Smith Gallery presen-teert zich voor het eerst met Aboriginal Art en Ariëns Kappers zet een serie etsen van Johan Barthold Jongkind in de schijnwerpers. Bijzondere stukken zijn een aard- en hemelglobe van Blaeu uit 1645 uit een prinselijke collectie, een ijsgezicht van de 17e -eeuwse meester Hendrick Avercamp en de berenklauwstoel, het laatste ontwerp van de Franse art nouveau kunstenaar Emile Gallé die vele tentoonstellingen heeft gesierd.
Nieuwe handelaren

23 handelaren zijn nieuw op PAN Amsterdam. Nouvelles Images, een van de oudste kunstgalerieën in Nederland, doet dit jaar voor het eerst aan de PAN mee. Naast zeven Vlaamse deelnemers telt de beurs voor het eerst ook vier kunst- en antiekhandelaren uit andere landen. Koetser, Zürich-Amsterdam, versterkt het aanbod schilderijen van Hollandse oude meesters. Luis Alegria, Porto, verrijkt met zijn specialisme Chinees exportporselein de afdeling Oosterse kunst. Dat doet ook Helena Markus, Milaan, met antieke Japanse kamerschermen. Hidde van Seggelen, Londen, vult met werk van eigentijdse kunstenaars de sectie moderne kunst eigenzinnig aan.


Moderne & hedendaagse kunst

 • René Bruystens Modern Art, Amsterdam, brengt onder meer een vroeg werk op papier van Marc Chagall, Vue par la fenêtre, Tossa del Mar uit 1934, een gezicht vanuit zijn raam op het kerkje in deze Spaanse badplaats aan de Costa Brava. Daarnaast een mooi werk van Marino Marini uit 1960 en La régate à Henley van Raoul Dufy, dat een levendige indruk geeft van dit maritiem festijn in Oxfordshire.

 • De stand van Borzo modern & contemporary art, Amsterdam, is helemaal gewijd aan ‘New Media New Forms’, een presentatie met Hollandse kunstenaars die zich in de jaren zestig uitleefden in nieuw realisme en pop-art. Er is werk van Daan van Golden, Woody van Amen, Lucassen, Wim T. Schippers en anderen. • Kunsthandel Rueb toont twaalf aquarellen van de in 1924 geboren Haagse schilder Co Westerik. Westerik maakte naam met een opvallend soort vertekend, vervreemdend realisme, met een fascinatie voor handen en vingers, waardoor kleine gebeurtenissen dramatische proporties aannemen. Het groepje aquarellen dateert uit 1970 -1992. Vrolijk, kleurrijk en soms geestig.

 • De Zuid-Koreaanse kunstenaar Nampyo Kim ‘schildert’ op kunstbont, dat mede de sfeer bepaalt van zijn fragmentarische landschappen. Hij combineert ruisende watervallen met vogels, dieren en alledaagse objecten als schoenen en auto’s - met abstracte streken verf. Canvas International Art toont enkele werken van deze jonge originele schilder.


Design

 • Tot de opvallendste objecten van Antes Art Form, Den Haag behoort een elektrische klok van René Lalique. Geperst zwart glas en zwart email in de vorm van een dahlia. De 17 cm hoge klok is ontworpen in 1926 en slechts in beperkte oplage verspreid.

 • I
  Fauteuil 04 van J.J.P. Oud
  n opdracht van Metz & Co ontwierp J.J.P. Oud fauteuil 04 voor hun tentoonstelling in 1934. Oud combineerde nieuwe materialen met comfort, in dit geval verchroomd staal, bespannen met wit koord en daarop losse kussens. Er is maar een beperkt aantal op de markt gebracht: razend zeldzaam dus. Aangeboden door De Andere Tijd, Kampen.


  1   2

 • PAN AMSTERDAM - Kunst antiek op hoog niveau
 • Nieuwe handelaren
 • Moderne hedendaagse kunst

 • Dovnload 79.35 Kb.